Skocz do zawartości

Kierownica - Ciężarki - Pytania I Problemy

Janczar
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 57
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• pioter

5

• Kamil24E

7

• darekb1

5

No i po kłopocie.

Najpierw rozwierciłem główkę śruby.

Później za pomocą płaskiego śrubokręta wydłubałem pierwszą tulejkę gumową (zewnętrzną).

Kolejna tulejka (wewnętrzna) wyciągnięta za pomocą mocnych szczypiec trzymających pozostałą w środku śrubę. Nie obyło się bez odrobiny WD 40.

Niestety nie miałem tak samo długiej śruby. Wystarczyło o kilka milimetrów skrócić tulejkę metalową, która jest wewnątrz pierwszej metalowej tulejki.

No i finito, ciężarki zmienione :usmiech:

Czy kiera w GSF 600 S (2002) jest taka sama jak w GSF 650 S (2005) ?

• 1 month later...

Mogę oddać za 100 PLN komplet ciężarków do kiery dla Bandita - Oryginalne

• 1 year later...

Witam :).

Kupiłem takie ciężarki jak zamieszczone na zdjęciu poniżej i nie wiem jak ugryźć temat żeby je zamontować.

ihost_1521376084__20180317_183204jak-zmn

Do tych ciężarków są dołączone jeszcze plastikowe gumy, które zapewne muszę wejść w otwór kierownicy ??

Nie wiem teraz czy wyciągać bebechy z kierownicy i w ten czas ciężarek ładnie się dociśnie do kierownicy i nie będzie

widać takiej przerwy ? Nie mam pomysłu jak to zrobić żeby takiej przerwy nie było. 

Chyba że nic nie zrobię i muszę kupić oryginalne.

ihost_1521376097__20180317_183213jak-zmn

Proszę o opinie.

Pozdrawiam

Gumy w kierownicy dadzą się wcisnąć głębiej, ja wyciągałem bo miałem takie ciężarki jak ty a zmieniłem na dotoczone na wzór orginalnych. Tylko u Ciebie to manetka jakoś dalej zamontowana a nie równo z końcem kierowcy.

A takie gówniaki aluminiowe czarne po 38 gram to mogę komuś oddać za free...

Ale na zlocie bo na pocztę nie będę latał :)

Edytowane przez ar1tur

Plastikowe gumy. Fajnie sie to czyta.   :D

Mogles zrobic zdjecie jak to wyglada po wyjeciu z pudelka.

Takze nie wiadomo o jakich bebechach kierownicy piszesz ale, normalnie jest tak.

Kierownica jest pusta, wyciagasz z pudelka ciezarek razem z ta guma, jezeli wszystko jest tak jak na dolnym zdjeciu w tym opakowaniu to musisz sprawdzic, czy jest miedzy ciezarkiem oraz guma minimalny luz. Tak przygotowany ciezarek wprowadzasz w kierownice az do oporu. Teraz dokrecasz srube a, jezeli guma w kierze kreci sie razem ze sruba, to wystarczy srube dokrecic szybkimi energicznymi ruchami.

W chwili, gdy sruba zlapie, guma zostaje sciskana przez co powieksza sie jej srednica zarazem klemujac ciezarek. To wszystko.   ;)

Edytowane przez pioter