Skocz do zawartości

Silnik - Nierówna Praca Silnika - Jazda W Deszczu

Gość mishkin
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie z tych głupich zapewne... Ale co to te "fajki" do jasnej Anielki?

cos co zakladasz na swiece :) gigant coraz bardziej widze iz twoja ksywa do ciebie pasuje:D

No widzisz i od dziś będę wiedział... tak jak i ty mości Cielaku posiadasz tą wiedzę od jakiegoś pięknego dnia w Twoim życiu, w którym zapewne usłyszałeś piękne słowa: "No co ty, nie wiesz?".

No widzisz i od dziś będę wiedział... tak jak i ty mości Cielaku posiadasz tą wiedzę od jakiegoś pięknego dnia w Twoim życiu, w którym zapewne usłyszałeś piękne słowa: "No co ty, nie wiesz?".

gigus nie unos sie :) ja sam jestem kiepski z mechaniki itd bo nikty nikt mnie tego nie uczyl, nie pokazywal, nie dlubal...ale zeby nie wiedziec co to faja to juz slabo:) ja bym najpierw wpisal w google :)

gigant ,uwazaj bo twoje wypowiedzi trafia do rubryki : Dowcipy :)

• 2 weeks later...

Panowie spece podejrzewają kable WN i tu mam pytanie czy jest możliwość wymiany samych kabli? Jeżeli tak to czy muszą to być jakieś specjalne kable do bandziora ? czy mogą być np.samochodowe

Panowie spece podejrzewają kable WN i tu mam pytanie czy jest możliwość wymiany samych kabli? Jeżeli tak to czy muszą to być jakieś specjalne kable do bandziora ? czy mogą być np.samochodowe

Można

Mogą

Czytałem, że lepiej nie zakładać tych samochodowych bo mimo wszystko mają one większy opór. Lepiej kupić zwykłe kable WN np. BOSCH'a/BERU do motocykli NP TAKI. Są takie i 1m takiego przewodu kosztuje u nas 9 zł. Niedawno BOSCH zakładałem do GS'ki i sprawuje się idealnie.

Czytałem, że lepiej nie zakładać tych samochodowych bo mimo wszystko mają one większy opór. Lepiej kupić zwykłe kable WN np. BOSCH'a/BERU do motocykli NP TAKI. Są takie i 1m takiego przewodu kosztuje u nas 9 zł. Niedawno BOSCH zakładałem do GS'ki i sprawuje się idealnie.

To może doprecyzuje swoją odpowiedź.

Nie stosujemy kabli WN z rdzeniem węglowym tylko z rdzeniem miedzianym. np taki jak podał MamutMen

Podany link przedstawiał przewód 5mm czyli nie bardzo do bandita podejdzie ponieważ przynajmniej u mnie przewód ten ma średnice 7 mm

TAKI

• 2 years later...

Siema. Mam następujący problem w moim moto

Jak zaczyna padać lub jest świeżo po deszczu zaczynają dziać się cuda. Silnik pracuje nierówno(tak jak by nie dostawał paliwa na wszystkich garach lub nie dochodziło do zapłonu w GMP. Ogółem zaczyna traci moc i nawet po dodaniu gazu gaśnie. Co dziwne jak jest sucho to moto idzie jak szalone a tylko spadnie troszke deszczu i zaczyna prychać. Wymieniłem świece, filtr paliwa i powietrza i cały czas mam te same objawy. Podejrzewam cewki albo przewody, ale nie jestem pewien. Potrzebuje pomocy co z tym zrobić.

Pozdro

Edytowane przez Marcin222221
Przeniesienie tematu, wywalenie offtopów.

opisz objawy, kiedy, źle pracuje, i przywitaj się ładnie, bo koty czekają :)

Załamujesz mnie... Idź do działu przywitalnia, przywitaj się jak należy i wtedy zastanowimy się dlaczego twoje moto nie działa.

Bo teraz zachowujesz się jak ostatni cham co wpada do kogoś do domu z błockiem na butach, rzuca krótkie siema i domaga się kawy i ciastek.

Ps. Mają w larssonie promocję na specjalne powietrze deszczowe do opon. Przemyśl to :P

wypraszam sobie. nie zachowuje sie jak cham. Przywitałem sie jak należy w odpowiednim dziale. i jak szukam pomocy to oczekuje ze ją otrzymam bo to nie pierwsze forum na którym jestem. A pozatym nie szukam tu żony i nie podnoście mi ciśnienia więcej.

Marcin, to forum jest inne niż te, na których wcześniej byłeś.

Naprawdę duża waga jest przykładana do przywitania, a Twoje, niestety jest łagodnie mówiąc słabe. Napisz więcej o sobie i w czym możesz pomóc innym (nawet jeśli jest to hodowla jedwabników czy zbieranie znaczków) a zdziwisz się jak dużo otrzymasz w zamian. Pzdr

jak szukam pomocy to oczekuje ze ją otrzymam bo to nie pierwsze forum na którym jestem

a my po prostu oczekujemy tego abyś się z nami normalnie jak człowiek przywitał.

wkleiłem Tobie linka. który miał Tobie pomóc ..

ale zlałeś mojego posta z góry na dół.

Ogólnie to nie dziwię się że podniosło mu się ciśnienie jak cały temat to wielki spam i naśmiewanie się tytułu tematu i braku przywitania. Nie ma przywitania to zwrócić uwagę i ignorować, jak się pojawi to można pomóc a tak to już druga strona pykła, a konkretnych informacji nie ma.

Ogólnie to nie dziwię się że podniosło mu się ciśnienie jak cały temat to wielki spam i naśmiewanie się tytułu tematu i braku przywitania. Nie ma przywitania to zwrócić uwagę i ignorować, jak się pojawi to można pomóc a tak to już druga strona pykła, a konkretnych informacji nie ma.

a ja szczerze, się dziwie .

dostał wszystko podane jak na tacy , co zrobić - jak zrobić.

przeczytaj w przywitaniu co ludzie napisali autorowi posta...

dobra , koniec bicia piany ;)

miłego dnia życzę wszystkim :usmiech:

A jesteś pewien że nie łapie lewego powietrza? Przerywa przy stałej prędkości czy podczas przyśpieszania? Może dopiero na konkretnych obrotach to się objawia? Opisz dokładniej.

dzięki misiek-mc60 ten link bardzo mi pomógł.

:oki:

Spoko ;) Ja pomogłem Tobie, kiedyś ty mi pomożesz ;) Od tego jest forum :) LWG :driving_moto: