Skocz do zawartości

Allegro -Zaciski Tokico

Gość crank
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Moje tłoczki stanęły z przodu i sie nie cofają czyli koło ciężko się obraca

Rozebrałem całość wymieniłem płyn przeczyściłem i to samo po jakiś czasie :zniesmaczony:

Generalnie uszczelniacze tłoczków do wymiany :slash:

Same uszczelniacze kosztuja w serwisie 130 zł na jeden tłoczek x 4 wychodzi ponad 5 stów :boje_sie:

Zaciski z Allegro z wężykami kosztują 130 zł

http://allegro.pl/zaciski-zacisk-przod-suzuki-bandit-600-tokico-i3861784797.html

Co najlepiej z tym zrobić czy na bierząco zakupić te z allegro ?

Są z włoch ponoć chociaż trochę mi to wygląnda na angole .

Co zrobić z tym fantem????

Ja kupilem z larsson-a zestaw naprawczy na przód za 150-180 zl juz nie pamietam. W zestawie sa oringi 8szt., zaslepki na odpowietrzniki i gumowe oslony prowadnic czyli wszystko co gumowe w zacisku :-)<br /><br />Wysłane z mojej Xperia Z przy użyciu Tapatalk PRO<br /><br />

To już jakaś różnica bo 520 za same uszczelniacze tłoczków to raczej za dużo.

Wcześnij jeszcze szczotki w rozruszniku mi sie skończyły więc kupiłem ze szrotu i wyszlo dobrze.

Poszukam.Ale mam chęć kupić te z allegro cena dobra i do tego wężyki tez są.

A tam oringi tez będą.

Sezon chwilowo martwy trzeba zrobić :zeby:

w zeszłym sezonie kupiłem zacisk lewy przód na allegro i w miarę chodzi ;]

w zeszłym sezonie kupiłem zacisk lewy przód na allegro i w miarę chodzi ;]

No wielkie dzięki mi właśnie przód ledwo chodzi.Rękami ciężko koło ruszyć.

I stoi w garażu.A wszystko było oczyszczone i początkowo  świetnie działało

Dwa lata temu miałem taki sam proble jak Ty i kupiłem na allegro.. Powiedziałem kolesiowi, żeby zrobił lepsze zdjęcia.

Obejrzałem i kupiłem. Działają do dzisiaj bezproblemowo.

Nie wiem czy przeglądałeś forumową giełdę, ale Lenar zapewnie by coś dla Ciebie znalazł u siebie, więc się odezwij do niego. (pare razy od niego rzeczy kupowałem i zawsze jest wszystko spoko :))

Dwa lata temu miałem taki sam proble jak Ty i kupiłem na allegro.. Powiedziałem kolesiowi, żeby zrobił lepsze zdjęcia.

Obejrzałem i kupiłem. Działają do dzisiaj bezproblemowo.

Dzięki wielkie .Za głos to bardzo dużo bo wszędzie jest duzo wszystkiego i nie wiadomo jaką drogą pójść by było dobrze

zrobione i w najrozsądniejszej cenie.

A z tymi zdjęciami dobry pomysł :zeby:

Nie wiem czy przeglądałeś forumową giełdę, ale Lenar zapewnie by coś dla Ciebie znalazł u siebie, więc się odezwij do niego. (pare razy od niego rzeczy kupowałem i zawsze jest wszystko spoko :)

Zapytalem lenara zobaczę co zaoferuje .pozdr

Edytowane przez crank

Branie z allegro to raczej duże ryzyko. Po zdjęciach nie rozpoznasz w jakim stanie są uszczelki. A przewody gumowe powinno się co 4 lata wymieniać (te mają ponad 11 lat) więc też wielkiego pożytku z nich raczej nie będzie.

Jeśli to kwestia tylko uszczelek (a nie np jeszcze tłoczków) brałbym zestaw naprawczy z Larsonna - wymieniasz uszczelki na nowe i masz pewność, że będzie dobrze działać. Chyba, że Lenar Ci coś wygrzebie co będzie w dobrym stanie.

no jutro będę wiedział.

To przewody też sie wymienia...no to nie wiedziałem mój jest drugi rok u mnie.

Ciekawe ile przewody :oczy: kosztują

Nie wiem nad czym tu się zastanawiać. Skoro można kupić zestaw naprawczy to jest to chyba najlepsza opcja bo wiesz co masz i zaciski będą śmigać długo, a kupisz badziew z allegro i nie wiesz czy padną za tydzień czy za rok.

czasem moze się okazać że uszczelki z tego zestawu mogą być słabej jakości.

A jak trafisz coś z urzywki ale w dobrym stanie może dłużej pochodzić a jakby jeszcze klocki sie trafiły jak nowe to już same korzyści

oczywiście są różne drogi analizowania

czasem moze się okazać że uszczelki z tego zestawu mogą być słabej jakości.

A jak trafisz coś z urzywki ale w dobrym stanie może dłużej pochodzić a jakby jeszcze klocki sie trafiły jak nowe to już same korzyści

oczywiście są różne drogi analizowania

Jak coś się stanie z uszczelkami to idziesz do Larssona i składasz reklamacje.

Nie wkłada się używanych klocków, nawet jak są "jak nowe". Jest to typowe podcierany doopy szkłem, zwłaszcza że chodzi o hamulce, które mogą Ci uratować życie.

no jutro będę wiedział.

To przewody też sie wymienia...no to nie wiedziałem mój jest drugi rok u mnie.

Ciekawe ile przewody :oczy: kosztują

Data produkcji przewodów jest na nich nadrukowana.

Komplet przewodów w stalowym oplocie to około 300 PLN. Sporo, ale poprawią czucie klamki i mają dożywotnią gwarancję.

P.S. Motocykl to droga zabawka, musi Cię być stać na jego eksploatację jak chcesz to robić bezpiecznie.

Chyba że własnie coś się stanie 

Są firmy które dorabiają takie uszczelki na pewno wyjdzie taniej ale czy bezpieczniej ???

Edytowane przez szoter

Nie wkłada się używanych klocków, nawet jak są "jak nowe". Jest to typowe podcierany doopy szkłem, zwłaszcza że chodzi o hamulce, które mogą Ci uratować życie.

Data produkcji przewodów jest na nich nadrukowana.

Komplet przewodów w stalowym oplocie to około 300 PLN. Sporo, ale poprawią czucie klamki i mają dożywotnią gwarancję.

P.S. Motocykl to droga zabawka, musi Cię być stać na jego eksploatację jak chcesz to robić bezpiecznie.

Dokładnie droga to zabawka trzeba znowu zainwestowac a z tymi przewodami to sobie tez przemyślę :zeby:

Chyba że własnie coś się stanie 

Są firmy które dorabiają takie uszczelki na pewno wyjdzie taniej ale czy bezpieczniej ???

No raczej się zdecydowałem na zestaw naprawczy jednak .Ale jak zestaw naprwczy to może poczekać jeszcze ze 2 miesiące

bo choć słońce jest to do wiosny jeszcze kawałek

nie to nie Larsson ja kupiłem do swojego tez z yebaya i gra gitara tylko ze do mojego to koszt 32f

Jak coś to ja też bym wziął komplet na 2 zaciski przód i zestaw na tył: http://www.ebay.co.uk/itm/SUZUKI-BANDIT-REAR-CALIPER-SEALS-TO-FIT-GSF600-MK2-2000-TO-2005-/111271048518?pt=UK_Motorcycle_Parts_13&hash=item19e8457546

Edytowane przez zoozka

nie to nie Larsson ja kupiłem do swojego tez z yebaya i gra gitara tylko ze do mojego to koszt 32f

To skąd masz takie nie do swojego ?

I duża to różnica?

A jakaś marka/firma tam jest na tym?

To skąd masz takie nie do swojego ?

I duża to różnica?

A jakaś marka/firma tam jest na tym?

Mikrus ma zupełnie inne zaciski, stąd różnica w cenie.

No to może się jakoś zlożymy na paczkę ?

różnica w cenie inna bo ja mam 4 tłoczki w zacisku a nie 2 no i 2 tłoczki duże 2 małe

to zestaw do mojego http://www.ebay.co.uk/itm/Suzuki-GSF1250-Bandit-2007-2012-Front-Brake-Caliper-Repair-Kit-/360847499070?pt=UK_Motorcycle_Parts_13&hash=item54042fdf3e

A to rozumiem ale tez własnie sie gapnąłem ze ty w Angli jesteś.

A ja tam z tej Ebay jeszcze nic nie kupiłem nawet nie wiem co i jak i ile wyjdzie paczka