Skocz do zawartości

Jak Byś Potrzebował Pomocy Przy Odszkodowaniu...

Gość LuXer
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Z racji tego, że obecnie pracuję w firmie zajmującej się odszkodowaniami (Biuro Odszkodowań Pireus Sp. z. o.o. www.pireus.net), to rzucam info z propozycją poprowadzenia procesu uzyskania odszkodowania i zadośćuczynienia. Oczywiście nie chcę się narzucać :P ale jeśli ktoś szuka uczciwej firmy w tej materii, to jestem do dyspozycji.

Zajmujemy się różnymi odszkodowaniami - nawet przed kilku lat. Oczywiście jeśli urwałeś z własnej winy i nie miałeś pasażera, to nic nie uzyskam. Ale w innych przypadkach... Musisz się skontaktować i opisać sytuację co i jak. W razie zajęcia się sprawą nie ponosisz kosztów. Umawiamy się na procent (umowa), który jest pobierany dopiero PO UZYSKANIU pieniążków. Sprawami zajmują się prawnicy. Nie ważne gdzie mieszkasz - wszystko przez mail i pocztę :)

Chyba napisałem to co najważniejsze. Jeśli masz pytania, to na priv lub kontakt z profilu.

Z tego co wiem, regulamin zabrania takich ogloszen, pomimo tego ze sa pisane w dobrej intencji.<br /><br />Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2<br /><br />

Mógłby się do was zgłosić ten ateista co chciał zadośćuczynienie za namaszczenie w szpitalu :D

ja nie polecam tych kancelari, biorą tylko łatwe sprawy gdzie zysk dla nich jest pewny, szybki i latwy , najczęściej ich pomoc polega na wysłaniu pism z formulka o informacji ze się nalezy i zainkasowaniu dzialki, a jak już grubsza sprawa to tacy chętni do roboty nie są. przy odrobinie zaparcia i poświęceniu wlasnego czasu można osiągnąć to samo bez dzielenia się z innymi :-D

ja niestety dalem się nabrać na marketing takiej kancelari, gdy sprawca uciekł to gowno wywalczyli i całe szczęście bo się pozniej nie musiałem z nimi dzielić

warto na spokojnie przemyśleć decyzję o zatrudnieniu takiej kancelari ktora żeruje na naszej naiwności i niechęci do walki lub obawa walki z ubezpieczycielem

masz jakieś dane na temat skuteczności tej swojej kancelari i sumach wywalczonych odszkodowań? w jakich sprawach to bylo?

Jack kiedyś opisywał jak to się robi we Włoszech, dostał listę lekarzy od adwokata i za nic nie płacił.

macie własnych lekarzy specjalistów orzecznikow? w całej Polsce? pokrywacie koszty orzecznictwa i adwokatów, prowadzenia postępowania sadowego- na wlasne ryzyko?

macie zaprzyjaznionych lekarzy i szpitale gdzie bez kolejki zrobi się odpowiednie badania potrzebne do wywalczenia odszkodowania na koszt pozwanego?

jak sobie wyobrażasz sąd przez mail i lekarzy? pokrywacie koszty dojazdów, noclegów? czy liczycie tylko na łatwe, szybkie, sprawy?

Edytowane przez esterboy

Mógłby się do was zgłosić ten ateista co chciał zadośćuczynienie za namaszczenie w szpitalu :D

w cuda wierzysz? nie wzięli by tego bo zysk niepewny :-D

facet zamiast dwa lata siedzieć w domu, powinien sobie przygotować solidna dokumentacje medyczną od psychiatry, wtedy i bez kancelari szarpnal by kasę, a tak na gębę sąd mu nie uwierzył.

Tapatalk

To takie moje podśmiechujki, zgadzam się z Tobą, że te firmy są średnio rzetelne.

Ze mną było podobnie , opisałem w moim zakończeniu sezonu.Firma a także prywatnie adwokat stwierdzili podobnie za te obrażenia ubezpieczyciel płaci ok. 2-2,5 tyś , możemy wywalczyć jakieś 3,5 do max. 4 tyś.Bez ich usługi dostałem 3,5tyś.Opłata z ich strony 20% +vat. Czy warto korzystać czy nie każdy musi sam podjąć decyzję.

Wiadomo, jakby ludzie nie byli tacy naiwni i leniwi to by część takich spraw sami załatwili i takich firm 'krzaczków' byłoby mniej a i usługi byłyby pewnie lepszej jakości. Poza tym same firmy ubezpieczające też kombinuję żeby jak najmniej wypłacić co też sprzyja rozwojowi takiej działalności. Z drugiej strony to mi nóż się w kieszni otwiera, jak ktoś opisuje sytuację gdzie w szpitalu osoba jeszcze oczu nie zamknąła a tu wpada taki 'agent' z ofertą załatwienia gigantycznego odszkodowania. No i ludzie będąc pod wpływem emocji podpisują umowy. A potem różnie bywa.

Tak Kris, a Beemkami jeżdżą dresiarze, a motocyklami warzywa ;) Chłopaki dziękuję za osobiste opinie. Jestem na forum może nie od 10 lat, mam w nie jakiś tam wkład, nie wszedłem w nie bo pracuję gdzieś. Lubię was, ale Kris nie przesadzasz nazywając mnie " takim 'agentem' " ? Napisałem wam czym się zajmuję i w czym mogę pomóc. (jednemu z was już jakoś pomogłem - i tak dla ciekawości nieodpłatnie). Tak więc wypraszam sobie oczerniania mnie na forum, jakbym wpadł na 5min po reklamę. 

Vidon, czy jeśli ktoś się wita, a wszyscy go ciągną za język żeby napisał czym się zajmuje i w czym może pomóc i by napisał to co ja tutaj, to pewnie byś tak nie napisał??? Gdy wchodziłem na forum, pracowałem gdzie indziej, a z zawodu jestem informatykiem i jakoś nikt nie krzyczał, że wszyscy informatycy to złodzieje, którzy tylko czyhają na Twój komputer. Od jakiegoś czasu pracuję gdzie indziej i napisałem o tym specjalnie w Luźnych gadkach, żeby 

Naprawdę szanuję was chłopaki i jeśli tobie Kris, Kwinto59, Remki, Esterboy, Vidon coś się stanie w mojej okolicy, to mimo tego co piszecie możecie liczyć na assistance czy nawet nocleg. Ale wrzućcie sobie teraz trochę na luz - jakbyście napisali, że ja was okradłem, podałem pawulon, czy naszedłem w szpitalu, to rozumiem, ale w tej sytuacji (??)

Vidon, to nie jest reklama, tylko opisanie mojego zajęcia, a jeśli już tak bardzo skrupulatnie trzymasz się forum to przeczytaj § 2 Pkt 10.   :usmiech: 

Edytowane przez LuXer

Luxer nikt nie mówi żeś złodziej ale to są ważne pytania jakie ci zadalem, w moim przypadku Ufg powolal lekarza orzecznika który napisał ze moje obrażenia ciała nie mogły powstać w skutek wypadku,na tej podstawie odmowili wyplaty, firma odszkodowawcza która obiecała mi zlote gory nie miała własnych lekarzy zzucajac na mnie ciezar dowodowy ze jednak te obrażenia były.

wiec pytam, co twoja firma zrobi w takiej sytuacji? nie mając własnych specjalistów by podwazyc ta decyzje.

Tapatalk

Edytowane przez esterboy

miałem praktyki w takiej jedne firmie w Poznaniu miałem tez doczynienia z innymi tego typu  firmami i to jest jedna wielka ściema

łatwy szybki zysk jak ktoś napisał za 20% u mnie chyba chcieli 24% + vat, ciekawe ze tym firmom nie chce się w sądzie dochodzic o zwrot kosztów

takie firmy dobrze wiedzą ile płacą ubezpieczyciele, czy statystyczny Kowalski wie ile? nie! i ile można wyrwać, dla czego z góry te firmy wiedzą ile dostane? a prawda jest taka ze odkladajac to w czasie w celu przygotowania dokumentacji medycznej samemu można szarpnac wiecej :-D

Tapatalk

Edytowane przez esterboy

Sorki esterboy, ależ żem się rozpisał, że nie wziąłem pod uwagę twoich pytań :P

1. Mamy swoich lekarzy orzeczników. Jeśli chodzi gdzie, to zależy gdzie mieszkasz. Nie posiłkujemy się lekarzami orzecznikami towarzystw ubezpieczeniowych ;) One są skrajnie stronnicze :)

2. W roszczeniach uwzględniamy wszystkie koszty jakie klient ponosi na lekarzy, dojazdy do lekarzy, koszty leków, rehabilitacji itd, muszą one być udokumentowane. Na drodze postępowania sądowego staramy się o zwolnienie klienta z kosztów poprzez udokumentowanie niskich dochodów rodziny (jeśli są niskie). Prawnik nie przystępuje do działania jeśli oceniając sprawę widzi spore ryzyko przegrania sprawy? Dlaczego? Ponieważ normalne jego honorarium (jeśli idziesz do niego priv) wynosi np. 200zł za godzinę doradztwa. Współpracując z nami swoje honorarium pobiera PO WYGRANEJ sprawie. Jeśli by się zdarzyło (bo nie mydlę oczów, że nie może się zdarzyć), że sprawa zostanie przegrana, to adwokat nie dostaje nic za poświęcony czas, reprezentowanie w sądzie itp. Mogę publicznie powiedzieć, że nie mieliśmy dotąd żadnej przegranej sprawy. Dlaczego? Przed skierowaniem jej do sądu zawsze ocenia dwóch niezależnych prawników i wież mi - jeśli biorą na siebie ryzyko braku wynagrodzenia, to ocena jest bardzo rzetelna i przemyślana ;-)  Przy ocenie sprawy zawsze staramy się indywidualnie powiadomić każdego o rzeczywistych rokowaniach i jeśli nie są one pomyślne, to po porostu proponujemy ugodę. I tutaj przebiega granica pomiędzy różnymi firmami, mianowicie większość firm (wiele znam z nazw) swe zaangażowanie kończy na samej ugodzie - tak jak piszesz - łatwa kasa ;) My czasami odbywamy długie rozmowy z klientem, żeby zachęcić jednak do sprawy, bo podpisanie ugody zamyka drogę do dalszych roszczeń, a wielu później chciałoby coś więcej :)

Mniej więcej prawnik po ocenie wie ile można wyszarpać i nie widzę w tym nic niezwykłego - mechanik też wie ile mniej więcej będzie kosztowała naprawa rozbitego samochodu - przecież w tym siedzi. A samemu oczywiście możesz też dochodzić przed sądem - tylko pamiętaj, że jednym nieostrożnym słowem, tonem głosu do prokuratora lub źle napisanym pismem można zamknąć sprawę.

Sam jestem w trakcie sprawy, przy której też kiedyś myślałem, że po przeczytaniu forumprawne.org mogę być swoim adwokatem, ale jak wszedłem na pierwszą rozprawę, to już miałem żołądek wielkości orzeszka a jak jeszcze posłuchałem papki prawniczej, to szczęka idzie w dół, bo masz coś przygotowane, a tu co strona przeciwna wszystko zaneguje jakimś paragrafem i masz pozamiatane.    

szoter - tak jak napisałem większość firm, a jest ich kilkaset to firmy bez prawników. Nie chcę pisać o tych, których nie znam (Poznań) - pisze tylko o tej co znam i mogę osobiście to poświadczyć ryzykując w końcu banicję z forum  :boje_sie:

nie będę dalej się rozpisywl bo ty masz swoją rację a ja mam swoja i nikt się do żadnej nie przekona.

napisałem co mysle i tyle

nie będę dalej się rozpisywl bo ty masz swoją rację a ja mam swoja i nikt się do żadnej nie przekona.

napisałem co mysle i tyle

ja jestem do twojej przekonany :P (choć nie w odniesieniu do wszystkich firm)  Ja już też nie chcę więcej pisać, bo już chyba wyczerpująco to zrobiłem. Nie spodziewałem się tylu emocji, ale to pokazuje, czego się wymaga od tego rodzaju firm :) Jakby ktoś chciał dowiedzieć czwgośc więcej to na priv 

LuXer, bynajmniej nie napisałem tego personalnie. Poprostu jest dużo tego typu firm, które nie mają kompetencji (w szerokim tego słowa znaczeniu) do tego co robią i jak widać część z nas mogła lub się z nimi spotakła. I dlatego opinie są częściej negatywne niż pozytywne. Dochodzi do tego sposób, miejsce i czas w jaki pozyskuje się klientów co często budzi duże kontrowersje. Jeśli jakimś cudem trafiłeś do takiej, która rzeczywiście stara się o jak najkorzystniejszy wynik dla swojego klienta i nie boi się prowadzenia trudnych spraw to ja Ci szczerze gratuluję. A najlepiej to jest mieć w rodzinie.... prawnika, lekarza i księdza :-)

ja jestem do twojej przekonany :P (choć nie w odniesieniu do wszystkich firm) Ja już też nie chcę więcej pisać, bo już chyba wyczerpująco to zrobiłem. Nie spodziewałem się tylu emocji, ale to pokazuje, czego się wymaga od tego rodzaju firm :) Jakby ktoś chciał dowiedzieć czwgośc więcej to na priv
ja podpisując umowę oczekiwałem kompleksowej obslugi a nie dostarcz mam wszystko a my za frajer skasujemy %

Tapatalk

Kris_ rozumiem o co ci chodzi - nigdy nie przypisuję z góry ludziom złych intencji więc spoko :) forum jest po to by wymieniać się poglądami, a ja każdy cenię, szczególnie inny  :)

esterboy - przykro mi, że trafiłeś na taką a nie inną firmę i nie dziwie się twojemu nastawieniu. Oczywiście jeśli chodzi o dostarczenie dokumentów, to jest to niezbędne (ale wiem o co ci chodzi - lekarz itp), ale za to pokazuje się potencjał firmy w sądzie, tak by klient był zadowolony. Ale długo by pisać o tym. Za swojej strony mogę zaproponować ci przeanalizowanie sprawy, tym bardziej, że zapewne masz już komplet dokumentów. Z tego co przeczytałem, to sprawa nadaje się jedynie na sąd, ale to ostatecznie wychodzi przy analizie. Mimo twoich doświadczeń zachęcał bym cię do przesłania dokumentów mailem. Nic oprócz transferu nie tracisz :) a będziesz miał świeże spojrzenie na sprawę bez konieczności podpisywania umowy. biuro03@pireus.net

Luxer ja akurat jestem wyluzowany , napisałem jedynie jak było w moim przypadku zaznaczając że każdy sam podejmuje decyzję.Może kiedyś chociaz wolałbym nie będę korzystać z jakiejs firmy nigdy nie mówię nie.Nie napinam się i staram się tak im być na codzień.Pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.