Skocz do zawartości

Wtf Z Tą Pogodą?

mlac
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Kurde myślałem pod koniec września że to "wypadek przy pracy" i zaraz zrobi się ciepło ale minęło dwa tygodnie i jest coraz gorzej. W nocy przymrozki.

Ja się zaparłem i nie kończę sezonu ale zaczyna mnie to wkurzać.

Dzisiaj u mnie było piknie i aż mnie to wkurza bo moto zakończyło sezon :P

Również się nie poddaje ,ciepły ciuch słońce na niebie i cieplej się robi :zeby: jeszcze nie kończę sezonu.

Jak brzmi to powiedzenie - "nie ma złej pogody, są tylko knedlowe ciuchy" :takaemotka:

Kurde myślałem pod koniec września że to "wypadek przy pracy" i zaraz zrobi się ciepło ale minęło dwa tygodnie i jest coraz gorzej. W nocy przymrozki.

Ja się zaparłem i nie kończę sezonu ale zaczyna mnie to wkurzać.

zaraz walnie śniegiem i 6 miesięcy zimy.... 

ostatnio jak się zaparłem to non stop chodziłem przeziębiony :)

Ja latam do oporu. Termoaktywny komplecik i grzane manetki spełniają póki co swoje zadanie i chłody mi nie straszne. Bardziej mnie martwi spadek przyczepności.

Dzisiaj trochę polatałem i dokupiłem pinlocka jutro potestuje skuteczność :usmiech:

Pinlock to podstawa kiedy słońce jest nisko, a najniżej jest gdzieś w grudniu/styczniu, jak zamierzasz jeszcze pojeździć w tym okresie, o ile pogoda pozwoli, to będziesz zadowolony.

Test pinlocka na 5+ zajefajna rzecz z tym że dzisiaj w pyrlandii super pogoda pomijając poranek :zeby:. Za młodego to do pierwszych śniegów się jezdziło , a teraz pewnie nic się nie zmieniło :jupi: i pośmigam jeszcze.

też jeszcze nie odstawiłem dziora:) jeżdżę do pierwszego śniegu:)

co wy przecież nie pada :D :D o co chodzi ? ja już zapiąłem wszystkie podpinki do spodni i kurtki. Latałem ponad godzinę w nocy w temp ok 5 stopni i było git. Prawdziwi motocykliści jeżdżą na biegun północny na moto :p::P:

to nie temperatura słońca to SMOG :zeby:

To temp. wewnatrz pomieszczeń...:zeby:

Podpinka ze spodni wypięta, jeno membrana wpięta.Podpinkę do kurtki też dopiero wpiąłem , fakt jak ktoś zauważył :zniesmaczony: problem to przyczepność.

Edytowane przez kwinto59

Może jak wcześniej przyjdzie to wcześniej pójdzie..

Egh :P amatorzy :P  w zeszłym roku temp w której jechałem to -11 i dało się fakt nie było to jak w lato ale zrobiłem ponad 50km. :P Było zimno i to mocno dawało się odczuć na sobie. Jako że nie miałem innego srodka transportu do pracy to nawet przy 20 musiał bym jechac.

Tu w Nl nie kończę sezonu dopóki śnieg nie spadnie a nawet jeśli to będą drogi odśnieżone tak jak w zeszłym roku.

U mnie temperatura w końcu spadła do przyjemnych 25 stopni... Gorzej, że moto jest 10kkm ode mnie, bo tymczasowo przeniosłem się na południe Chin ;)

Ej no te tydzień jak narazie jest elegancki. Lajkuje te pogode :oki:  :spoko:  :good:

Ci co przetrzymali mają nagrodę :) Jest pięknie i zapowiada się nieźle do końca października :)

eee no, nie ma co narzekać. W ostatnich tygodniach latam więcej niż latem. Pogoda też idealna, bo sucho, ani za goraco ani za zimno. Można ponarzekać na ciuchy ewentualnie, jak coś komuś przewiewa, jak np. mi dłonie bo rekawic dobrych nie mam, ale to są detale.

Jedynie trzeba pamietać, że przyczepność mniejsza jak opony zimne i faktycznie to czuć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.