Skocz do zawartości

Czy To Już Sezon Nadchodzi Na Południu?

Janczar
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio coraz bardziej optymistycznie spoglądam na termometr. Z dnia na dzień coraz to większe temperatury. Śnieg u nas (w Małopolsce) na drogach ciężko spotkać. Więc nie długo się zastanawiając odpaliłem Dziorka i tak przez 3 dni nastukałem około 400km. Dzisiaj przejechałem z sąsiadem we dwoje trasę Wojnicz-Brzesko-Nowy Sącz-Zakliczyn-Ciężkowice-Tarnów-Wojnicz. Nigdzie na drodze nie spotkaliśmy śniegu, a co najwyżej trochę wody na poboczu.Co sądzicie będzie jeszcze u nas na południu zima? Skoro wszędzie piszą, że Europa walczy ze śniegiem?

pmdj.jpg

Edytowane przez Janczar

Jeszcze będzie, nie bój nic :D 

Nadejdą takie mrozy, że przymarznie cap do kozy!

We Wrocku w sumie było tylko kilka dni mrozu, śniegu jeszcze mniej, teraz jest 7 stopni, więc w zasadzie wiosna. Jestem pewien, że przyjebie jeszcze śniegiem, ale na zasadzie 1-2 dni i po sprawie, wieszczę wiosnę :D 

Ostatnio coraz bardziej optymistycznie spoglądam na termometr. Z dnia na dzień coraz to większe temperatury. Śnieg u nas (w Małopolsce) na drogach ciężko spotkać. Więc nie długo się zastanawiając odpaliłem Dziorka i tak przez 3 dni nastukałem około 400km.

Nie wkur zaj ludzi :)

Ja tam pogodę sprawdzam na tvn meteo i się sprawdza, co prawda obecne ocieplenie przyszło o dzień później, ale taka pomyłka w pogodzie długoterminowej to nic, póki co w lutym w ciągu dnia ma być na plusie więc jest ok.

U mnie dopiero kilka dni temu ustał wicher i mróz zelzal :o:

Wszędzie biało, minus kilka w dzień.. Chociaż od wczoraj coraz cieplej... i słońca więcej.

Zima jak zima.

Dobrze wam tam :)

Dziś jakbym miał więcej czasu to pewnie bym wyjechał. W Bielsku-B piękne słońce, sucho i ok 10 st na +

Widuję motocykle, więc czemu nie?

Pogoda iście wiosenna :P Ale niestety zima na pewno znów chwyci (Sorry, taki mamy klimat :D ). Chociaż jak dla mnie to mogłaby sobie już darować. Była kilka dni starczy :P

spójrz na termometr który jest w cieniu to sam sobie odpowiesz na to pytanie :D

Edytowane przez Leszczu

mój termometr pokazuje na wyśw. samochodu, więc pewnie jest w cieniu, a odczyt był podczas jazdy ok południa.

Pogoda naprawde napawa optymizmem. Rozsadek i zeszle lata podpowiadaja, ze zima jeszcze o sobie przypomni. Chociaz tak jak kolega wyzej napisal, byla-poszla-starczy.

po takiej ziemie, trudno powiedzieć, ze w ogóle była zima :P

ostatnia jazda 27.12.2013 nie powiem, ze bym się nie przejechał  :P

a mnie tam martwi co się dzieje w okolicach lubelskiego i boję się, że to może do nas przyjść, wszak że to tylko ca. 300 km...

dokładnie sniegu w zaspach po metr, półtora mrozy -7 teraz do 5 w dzień

nie musze pisać czym to grozi :bicycleaccident:  bo niektórzy sami na własnej skórze się już przekonali ;)
jest zima jest snieg lod i zimno,

jest lato jest zabawa :motorek:

co do zimy wróci chyba ze do poczatku marca bedzie spokojnie bez wielkich opadów i mrozów to juz bedzie oznaczać ze sobie poszła

:mario:

Ostatnio coraz bardziej optymistycznie spoglądam na termometr. Z dnia na dzień coraz to większe temperatury. Śnieg u nas (w Małopolsce) na drogach ciężko spotkać. Więc nie długo się zastanawiając odpaliłem Dziorka i tak przez 3 dni nastukałem około 400km. Dzisiaj przejechałem z sąsiadem we dwoje trasę Wojnicz-Brzesko-Nowy Sącz-Zakliczyn-Ciężkowice-Tarnów-Wojnicz. Nigdzie na drodze nie spotkaliśmy śniegu, a co najwyżej trochę wody na poboczu.Co sądzicie będzie jeszcze u nas na południu zima? Skoro wszędzie piszą, że Europa walczy ze śniegiem?

Nie powiem że nie zazdroszczę i to nie ciepła a latania  :motorek: bo u mnie tej zimy, o ile tak tą porę roku można nazwać były może dwa tygodnie ze śniegiem a z okna mam widok na Babią górę i Pilsko. Moto się szykuje do sezonu  :cwaniak:  a narty zapomniałem co to. No cóż dziwny mamy czas. Idę się napić   :piwo-1:

Edytowane przez sopotnian

jakie 20 st? w lubelskim był szał jak było + 3 :D

jakie 20 st? w lubelskim był szał jak było + 3 :D

i to w słońcu przez parę minut około 13ej :p:

U nas na Slasku od kilku dni ladna pogoda :P w pon przejechalem sie juz kawalek do urzedu skarbowego i urzedu miasta przerejestrowac moto :P mysle ze jak jutro bedzie podobnie to jakas mala przejazdzke znow sobie zrobie :P

A tak z innej beczki zeby nie zaczynac nowego tematu, przy jakiej temp Wy dosiadacie swoje maszyny :D bo ja wsiadalem zawsze jak bylo >15* ale w pon bylo +8 i tez sie fajnei jezdzilo wielkiego zimna nie odczulem ale moze to ze wzgledu na radoche z mojej pierwszej przejazdzki bandyta xD

Ja normalnie jeżdżę od soboty. co prawda po 18-ej zaczyna trochę wiać po nogach, ale nie mam jeszcze termometru więc nawet nie wiem ile jest stopni. Tak dla zasady nie jeżdżę poniżej zera bo obok mnie jest taki zacieniony i wilgotny kawałek drogi i od razu poniżej zera a zwłaszcza rano robi się ślizgawka. No cóż nie można iść na narty to jeździmy na moto :)

Oj wyczuwam przedwczesny entuzjazm :slonko:  Rok temu co było? Niby nie ma zimy, niby zaraz wiosna, a tu j*eb! Cały luty i prawie cały kwiecień zimny i pełno śniegu (przynajmniej na Podlasiu) :p: . Jeszcze beczeć wszyscy będziemy, że święta białe tylko nie te co powinny  :snieg:  mam nadzieję, że się mylę :)

Oj wyczuwam przedwczesny entuzjazm :slonko:  Rok temu co było? Niby nie ma zimy, niby zaraz wiosna, a tu j*eb! Cały luty i prawie cały kwiecień zimny i pełno śniegu (przynajmniej na Podlasiu) :p: . Jeszcze beczeć wszyscy będziemy, że święta białe tylko nie te co powinny  :snieg:  mam nadzieję, że się mylę :)

Południe to inny klimat :) 2 lata temu sezon zaczął się 14 lutego i trzymał do grudnia, w zeszłym roku tylko pizgało złem od stycznia do końca marca, ale w tym roku na to się nie zapowiada. :) Jestem dobrej myśli i czymie kciuki

No to fajnie tam macie ;) szkoda, że u nas zawsze pizga złem jak reszta kraju śmiga w najlepsze

sory... taki mamy klimat :D

• Upvote 1

A u mnie dalej piękne słonko i

af7l.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.