Skocz do zawartości

Pierwsze Ubranko Na Motor

Matis
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

moja wersja na upały w mieście to:

1. Kurtka tekstylna RST Ventilator. Kurtka jest bardzo przewiewna i sprawdza się w największe upały. Po podpięciu 2 podpinek można jeździć w temperatury poniżej 5 stopni

2. Spodnie firmy Mottowear. Są to bojówki z kewlarem i ochraniaczami na kolana i biodra. Wyglądają jak normalne spodnie i są produkowane w różnych wersjach kolorystycznych www.mottowear.pl

3. Buty firmy XPD X-J .

Jedyne co moge doradzić to kupując kurtkę weź ze sobą polarka albo gruby sweter i dopiero tak ubrany przymierzaj ciuszki i zobacz czy nic nie uwiera.

Z całym szacunkiem Tomek, ale polar lub gruby sweter pod kurtkę? To jakieś wariactwo. Kupić dobrą kurtkę i wystarczy bawelniany "long sleeve" czyli zwykła koszula z długim rękawem lub koszula termoaktywna - nie trzeba kombinować z swetrem czy polarem. Na szyję kołnierz windstopper i gra gitara.

Z całym szacunkiem Tomek, ale polar lub gruby sweter pod kurtkę? To jakieś wariactwo. Kupić dobrą kurtkę i wystarczy bawelniany "long sleeve" czyli zwykła koszula z długim rękawem lub koszula termoaktywna - nie trzeba kombinować z swetrem czy polarem. Na szyję kołnierz windstopper i gra gitara.

mam szacunek do tych windstoperow i cienkich tkanin ,ale czasem jadac np 6 godzin w temperaturze w okolicach 2,3 stopni taki polarek sie przydaje ,jeszcze raz powiem trzeba wiedziec do jakiego przeznaczenia kupujesz kurtke .turystyk przez caly tok ,czy lanserka tylko latem.

jesli jedziesz ubrany na balwana i krepujesz sobie ruchy to nie jest wygodnie .

poza tym wiekszosc kurtek tex ma sciagacze na rekawach i w pasie i jak masz nawet tylko krotka koszulke mozna to dopasowac.

najlepiej dobrze jest miec dwie kurtki : na lato i na zime . chyba ze zima nie jezdzisz

Odpowiem tak.

Jako że lubię czasami gdzieś sobie wyskoczyć a pogoda różnie się układa.Miejsca na moto jest ograniczone i jakbym miał zabierać te wszystkie podpinki to miejsca ubywa w zastraszającym tępie.Nie ma to moim zdaniem sensu.A sweterek czy polarka zawsze bierzesz bo nie wiadomo jak będzie na miejscu albo jakie będą wieczory.I teraz wracając z takiej wycieczki robi się zimno .Zakładasz sweterek czy polarek i lecisz dalej.

Ale fakt- Jak ktoś lata tylko praca dom lub jednodniowe wypady to nie ma sensu kupować kurtki, która musi pasować nawet wtedy jak założysz sweterek.Zawsze można zapiąć podpinkę w domu i jazda.

Tomku, ale tez nie przesadzajmy z tymi rozmiarami podpinek, nie zajmuja one nie wiadomo ile miejsca, jak sie dobrze scisnie to nie wiecej niz para grubych skarpet.

Podpinka spodnie x2 podpinka kurtka x 2 jak to wszystko zwinę to jednak robi się spora paczuszka.

Chcem skórę! choruję na nią i będę ją miał :P Dziś przymierzałem RET BIKE tekstylnego komplet, nie pamiętam jaki model, ale średnio tak, skórka to skórka, ze wszystkim jej wadami ale jest boska :)

Chcem skórę! choruję na nią i będę ją miał :P Dziś przymierzałem RET BIKE tekstylnego komplet, nie pamiętam jaki model, ale średnio tak, skórka to skórka, ze wszystkim jej wadami ale jest boska :)

Czyli "lanserka" :-)

Przymierze skórkę w przyszłym tygodniu i zobaczymy :) jakieś takie mam wyobrażenie, że na moto to porządna skórka :rolleyes: jeszcze na bandita to full bandytyzm :P

Edytowane przez Matis

Luknij sobie w Łodzi na ul Aleja Włókniarzy jest taki spory sklep MTR czy cos takiego tam jest duzy wybór i całkiem profesjonalnie podchodzą do tematu

Krótkie pytanie: Zainwestować w Buse czy Modekę? (tekstylia; spodnie+kurtka)

Może ma ktoś coś z oferty Buse ?

Podpinka spodnie x2 podpinka kurtka x 2 jak to wszystko zwinę to jednak robi się spora paczuszka.

dolicz jeszcze przeciwdeszczowki :)

Modeka była dobra kiedyś. Wywaliłem kupę pieniędzy na spodnie Modeka Melville i jestem trochę rozczarowany - prują się i szwy puszczają.

Poszukaj czegoś innego niż Modeka - to już nie jest ta sama jakość, co kiedyś. Potwierdzają to też moi kumple, którzy od wielu lat siedzą w temacie.

• Upvote 1

Modeka była dobra kiedyś. Wywaliłem kupę pieniędzy na spodnie Modeka Melville i jestem trochę rozczarowany - prują się i szwy puszczają.

Poszukaj czegoś innego niż Modeka - to już nie jest ta sama jakość, co kiedyś. Potwierdzają to też moi kumple, którzy od wielu lat siedzą w temacie.

To samo uslyszalem w sklepie jak kupowalem kurtke. Wychodzi na to ze to opinia wielu

Dzięki Krzysztof , tyle mi było trzeba. Jutro odwiedzę Free&fun w Sękocinie i poprzymierzam Buse.

PS. Bo jakiś kombinezonik do Bandyty S to by pasował?? (dwuczęściowy, materiał wtedy obojętny) Większość to kombi z "garbem" do szlifierek bardziej pasują... :mellow:

AlKabanas jak jutro będziesz we free&fun zobacz czy jest coś ciekawego z butów roz 46. tak ~500,-

Wybbiorę się dopiero po wypłacie tam znowu ale info nie zaszkodzi, z góry dziękuje.

info pw lub forum.

Buse dobra marka tyle co mogę powiedzieć nie szczelają na szwach , dobre i wygodne w utrzymaniu.

Byłem wczoraj na ul Prochnika w BeMoto czy jakoś tak, obsługa tragedia. Niemiły facet, nie potrafił doradzić, Dwuczęściowe skóry Spyke od 1400zl. Przymierzałem jakiś tekstyl i dupa. Gdzie w łodzi przymierze jakiegoś pro-bikera do 1k ?

Może ma ktoś coś z oferty Buse ?

Witam.

ja mam cały komplet BUSE tzn kurtka Buse Nardo taka jak ta: kurtka i spodnie Bormio takie jak te:spodnie,

Powiem,ze jestem bardzo zadowolony. W kurtce nie podoba mi się tylko zamek... wydaje się być taki cienki ale jak na razie wszystko z nim OK. Można spodnie spiąć z kurtka, nic nie ciągnie ani nie uwiera. Kurtka i spodnie maja podpinkę i oczywiście ochraniacze w standardowych miejscach. W takich warunkach jak teraz nie ma mowy aby zmarznąć.. pod spodniami gołe nogi a pod kurtką lekka koszula.

W deszczu nie przemaka nic... kurtka ma podwójny zamek z przodu nie ma nawet "mokrej kreski" pod zamkiem.

Wykonanie ładne, estetyczne po całym sezonie nie ma śladów użytkowania... tylko trochę robaków wbitych w taki materiał lekko "siatkowy"na ramionach.. trudno tam czyścic. I kurtka i spodnie maja system wentylacji... nawet działa choć stojąc w upale w mieście trochę ciepło jest :-)

Jak miałbym kupić jeszcze raz? najprawdopodobniej bym kupił ... w każdym razie polecam

Jak chciałbyś coś kupić polecam sklep: SKLEP

miła obsługa..człowiek jest motocyklistą wiec jak potrzeba to i doradzi... ja kupiłem spodnie bez problemu przez internet...

pozdrawiam

Edytowane przez nezka
  • Upvote 1

Kurcze też bym bardzo chętnie kupił przez internet, bo to zero problemów, ale muszę przymierzyć, by wiedzieć jaki rozmiar i czy się dobrze w tym czuje :(

Edytowane przez Matis

Kurcze też bym bardzo chętnie kupił przez internet, bo to zero problemów, ale muszę przymierzyć, by wiedzieć jaki rozmiar i czy się dobrze w tym czuje :(

Weź zobacz sobie ciuchy w sklepie MM Rider, oni mają swój sklep przy Al. Włókniarzy. Na rondzie z Castoramą, jadąc z kierunku Zgierza skręcasz w prawo i jedziesz jakieś 1,5-2km i po prawej stronie będzie duży sklep - na bank go będziesz widział. Powinni mieć probikery.

Pzdr

Mike

Edytowane przez Mikelito

Jeśli chodzi o tanie turystyczne texy to chcę przestrzec NIE KUPUJCIE CIUCHÓW FIRMY ROLEFF ciuchy się prują są niedbale wykonane suwaki się tez psuja po prostu tandeta a zrobiłem w nich zaledwie 5000km.

Strasznie żałuje że kupiłem ten szmelc mój kumpel kupił Buse za tę sama cenę zrobił niemal 2x więcej kilometrów i jego wyglądają jak w dniu zakupu.

Mam cichu Rolefa i nie powiem zeby był aż taki szajs , ja w swoich przelatałem juz dwa sezony i nic sie nie stało natomiast do super ciuchów też nie należą . Jedynym mankamentem jakie mają to w sezoniie letnim brakuje im zamków umożliwiających lepsza wentylacje , a co do firmy Busse to już inna bajka bo są to te rzeczy które leżą zawsze półke wyżej .

Busse marka godna polecenia a jak już wymęcze swoje lub wpadnie coś kaski to zakupie napewno inne lecz bardziej praktyczne i wygodne .Dobrze to Krzysiek opisał .

Jeśli chodzi o tanie turystyczne texy to chcę przestrzec NIE KUPUJCIE CIUCHÓW FIRMY ROLEFF ciuchy się prują są niedbale wykonane suwaki się tez psuja po prostu tandeta a zrobiłem w nich zaledwie 5000km.

Strasznie żałuje że kupiłem ten szmelc mój kumpel kupił Buse za tę sama cenę zrobił niemal 2x więcej kilometrów i jego wyglądają jak w dniu zakupu.

Ja miałem kurteczkę Roleff.Wytrzymała jakieś 5 lat.Poza rzepami które się mechaciły i gorzej trzymały nie miałem zastrzeżeń.Kurtka poległa przy wypadku.Rozerwała się cała ale nic mi się nie stało.Znaczy zadanie spełnione.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.