Skocz do zawartości

Miłosz - Proba O Ocenę B12

Milosz
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem, kolega nosi się z zamiarem zmiany ZR7 na GSF 1200, możecie coś podpowiedzieć - na co zwrócić uwagę, co Wam nie pasuje?

http://motoklinika.otomoto.pl/suzuki-bandit-1200-gsf1200-xjr-motoklinika-M3880589.html

Kiera wymieniona, lakierowany kilkakrotnie, źle przyklejone naklejki, co trzeba robić aby podrapać dekle silnika w ten sposób nawet cylindry wymęczone, śruby wszystkie zmęczone, ogólnie stan adekwatny do ceny, historii nie poznasz napewno ale to może nasunąć wnioski.

za 6,5 tyś to raczej będzie tragedia, laczek widać jeszcze ciepły od palenia :) Ale na fotkach wygląda całkiem znośnie. Jednak z doświadczenia wiem, że słowo sprawny techniczny oznacza tylko tyle, że moto odpala i skręca.

Miałem już gotową podobną wypowiedź ale większość już została napisana, może dodam jeszcze, że licznik też jest przekładany. (zegarek przy wskaźniku paliwa miały dopiero 2003) chociaż pewności nie mam. Ale ogólny stan bardzo słabiutko. A i sprzedaje to motoklinika więc już z nazwy widać, że reanimowany :usmiech:

Edytowane przez zioło

brakuje śrub w owiewce, która i tak jest miejscami źle spasowana, raczej nie wygląda na maszynę o którą ktoś dba

Motocykl jest powypadkowy po bardzo konkretnym dzwonie Znam ten motocykl Możesz powiedzieć koledze aby dał sobie spokój

Motocykl został sprzedany do Zamościa DŁUGO GO NIE BYŁO A pozniej poajwił sie w MOTOKLINICE Wrzesnia długo wisi ale zrobiony 

ODRADZAM TEN MOTOCYKL ZNAM JEGO HISTORIE :drunk: i niech mi ktoś powie że takie wstawianie do oceny maszyn nic nie daje :vampire:

I jeszcze chyba był malowany cały silnik.

(zegarek przy wskaźniku paliwa miały dopiero 2003) chociaż pewności nie mam. :usmiech:

od 2002 :piwo:

ihost_1391340399__m3880589_8.jpg

ihost_1391340845__m3880589_1.jpg

Chłopaki już powiedzieli, że to jest maszyna po przejściach. Dodam od siebie, że jest partacko naprawiany, ma zjechane przednie tarcze, pokrzywione sety i dzwignię hamulca, a nawet spawaną stopkę boczną.

Kurcze, dziki jak piszecie to przypomniało mi się to cudo. Dzięki wszystkim!

Cholera dobra robota chciałem po to dzwonic i jechać zobaczyć dobra robota. Piwo sie należy. :D

Cholera dobra robota chciałem po to dzwonic i jechać zobaczyć dobra robota. Piwo sie należy. :D

Przerobiłem wszystkie ogłoszenia z ostatnich 4 miesięcy dotyczące 1200 Czasami brak słów Ale jeśli ktoś zaczyna rozmowe słowami

Witam dzwoni z ogłoszenia co z tym OLEJAKIEM  prowadzi do dziwnego podejścia sprzedającego i ze stany bardzo dobry sam sprzedający robi dostateczny ;)

Kazdy chce sprzedać ;) Ja wiem jedno wolałem dać 3tys więcej i mieć pewne moto niż pozniej płakać w sezonie

Jastrząb wolal dać w łape i mieć pewne że moto jest OK niż kupić chujwieskąd i później dopłacić 3 tysie za naprawy wymiany etc etc :)

Ja tak samo zrobiłęm kupując swojego B6. Wiedziałem ile poprzednik włożyl w niego serca kasy i co przy nim zrobił więc cena jak najbardziej odpowiednia :)

Bandzior 1200S 2001r za 6 tysięcy, no jasne. : P

Swoją drogą, w motoklinice nie kupiłbym nawet żarówki do światła stop.. Ewentualnie siatkę bagażową bym kupił. Straszne tam mają podejście, maszyny są tam ożywiane dosłownie.

Dyzio dla kogo to piwo? Chyba dla wszystkich, którzy coś napisali ;) ;) ;)

• 3 months later...

Wszystkie na pewno po przejściach.

1. Lewy bok, brak ciężarków. Na plus to wyposażenie i nowe opony. No i widać, że w miarę czysty i zadbany,

2. Pogięty tłumik, zbiornik, przepalone kolektory, podjechane tarcze z przodu, ciężarki z allegro, kierunki nieoryginalne. Ogólnie zmęczony,

3. Oponki lipa (przód), kierunki nieoryginalne, golenie z przodu lakierowane. Generalnie anglik o jakimś dziwnym kolorze,

4. Fotki do kitu, ale zmęczony - leżał na prawo, podcięty błotnik, wydech i kolektory nędza, kierunki pozmieniane.

Jeśli miałbym blisko, to obejrzał bym 3, ew. 1. Ale szału nie robią 

a tam gadanie. Owszem, kolega mkoch trafnie oceniał stan wizualny motocykli jednak w przypadku kupna 12-13 letniego motocykla nie odrzucałbym motocykla tylko dlatego że ma nieoryginalne ciężarki czy kierunki. Tym bardziej, że te sprzęty które podałeś są z niższej półki cenowej jak na B12S IIgen.

Dzięki.

• 3 months later...

dołóż troche grosze i kup coś sprawdzonego bo to co wklejasz to sam złom

zaproponuje Ci mojego bandziora jak szukasz b12

http://olx.pl/oferta/suzuki-gsf-bandit-1200-ii-gen-2002-rok-CID5-ID6v1B1.html

Jak pisałem, nie ja kupuję.

Dlaczego ten konkretnie to złom? 

http://allegro.pl/suzuki-gsf-1200-bandit-s-fazer-sv-hornet-fz6-i4537322386.html kolejna prośbao ocenę, za małe mam jeszcze doświadczenie z Banditami, aby samemu się wypowiadać.

ja bym jechał obejrzeć, ładnie się prezentuje - ja sam kupiłem moto sprowadzone i jestem bardzo zadowolony , a już drugi sezon śmiga bez żadnego ale =]

Koniecznie musi być B12? Pytam gdyż mam sprawdzone B6 swoje w idealnym stanie.

Co do ogłoszenia - nie mam zastrzeżeń.