Skocz do zawartości

Wkretarko- Wiertarka

jacekrysiek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialem sobie kupic wkretarko wiertarke. Taka do robot domowych. Czy kupujac jakas niemakite i nieboscha duzo strace? . I czy 14,4 V wystarczy czy 18 lepeij kupic?. Powiem ze czasem lubie sobie powiercic w drewnie niz w metalu, a odnosnie metalu czy ta 18v da rade. I czy patrzec trzeba jeszcze na jakies inne wartosci oporcz tego . Jakas moc tam jest podawana czy jak?

z gory dzieki za madrosci plynace z waszych glow..

co do metalu to najwazniejsze sa wiertla a nie wiertarka:D co do drewna to najwazniejsza jest mala predkosc i rowniez wiertla. Co do firmy to chyba zasadnym jest kupic raz a porzadnie. No chyba ze planujesz wywiercic 2 razy dziure i tyle...

zameczyłem kilka wkretarek; bosch ,makita,hilti,hitachi.W przypadku wkretarek wazny jest moment obrotowy 26 do 30nm wystarcza,jezeli mozesz wydac troce wiecej niz za wyroby marketowe to kop wkretarke z akumulatorem litowo jonowym .Akumulatory te nie maja pamieci tzn. ze mozesz jej doładowywac w kazdej chwili nie czekajac na calkowite rozladowanie ,sa tez duzo mniejsze i lzejsze. http://www.allegro.pl/item1031258469_wkretarka_bosch_gsr_10_8_2_li_nowosc_10_8_v_li_2.html http://www.allegro.pl/item994213401_aeg_wkretarka_aku_bs12c2_12v_1_5ah_2biegi_zestaw.html Nie sa tanie ale warte swojej ceny

Mam taką wkrętarko wiertarke jaką wskazał jacek1 baterie 10,8 v 1,3Ah naprawde dają rade oprocz niej uzywam też inna bosch-ke GSR 10,8V tylko jako wkretarke. Zaleta tych bosch-ek jest to ze ladowanie baterii trwa 20 min, są małe i wszędzie się nimi dojdzie.

Osobiście polecil bym wiertarko wkretarke z udarem ,czasami trzeba obrazek powiesić ;).Jak nie masz duzych wymagań to polecam bosch ,makita,dewalt z bateriami 14,4V o pojemnosci od 2 do 3 Ah,(im wyższa pojemnosc tym drożej)zazwyczaj oferuja  1,3 i 2,6 ah.  

Jacekrysiek popatrz na oferty screwfix.co.uk czasami maja dobry deal, porownaj ceny na ebayu. 

pozdr. 

no myslalem nad tym boschem GSR 10.8 ale nie wiem czy to 10.8v nie za malo ,bo pracowalem ostanio 14,4v DeWalta i jakos mi sie wydawalo ze slabo krecil, tylko nie wiem czy ten DeWalt mial te 30Nm , i moze baterie juz zjechane bo szybko sie konczyly.

Ale skoro mowicie ze ta boscha dobra jest to bede jej szukal.bo podoba mi sie taka mala poreczna jest. dzieki panowie

10,8 V Za dużo czy zamalo to zalezy do czego bedziesz ja uzywal i jak czesto? moze warto pomyslec nad combi drill? napewno nie bedziesz zawiedziony. Rozejrzyj sie za wkretarka ktora ma futerko ze sprzeglem dociagajacym wiertlo i mocowanie wiertla do 13mm  a juz nie wspomnie jak bardzo pomocne jest dioda osiwetlajaca. ;)  Ta jest dobra  kumpel ma taka ,baterie dlugo trzymaja , poreczna, lekka MAKITA 

no tak ta makita wyglada spoko ,ale cena tez niekiepska ,szukalem czegos w granicach do 150 funtow(600pln) , nie bede tego uzywal codziennie bo to nie moje klimaty ale czasem cos tam majstruje i jak mam wkrecic kilkadziesiat wkretow to by sie przydala . obecnie do ciezkich robot nie potrzebuja tego dlatego myslalem o tej boscha gsr10.8 v ale moze w przyszlosci cos wiekszego sie trafic wtedy wiadomo ciezszy sprzet poreczniejszy. no nic szukam dalej

ja generalnie polecałbym makite (miałem wiertarkę) aeg (mam szlifierkę i naprawdę daje rade). mam kilku znajomych którzy prowadzą sklepy z m.in. elektronarzędziami i każdy mówi, że bosch ostatnio strasznie poleciał na jakości.. ja osobiście używam wkrętarki boscha z serii profesjonalnej i na niego nie narzekam a ma już chyba z 6 lat i dość często jest wykorzystywany..

A przyglądłeś się ofercie metabo? Sprzęt nie do zajechania, tylko pewnie nie zmieścisz się w założonej cenie :(.

irobot - metabo sie nie przygladalem , bo tak jak mowisz cena wysoka, ale z kolei ja tego spreztu raczej nie bede zajezdzal

Napisano (edytowane)

http://www.tooltrolley.co.uk/power-tools-37/cordless-power-tools-38/cordless-kits-68/makita-df330d-td090d-10-8-volt-drill-driver-twin-pack-32649.html

a co myslicie o takim zestawie

wielkosc jak ten bosch wyzej wiec mi odpowiada

jedna na bezkluczykowy zacisk

druga szesciokatne

moc tej jednej do 24Nm a drugiej do 90 Nm

oswietlenie diodowe

baterie litowo jonowe

i cena mi pasi

co myslicie?

Edytowane przez jacekrysiek

Da rade, cena tez dobra i jest tansza niz podobny zestaw boscha, tylko pamietaj ze ta druga wkretarka jest udarowa 

no to biore ta makite i juz . dzieki zainteresowanym za porady .

do zamkniecia jakby co