Skocz do zawartości

A Co Pochwale Sie :d

Gość klife
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ze pogoda nie dopisuje na latanie, wpadła spontaniczna myśl i udałem się go apteki po pastę do zębów i uzbrojony w gąbkę do naczyń i tą że pastę poszedłem do garażu.

Dwie godziny szorowania na klęczkach i efekt widoczny na zdjęciach.

Musze się teraz przyzwyczaić do tego odmiennego koloru.

Polecam dla tych dbających i mających czasem nadmiar wolnego czasu :)

przed pict0004wk.th.jpg

w trakcie pict0024r.th.jpg

po pict0039t.th.jpg

A już jutro przyjedzie nowy kominek :D

Całkiem fajnie to wyszło , sam ostatnio się zastanawiałem nad polerką nawet na jednym kolektorze sprawdzałem efekty, ale po jeździe w deszczu już tak ładnie nie było.

Ja dojeżdżam do pracy deszcz czy nie deszcz i nie wiem czy jest sens polerowac , napisz jak będą wyglądac po deszczu pozdro.

Całkiem fajnie to wyszło , sam ostatnio się zastanawiałem nad polerką nawet na jednym kolektorze sprawdzałem efekty, ale po jeździe w deszczu już tak ładnie nie było.

Ja dojeżdżam do pracy deszcz czy nie deszcz i nie wiem czy jest sens polerowac , napisz jak będą wyglądac po deszczu pozdro.

Narazie ze wzgledu na dosc slabe doswiadczenie w deszczowych warunkach i opony czekajace jeszcze miesiac na wymiane nie wyruszam w takich warunkach. Mysle zeby jeszcze TEEMPEM je spolerowac tylko zakupic musze.

Jak byl plug to jakos sie nie brudzily :P

robota pierwsza klasa!

Tak na motocyklu to musiała być upierdliwa robota w tych zagięciach wszystkich wyczyścić dokładnie.

szacun!

Troszke roboty lecz efekt zajebisty - gratki

bez zdejmowania ? pastą? RESPECT :) podejrzewałem papierek wodny albo "wełnę drucianą" a tu pasta, niezłe

Dobra robota i efekt cool :) . Zapodaj tylko jaka to pasta , zakupię dla mojej familii do szczotkowania uzębienia :lol: .

Pozdrawiam

szczoteczka do zebow tez by sie przydala do spawow a tak sa nie wykonczone :P

paste chcialem jak najtansza a ze dzis swieto to tylko apteka i tam najtansza Elmex za !! 16zl !!

jeden element na dole co kolektory sie schodza w "jednosc" musialem potraktowac stuningowanym papierem sciernym - znalazlem pod reka tylko 180tke wiec potarlem ja troche o siebie i sie zrobil wodny :P

witajcie

niezła robota, bardzo fajny efekt. chylę czoło

No godnie w ryj. Naprawdę podziwiam. Ale Tempo do nierdzewki nie polecam. Weź coś do czyszczenia chromów. I pochwal sie jaki efekt. Pozdro.

Tylko gdzie takiego ustrojstwa szukac? w motoryzacyjnym? :D

No i pytanie jak to bedzie sobie radzic z nagrzewaniem sie kolektorow :blink:

paste chcialem jak najtansza a ze dzis swieto to tylko apteka i tam najtansza Elmex za !! 16zl !!

kurza twarz a ja tym żeby myje... :/

Jak Elmexem to czyściłeś to faktycznie kolego pełen szacun dla ciebie (może jeszcze elmexem do wrażliwych zębów?? :D) pozdrawiam...

Tylko gdzie takiego ustrojstwa szukac? w motoryzacyjnym? :D

No i pytanie jak to bedzie sobie radzic z nagrzewaniem sie kolektorow :blink:

Może być np. ta:

sonax_pasta%20do_chromu_aluminium_308000_s.jpg

A tu link do sklepu: http://www.autokosmetyki.pl

Znajdziesz tam kilka past i mleczek do chromu i aluminium.

ps. Jest też Tempo ale specjalna do chromów. Zwykła gówno daje :D. Pozdro.

Edytowane przez paluch

Taniutki ten wynalazek :)

moze od poczatku bylo tym przejechac a nie 2 godziny kolana zdzierac i bicepsa nadciagac :D

dzieki wielkie Paluch

PS. do opisu na poczatku zapomnialem dorzucic czteropaka ktory moglby uprzyjemnic prace :)

Edytowane przez klife

Ja też się pochwalę. Post Klife zainspirował mnie na tyle że poszedłem do kioski kupiłem pastę do zębów Colodent (3,20) zabrałem z kuchni z pod zlewu gąbkę do naczyń i też wypolerowałem kolektory, co prawda z moją cierpliwością nie jest najlepiej więc spawy nie są zrobione idealnie ale i tak efekt jest zaskakująco dobry. Jak się kiedyś będę nudził podczas niepogody to może zdecyduje się je jeszcze dopieścić. A efekt mojej pracy jest taki.

http://polishbanditcrew.pl/index.php?app=gallery&module=images&section=viewimage&img=957

http://polishbanditcrew.pl/index.php?app=gallery&module=images&section=viewimage&img=955

]http://polishbanditcrew.pl/index.php?app=gallery&module=images&section=viewimage&img=958

http://polishbanditcrew.pl/index.php?app=gallery&module=images&section=viewimage&img=956

Ps. Dzięki dla Klife za inspirację oraz pomysł na zastosowanie niekonwencjonalnej polerki i pasty polerskiej ;-)

Chciec to moc :D

najgorzej jak sie zrobi kawalek i ma sie dosc ale trzeba dokonczyc bo lyso tak z czystym tylko kawalkiem ;D

Dobiles mnie cena pasty....mogles pominac ten DROBNY szczegol...

Ja wlasnie odebralem z poczty IXILka ide go lekko przepolerowac i moze dam rade dzis zamontowac :D

najgorzej jak sie zrobi kawalek i ma sie dosc ale trzeba dokonczyc bo lyso tak z czystym tylko kawalkiem ;D

Zgadza się przez chwilę miałem pomysł żeby wypolerować tylko zewnętrzne rury a wewnętrzne zostawić żółte.

• 3 months later...

Odgrzeje troche kotleta bo zakupilem paste K2 do chromu myslac o koncowce wydechu w puszcze.

Po efekcie w aucie podkusilo mnie i sprawdzenie na kolektorach i......przyznam ze moj poprzedni pomysl z pasta byla dobry ale na poczatek!

Oto efekt paru min pracy nowym nabytkiem nalozonym na stare sztruksy :D

dsc00511t.th.jpg

dsc00513rl.th.jpg

Dzis sciagnalem kolektory (jak robic to porzadnie) i deczko zaczalem sie bawic jak skoncze wrzuce efekty :P

PS pasta kosztuje cale 6 zeta w markecie wiec...do dziela !

udalo ci sie tak latwo sciagnac kolektory?bo ja mam tak z******ny wydech ze tez bym chcial sciagnac i wypolerowac ale jak czytam ze na 100 ludzi to robiacych 99 ujebalo srube albo co innego to mi sie odechciewa;/

udalo ci sie tak latwo sciagnac kolektory?bo ja mam tak z******ny wydech ze tez bym chcial sciagnac i wypolerowac ale jak czytam ze na 100 ludzi to robiacych 99 ujebalo srube albo co innego to mi sie odechciewa;/

Odkrecilem najpierw dolot z wydechem cale 3 srubki no problemo (12tka i 13tka)

Potem zwykly imbus przedluzka i heja banana wszsytkie sruby ladnie poszly i git majonez. Jutro postaram sie dokonczyc to jak komary mnie nie zjedza.

poiwem szczaerze pewnie daloby sie i zrobic ale tylko do zdjecia [potem dwa dni w miescie i juz ma mto samo co przed wiec szkoda mojeje roboty ,ale chwal Tobie ze miales checi i czas i ze pokazales ze sie da ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.