Skocz do zawartości

Pawluszak - Prośba O Ocenę Bandita

Gość pawluszak
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Kempes napisz koniecznie jak zakończą się Twoje oględziny! :P

W Iławie jest jeszcze coś takiego do zobaczenia:

http://tablica.pl/oferta/suzuki-bandit-600-CID5-ID3KGZF.html#a77173107c

Na moje oko wygląda OK ale licze na nizawodne sugestie.

I jeszcze jedno pytanie. W motocyklu pokazanym poniżej nie pasuje mi przednia opona. Odnosze wrażenie że jest ona założona na odwrót (kształt bieżnika). Co o tym sądzicie?

http://otomoto.pl/suzuki-bandit-gsf-600-s-M3773867.html

Ma założone Michały (pilot road 2) - opona jest w dobrą stronę

Kempes napisz koniecznie jak zakończą się Twoje oględziny! :P

W Iławie jest jeszcze coś takiego do zobaczenia:

http://tablica.pl/oferta/suzuki-bandit-600-CID5-ID3KGZF.html#a77173107c

Na moje oko wygląda OK ale licze na nizawodne sugestie.

Odpuść od razu, motocykl najprawdopodobniej po konkretnym dzwonie. Wymienione tarcze, kubki zegarów, lampa, lewy dekiel, kierownica, brak ciężarków kierownicy, wymieniony wydech - w tym wypadku raczej nie dla widzimisię właściciela, zadupki malowane na 100%, w sumie nie zdziwił bym się gdyby był cały malowany bo jakiś dziwny odcień - a może tylko takie zdjęcia. Nie ma sensu doszukiwać się więcej szczegółów.

Edytowane przez Paweł_D

Właśnie dzwoniłem do właściciela czerwonego (bordowego) bandita z zapytaniem co się stało, że lewy dekiel jest porysowany- odpowiedział, że nie jest porysowany tylkoże aluminium się utlenia i daje taki efekt a on nie chciał tego malować żeby nie było że coś ukrywa. Ma mi jeszcze podesłać pare dokładniejszych fotek więc zobaczymy cóż to za ustrojstwo.

I to jest fajna sztuka. Z tego co widać na szybko na zdjęciach:

- Lewy dekiel wymieniony i obrysowany,

- prawy dekiel też witał się z glebą,

- Trzeba sprawdzić w jaki sposób są pomalowane te felgi i dlaczego, czy ktoś przypadkiem coś z nimi nie kombinował w stylu prostowanie itp.

- Opona tył rzeczywiście kwadratowa ale opisał to, przejaw uczciwości? Wątpię, każdy laik za kilometr zobaczy że z tyłu siedzi kartofel ;)

- Ciężarki i kierunki nie ori ale to norma skoro leżał na obie strony ;)

Motocykl wygląda na zadbany, czysty więc istnieje prawdopodobieństwo że właściciel dbał również o stronę techniczną. Po zdjęciach nie wygląda na malowany. Moje zdanie, jechać i oglądać zanim ktoś go sprzątnie. Tylko na chłodno bez podpalania się, najlepiej z kimś oblatanym kto bez parcia obejrzy maszynę i sprawdzi wszytko metodycznie. Jak będzie wszystko grało to urwać jeszcze jaką stówę albo pięć na poczet nowej gumy na tył i zabierać do domu ;)

Panowie, może ktoś jeszcze wypowie się na temat tego motocykla (http://allegro.pl/suzuki-bandit-600-s-sprawny-bardzo-dobry-stan-i3627301830.html). Aukcja już się skończyła, ale oferta jest ciągle aktualna. Chyba chciałbym się wybrać w weekend zobaczyć go z bliska i ewentualnie zanabyć jeśli wszystko byłoby ok  :)

Edytowane przez kempes

Fajna ściema. Miejscowo utlenione aluminium do złudzenia przypominające rysy... I że nie malował... xD

Właśnie dzwoniłem do właściciela czerwonego (bordowego) bandita z zapytaniem co się stało, że lewy dekiel jest porysowany- odpowiedział, że nie jest porysowany tylkoże aluminium się utlenia i daje taki efekt a on nie chciał tego malować żeby nie było że coś ukrywa. Ma mi jeszcze podesłać pare dokładniejszych fotek więc zobaczymy cóż to za ustrojstwo.

• 4 weeks later...

Miał ktoś doczynienia z modelem bandita posiadającym taka obudowe silnika?

http://otomoto.pl/suzuki-bandit-gsf-600-gdynia-raty-M3832123.html

Jeśli ktoś ma informacje na temat tego sprzeta z Gdyni będę wdięczny za informacje

Można sobie takie dokupić do każdej generacji (chyba, nie jestem pewny I-szej). Natomiast przy oglądaniu proponowałbym je zdjąć.

Miał ktoś doczynienia z modelem bandita posiadającym taka obudowe silnika?

http://otomoto.pl/suzuki-bandit-gsf-600-gdynia-raty-M3832123.html

Jeśli ktoś ma informacje na temat tego sprzeta z Gdyni będę wdięczny za informacje

Nie szczególnie polecał bym jazdę zwłaszcza latem z taką obudową. Olejaki są chłodzone powietrzem i olejem. O ile gdy panuje taka aura jak teraz takie osłony pomagają utrzymać temperaturę pieca to przez większość sezonu letniego mogą powodować permanentne przegrzewanie się pieca zwłaszcza w mieście. Co do walorów estetycznych to powiem tylko tyle że piec wraz z kolektorami jest największą ozdobą Bandita. Czemu ktoś chce to zasłaniać? :zdziwiony:

• 2 months later...

Witam forumowiczów

Od jakiegoś już czasu poszukuję motocykla w okolicach województwa pomorskiego. Moją uwagę zwrócił na siebie ten egzemplarz:
http://tablica.pl/oferta/suzuki-gsf-650-bandit-CID5-ID4oxAL.html

Po pierwszym kontakcie ze sprzedającym otrzymałem kilka szczegółowych zdjęć, które umieszczam poniżej:

IMG_0974.JPG

IMG_0975.JPG

IMG_0977.JPG

IMG_0978.JPG

IMG_0980.JPG

IMG_0981.JPG

Pomijając fakt, że moto jest nieumyte oferta wydaję się być całkiem ciekawa:) Czy ktokolwiek może rzucić chłodnym okiem na powyższe zdjęcia i podpowiedzieć na co zwrócić szczególną uwagę przy oględzinach motocykla?

Z góry dzięki za pomoc!

Nie bardzo jest do czego się przyczepić, wg mnie trzeba jechać i zobaczyć, przy zakupie zwracaj uwagę na grubość tarcz hamulcowych, na opony ( rok produkcji) , czy nie był spawany ogranicznik skrętu kierownicy, na główkę ramy czy nie ma luzu. Ogólnie czy nic nie było kombinowane . Zapytaj z jakiego kraju został sprowadzony , francja - ,,po szlifie" , włochy - przebieg , anglia - rdza. Może koledzy się też wypowiedzą.

Brak napisu ABS na przednim błotniku.

O kierwa. Przepraszam za moje niedopatrzenie!:-)

Przecież masz ABS - są czujniki...

Koledze chodziło, że ABS jest ale powinna być właśnie naklejka na błotniku. Pytanie czemu jej nie ma? A no temu, że np na baku też masz nieoryginalny znaczek "S" - nie wychodził w czarnym kolorze. Ciężarki kierownicy niby też czarne, ale oryginalne są jakieś 2-3cm dłuższe niż te założone. Sporo śrub jest powymienianych. Motocykl leżał na lewą stronę na całej długości - patrz na podnóżek pasażera, poobdzierany lakier, obdarty też z tejże strony dekiel i - ta osłona buta kierowcy; zapomniałem jak się zwie ta część (zdj. nr 0975). Wgnieciony pseudotuningowy tłumik. Opony - przynajmniej po tych zdjęciach - długo nie pojeździsz. 

Ogólnie o motocykl średnio dbano w trakcie ostatniej eksploatacji. Zapytaj co ile wymieniał olej, świece, filtr powietrza, płyn hamulcowy, smarował łańcuch, synchro gaźników, zawory itp - trochę to może powiedzieć o sposobie traktowania motocykla. Jaki też jest deklarowany przebieg?

Ogólnie za 8000-8500zł może to być dobra oferta jednak jak widać po samej cenie, motocykl nie jest bez wad. Na pewno mechanikiem i zobacz jak to chodzi :)

Pozdro!

• Upvote 1

Ten dekiel dla mnie wyglada na zabrudzony a nie zarysowany.

W necie widziałem wersję tych banditow z czerwonym znaczkiem "S"

Ten dekiel dla mnie wyglada na zabrudzony a nie zarysowany.

W necie widziałem wersję tych banditow z czerwonym znaczkiem "S

Ja mam podobnie ''zabrudzony'' dekiel ale na podstawie tego zdjecia nie mowie ze na 100% jest zarysowany:-) 

Piszac o znaczku 'S' mialem na mysli ten na baku, a nie na owiewce. Natomiast sa 2 rodzaje naklejek na owiewce w niebieskich banditach - albo zolte albo wlasnie czerwone, ale nie wiem jaka jest zaleznosc koloru do rocznika motocykla - moze jej nie ma :P

Czy w 2006 kierunkowskazy nie były jeszcze pomarańczowe?

Wysłane ze Srapatalka

Edytowane przez Scisek

W wersji k6 z 2006 roku były już białe. Rocznik wcześniejszy miał jeszcze pomarańczowe.

Czy w 2006 kierunkowskazy nie były jeszcze pomarańczowe? Wysłane ze Srapatalka

W wersji k6 z 2006 roku były już białe. Rocznik wcześniejszy miał jeszcze pomarańczowe.

Dokładnie

• 3 weeks later...

Witam po raz kolejny!

Poprzednio zawracałem wam głowę modelem z 2006r. lecz na moje nieszczęście został on sprzedany dzień przed terminem oględzin;/ Jestem więc zmuszony kontynuować poszukiwania....

Stąd więc kolejna wielka prośba o kilka waszych słów na temat poniższej aukcji i modelu na niej przedstawionego:

http://otomoto.pl/suzuki-gsf-bandit-650-zarejestrowany-M3900989.html

Jest to autokomis ale motocykl wygląda na całkiem ładny. Dziwi mnie jednak obracające się tylne koło- czy miało to na celu ukrycie jakiegoś szczegółu, czy w ogóle jest to jakiś trick stosowany przez handlarzy?

Było kontynuować zapytania o moto w tamtym temacie, niska cena jak za ten rocznik, ciekawe czy autentycznie ma 40tyś przebiegu. 

Witam po raz kolejny!

Poprzednio zawracałem wam głowę modelem z 2006r. lecz na moje nieszczęście został on sprzedany dzień przed terminem oględzin;/ Jestem więc zmuszony kontynuować poszukiwania....

Stąd więc kolejna wielka prośba o kilka waszych słów na temat poniższej aukcji i modelu na niej przedstawionego:

http://otomoto.pl/suzuki-gsf-bandit-650-zarejestrowany-M3900989.html

Jest to autokomis ale motocykl wygląda na całkiem ładny. Dziwi mnie jednak obracające się tylne koło- czy miało to na celu ukrycie jakiegoś szczegółu, czy w ogóle jest to jakiś trick stosowany przez handlarzy?

A patrzyłeś do działu sprzedam :P ? Bo też jest S-ka z 2006-go :D

Co do motocykla z ogłoszenia to też pierwszy raz widzę, żeby aż tak prezentować, że napęd działa :P Zdjęcia małe i daleko od moto toteż ciężko trochę dostrzec jakieś szczegóły... Ale tak:

1) zaślepki na ramie w miejscu przyczepu wahacza nie ma - why? Nie wiem

2) Naklejka na boczku 'oxford' więc może jak ktoś do komisu odsprzedał to z grzanymi manetkami - teraz ich nie ma

3) Ścięty błotnik i akcesoryjne siedzenie - widać

4) Lewy dekiel porysowany delikatnie

5) Bieżnika ze względu na małe zdjęcia - nie określę

6) Przez kręcące koło stanu napędu i łańcucha też nie sposób ocenić... Podobnie jak tylnej tarczy hamulcowej

7) 3000rpm na luzie to trochę za dużo -chyba, że wciąż na ssaniu - gówno widzę, na tym zdjęciu :P

8) j.w. cena zwłaszcza jak na komis - niska, chyba, że dostali go w zastaw z zapłatą za inne moto z ich komisu to szukają szybkiej kasy

Edytowane przez Matt

Matt śledziłem Twój kanał na youtubie i uważam, że motocykl który sprzedajesz jest warty uwagi, lecz jechać na drugi koniec Polski obczajać temat to dla mnie zbyt duży kłopot:)

Jak przyjedziesz to kupisz :P - poważnie ;)

Ale dość już namawiania. Jak bedziesz mieć jeszcze coś do oceny to tak jak kolega wspomiał - wrzuć do tego tematu :)

Edytowane przez Matt