Skocz do zawartości

Daniel
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 month later...

B650 Z 2007 ma taki sam schemat złącza diagnostycznego jak ten B12,5?

Jest jakaś różnica jeśli zamiast pod signal ground podłącze przewód do chassis ground?

• 1 year later...
18 godzin temu, Tomek napisał:

Oczywiście. Nawet powstał drugi z rozwinięciem :)

Tomek, sypnij linkiem prosze to bede mial cos do czytania.

"Set RPM limiters and remove top speed limiters"

Ten punkt ecueditora moze byc ciekawy. Moze nie bede musial schusc aby moj b6,5 kulal sie szybciej jak licznikowe 220.   :D

• 8 months later...

Cześć. Szukam kogoś z okolic Wrocławia lub Poznania kto ogarnie ecu hacking b12.  Ktos cos wie?

w Poznaniu jest Cerbol, we Wrocławiu natomiast Toxic moto. oba warsztaty mają hamownię. zadzwoń i zapytaj czy Ci gaźniki ogarną (zakładam, że o to Ci chodzi).

Edytowane przez krynio

Gaźniki po ultradźwiękach i synchro. Chodzi o dobranie sie do oprogramowania b12. Przyśpieszenie zapłonu, ograniczenie prędkości do 250, przebieg idp...

4 hours ago, B12s2001 said:

Gaźniki po ultradźwiękach i synchro. Chodzi o dobranie sie do oprogramowania b12. Przyśpieszenie zapłonu, ograniczenie prędkości do 250, przebieg idp...

w b12 II gen?  tam sie to robi mechanicznie.

a przebieg to nawet nie wnikam dlaczego chcesz modyfikowac.

Nie wnikaj skoro niechcesz :) zdezdejmowanie ogranicznika do 250 mechaniczne? Hmm. A wiesz moze jak?

5 godzin temu, B12s2001 napisał:

Za stare rozwiązania aby w Polsce ktokolwiek to robił elektronicznie. Zapłon w B12 przyspieszyć idzie zmieniając ustawienie koła zapłonowego. Ogranicznik prędkości,  pierwsze słyszę w ogóle żeby występował w tak starym sprzęcie. Jesteś pewien że to nie wina dobranych przełożeń i po prostu odcięcia zapłonu wynikającego z prędkości obrotowej silnika? W przypadku zegarów ktoś kto ogarnia dobrze elektronikę i programowanie układów scalonych, trzeba odczytać zawartość pamięci zegarów, zmodyfikować ją i wgrać. Żaden warsztat działający legalnie tego się nie podejmie, obecnie za to kryminał.

Ogółem w PL mało kto (o ile ktoś w ogóle) bawi się w modyfikacje map zapłonowych bo do tego konieczna jest hamownia obciążeniowa (a nie bezwładnościowa), czujniki spalania stukowego itp. 

Edytowane przez MajkelZ

41 minutes ago, B12s2001 said:

Nie wnikaj skoro niechcesz :) zdezdejmowanie ogranicznika do 250 mechaniczne? Hmm. A wiesz moze jak?

oczywiscie. zmiana napedu - inne romiary i ilosc zebow.

A przebieg jak się nie zgadza to zgłoś zmianę zegarów na przeglądzie.

Tu Informacji jak i gdzie zmienić przebieg nie uzyskasz.

Nie wystarczy zmiana drogomierza na przeglądzie. Trzeba Jeszce w urzędzie komunikacji. Malo czasu na to. Jesli chodzi o ogranicznik obrotów  to mam silnik troche porobiony i na 4 biegu dobija do 245. Na 5 biegu 250 i nagle koniec. Jak ciągne na 5 biegu od niższych prędkości do do 250 caly czas ostro i nagle przy 250 stop mimo iz na obrotach jeszcze sporo zapasu. Ciekawe :)

Dodam ze b12 przed liftem tego problemu nie było. Prędkość szła sporo za 250

a co Ty tam masz porobione?

halo policja, proszę przyjechać na PBC, kręcą przebiegi :lol:

4 godziny temu, B12s2001 napisał:

Nie wystarczy zmiana drogomierza na przeglądzie. Trzeba Jeszce w urzędzie komunikacji. Malo czasu na to. Jesli chodzi o ogranicznik obrotów  to mam silnik troche porobiony i na 4 biegu dobija do 245. Na 5 biegu 250 i nagle koniec. Jak ciągne na 5 biegu od niższych prędkości do do 250 caly czas ostro i nagle przy 250 stop mimo iz na obrotach jeszcze sporo zapasu. Ciekawe :)

Dodam ze b12 przed liftem tego problemu nie było. Prędkość szła sporo za 250

ECU W B12 nie odbiera sygnału z czujnika prędkości. Miałeś strojone gaźniki pod AFR na hamowni? Zmianę licznika wystarczy zgłosić u diagnosty, on wysyła pismo do wydziału komunikacji. Wiem bo sam ze względu na swoją przeróbkę mam wsadzony licznik od GSXR k4.

U mnie w Rawiczu UK za bardzo nie pracuje. Na poprzednim zegarze przebiegu prawie polowe mniej ale wariował. Stąd pytania. A jesli chodzi o modyfikacjie to mam gaźniki 40mm od gsxr 1100 oraz inne dysze do tego. Wydech hurric przelot i nowy filtr papierowy. Na k&n nie dało się wyregulować. To tyle. Naprawdę jedzie...

Gaźniki tylko ultradźwięki i synchro u goscia ktory to ogarnia od 20lat. Nic wiecej

50 minut temu, B12s2001 napisał:

U mnie w Rawiczu UK za bardzo nie pracuje. Na poprzednim zegarze przebiegu prawie polowe mniej ale wariował. Stąd pytania. A jesli chodzi o modyfikacjie to mam gaźniki 40mm od gsxr 1100 oraz inne dysze do tego. Wydech hurric przelot i nowy filtr papierowy. Na k&n nie dało się wyregulować. To tyle. Naprawdę jedzie...

Gaźniki tylko ultradźwięki i synchro u goscia ktory to ogarnia od 20lat. Nic wiecej

To pewnie trzeba zmodyfikować airbox i/lub krućce ssące. 

Ale ja za cienki jestem na takie tematy. Niech spece się wypowiadają.

Krućce z gaźnikiem i obudową filtra wszystko z gsxr 1100. A w zasadzie to z poprzedniego bandziora :)

W starych moto ograniczało się jeszcze prędkość modułem i moc modułem zapłonu.

Mocy nie brak jak pidaĺem wyżej. Ogolnie to dziwny ten ogranicznik. Starszy b12 1998 tego nie miał a obecny 2001 ma