Skocz do zawartości

Olej - Wyciek Oleju - Chłodnica Oleju - Przewody Olejowe

wiśnia
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

ale podkładki miedziane dałeś nowe? i o tej samej grubości?

ale podkładki miedziane dałeś nowe? i o tej samej grubości?

Jakie metalowe? Napisałem przecież, że oryginalne miedziane.

ja też napisałem, że miedziane a nie metalowe :) generalnie podkładki miedziane przy każdej rozbiórce powinno się zakładać nowe (chociaż ja jak jest łatwy dostęp to składam na starych, a jak jednak się coś gdzieś sączy to dopiero nowe zakładam :P )

ja też napisałem, że miedziane a nie metalowe :) generalnie podkładki miedziane przy każdej rozbiórce powinno się zakładać nowe (chociaż ja jak jest łatwy dostęp to składam na starych, a jak jednak się coś gdzieś sączy to dopiero nowe zakładam :P )

oj, faktycznie. to efekt dnia wczorajszego :)

podkładki stare dałem. Coś musze zaradzić

I się dowiedziałem o cenę przewodów. Cena za sztukę 471zł.. Czysta kpina...

Ponawiam pytanie o namiar gdzie można by je dorobić ?

I się dowiedziałem o cenę przewodów. Cena za sztukę 471zł.. Czysta kpina...

Ponawiam pytanie o namiar gdzie można by je dorobić ?

Nie czytałem do końca na czym polega twój problem, ale domyślam się że te stalowe przewody ci poszły. Spróbuj się dowiedzieć czy by nie dorobili tam ,gdzie naprawiają maszyny z siłownikami hydraulicznymi.

Wynajmowałem dawno temu mieszkanie od gościa, który miał taką firmę i mieli tam wszystko, żeby naprawić, lub zrobić od nowa przewody elastyczne, stalowe, połączenia itd.

Zaś co do mojego problemu. Jeśli poluzuję śrubę od węża chłodnicy i przekręce lekko miedziane podkładki i skręcę na nowo to jest szansa, że przestanie się pocić? Czy tylko pogorszę sprawę??

Edytowane przez MetalBeast

za dużo kombinujesz :D miałem ten sam problem i zrobiłem to tak: moto na centralce, silnik zimny i nie spuszczałem oleju. Jakas pusta miska pod śruby, nowe podkładki przygotowane i heja! jak sprawnie to zrobisz to ubędzie Ci może ze szklanka oleju :) aaa i dobrze by było aby moto opierało tylnym kołem o podłoże, a nie przednim (żeby olej nie spływał na przód silnika)

Edytowane przez miszi

• 3 years later...

A ja dzisiaj byłem u gościa co naprawia chłodnice i powiedział że tego typu chłodnice nie da się już naprawić bo nie ds się dobrze pospawac taką chłodnice ze względu na olej którego nie da się dokładnie wyczyścić.

Niby nie posiada jakiś zbiorniczków tylko same kanały.

A zaczęło mi się pocic po wymianie oleju z lewej strony przy łączeniu z przewodem. A uszczelki miałem gumowe.

• 9 months later...

Cześć,

przy zimowym grzebaniu postanowiłem zająć się chłodnicą. Nie mam z nią problemów jedynie, chciałem ją poczyścić i naprostować żebra.

Dodatkowo zastanawia mnie czy można ją "umyć" od środka? Próbował ktoś kiedyś tak zrobić? Przepłukać naftą czy coś?

B6 2000r.

Będę wdzięczny za pomoc.

Nie widzę sensu mycia jej naftą od środka  bo tam się szlam nie zbiera przecież . Ale jak chcesz to możesz ją przepłukać , nic się nie stanie

1 godzinę temu, Tylik15 napisał:

postanowiłem zająć się chłodnicą. Nie mam z nią problemów 

Lepiej zostaw ja w spokoju. 

Jak sie nudzisz to wypoleruj kolektory.

W dniu 1.02.2019 o 12:44, Tylik15 napisał:

postanowiłem zająć się chłodnicą. Nie mam z nią problemów jedynie, chciałem ją poczyścić i naprostować żebra.

Ktoś mądry kiedyś powiedział "nie rusz gówna jak nie śmierdzi" 💩.
Lepiej posłuchaj Tomka i wypucuj kolektory 😉.