Skocz do zawartości

Amplituner 5.1 - Pomoc W Wyborze

MetalBeast
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 months later...

i co w końcu kupiłeś?

Krzyś D.

Oczywiście!

Nabyłem

Pioneer VSX-528

av_receiver_pioneer_vsx_528_bild_1376295

I jak dla mnie jest mega. Wszystko pospinałem do niego, nie mam już masy kabli i przejściówek! O to mi chodziło głównie, nie trzeba bawić się też w 5 pilotów :)

Co do dźwięku, też pominąłem jakieś kombinowane wyprowadzenia z euro-złącz. Wszystko albo cyfrowo przez hdmi, kompa optycznie, mam normalnie działające 5.1 bez wiązki kabli.

Amplituner nie był jakoś bardzo drogi, a załatwił sprawę tak jak chciałem.

Dzięki wszystkim za pomoc!

To może ja się podepnę do tematu. Mam w domu zestaw: 2xQLN 601 + 2xQLN 604 + centralny QLN 602 + QLN sub 82. Moce odpowiednio: przód 2x250W; satelity 2x150W, centralny 200W i sub 300W  Głośniczki wyglądają tak:  http://hifishack.com/qlnspeakers.php

Ktoś coś doradzi? Kompletnie nie mam pojęcia nawet ile dudków szykować na taką imprezę...

No nieźle wygląda a i specyfikacyjnie jest fajnie.

Mi by tylko brakowało drugiej strefy

Krzyś D.

To może ja się podepnę do tematu. Mam w domu zestaw: 2xQLN 601 + 2xQLN 604 + centralny QLN 602 + QLN sub 82. Moce odpowiednio: przód 2x250W; satelity 2x150W, centralny 200W i sub 300W  Głośniczki wyglądają tak:  http://hifishack.com/qlnspeakers.php

Ktoś coś doradzi? Kompletnie nie mam pojęcia nawet ile dudków szykować na taką imprezę...

Dobrze byłoby podjechać chociaż z częścia tego zestawu gdzieś gdzie mośna odsłuchaś na kilku sprzętach. W media-centrum na Krakowskiej chyba można przyjechać ze swoim sprzętem - o ile nie mają na stanie.

No i pytanie na czym Ci zależy najbardziej. Jak ja kupowałem ampli to tak się złożyło, że najważniejsze było to aby cena nie przekroczyła 3500, był dostepny od ręki, miał 2 strefy, sieć, sterowanie iphonem, airplay, sensowną ilość HDMI i nieco więcej niż mógłbym wykorzystać w danej chwili (sprzet kupuję na lata więc żeby nie było niespodzianki)

Wybór, dzięki chłopakom z media-centrum padł na Yamahę RX-V773

Ja  nie mialem jeszcze żadnych głośników - no może poza tymi które poszły do drugiej strefy więc wybór miałem łatwiejszy.

Krzyś D.

Z podjechaniem do sklepu to raczej odpada. Sporo tego żelaztwa żeby pakować do samochodu, a i nie wiem czy w sklepach w okolicy jest taka możliwość (media-expert, neonet).

Na czym mi zależy? Hmm. Zestaw będzie stał w salonie, więc znając życie będzie odpalany 2-3 razy na miesiąc żeby jakiś film obejrzeć. Czasami może na jakiegoś Sylwka czy inne urodziny będzie służył jako zestaw grający, raczej nie jestem wymagającym użytkownikiem.

Na pewno tak jak wspomniałeś: sensowna ilość HDMI, co do tych erplejów, różnych stref to nie mam zielonego pojęcia jak to działa i z czym to się je :/

Fajnie gdyby sprzęt miał wifi, ale to pewnie już jest raczej wyższa półka cenowa z takim bajerem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.