Skocz do zawartości

[Rękawice] Seca Turismo

Patela
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Opis producetna:
    Materiał: dłoń wykonana ze specjalnie wyprawionej wytrzymałej skóry bydlęcej, górna część rękawicy ze skóry bydlęcej Matt
    Wzmocnienia zapobiegające przetarciu ze specjalnej skóry Amara zapobiegającej poślizgowi
    Podwójna warstwa skóry oraz panel Superfabric® w miejscach szczególnie narażonych na przetarcie
    Ochraniacze piankowe paliczków palców
    Piankowy ochraniacz kostek
    Panel piankowe chroniące szczególnie narażone części nadgarstka
    Liczne panele elastyczne zwiększające komfort użytkowania
    Panel Neopren pod ochraniaczem kostek zwiększający komfort
    Specjalna konstrukcja One zapobiegająca rozpruciom szwów palców
    Zapięcie na pasek Velcro i podwójne zapięcie Velcro mankietu
    Rozmiary: S – XXL
turismo.jpg

Moja recenzja:
Są to rękawice niskobudżetowe ( 120 zł w sklepie na miejscu ).
Po kilku pierwszych jazdach w nich nie byłem zadowolony, okrutnie farbowały dłonie. Później to ustało i obecnie nie ma z tym problemu.
Do plusów należy zaliczyć długi mankiet rękawic i dobrze trzymające rzepy (środkowy pasek na rzep niestety jest źle zaprojektowany na małe obwody nadgarstków i nie do końca spełnia swoją rolę).
Do 6C jeździ się komfortowo, nie czuje się zimna. Latem dłonie też specjalnie się nie pocą.
W miejscach narażonych na przetarcia posiadają dodatkową warstwę skóry, co sprawdza się w praktyce.
Po pierwszym sezonie zauważyłem prujący się szew i pęknięty rzep, jednak da się to samemu naprawić z pomocą maszyny do szycia.
Dobrze leżą na dłoni, pewnością uchwytu nie odbiegają od normy od przeciętnych rękawic.
Niestety jeszcze nie jeździłem podczas ulewy, lekkiej mżawce podołały. Całe szczęście też nie wiem jak zachowują się podczas upadku czy szlifu.
Przelatane mam w nich 3 tys. km.

Podsumowując rękawice te zasługują na dobrą ocenę.

Ps. Polatane w deszczu, wytrzymały 25 km. mocnego deszczu.

Edytowane przez Patela
  • Upvote 1

Napewno taka cena ? Jaki  to sklep ?

Kupowane rok temu dokładnie, na pewno taka cena była mam paragon ;). Teraz widzę na allegro, że podrożały.
Sklep Motorexdp Gniezno, ulica Wrzesińska.

No własnie też sprawdziłem na allegro i właśnie były troszkę droższe.

4C-28C zdarzały się przypadki, że latałem przy -8 ale było już nieprzyjemnie. Nie testowałem przy deszczu, jedynie większa mżawka.
Na bieżąco będę dodawał info jak wypadają na innych płaszczyznach.