Skocz do zawartości

Male Modyfikacje B6->B750 Itp

BAN
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

też jestem w trakcie renowacji bandita i już byłem pewien, że to będzie kolejny klasyczny czarny bandzior, ale jak zobaczyłem b6 walle to przyszło mi do głowy co by było gdyby zrobić ramę wahacz golenie kierownicę czarną a bak i plastiki czerwone? ja niestety nawet painta nie ogarniam do końca, ale gdyby ktoś ogarniał photoshopa i miał nadmiar wolnego czasu to byłbym wdzięczny za wizualizację 

no to masz praktycznie moj. czarne czesci plastikow to juz mozna sobie przerobic na czerwone w paincie bez wiekszego ogaru :P

Mi tez chodzilo ostatnio po glowie zrobic plastiki z prawdziwego wlokna weglowego. Mam mozliwosc, ze zmieszcze sie w 1000 zl

Tylko drobna tkanina, bo tka gruba wieśtuninegiem mi zajezdza

Edytowane przez BAN

• 1 year later...

Podepnę się do tematu , gdyż nie widzę większego sensu zakładać nowego ;p Jak kolega wyżej podjąłem się o przerobienie mojego małego bandyty na średniego. Zaczęło się od obróconej panewki i rozważanie nad opcjami po dłuższym namyśle i waszych namowach padło na 750 z gsxf. Miało być lekko i przyjemnie (przy takich przeróbkach zawsze coś wyskakuje) a okazało się troszkę więcej problematycznie. pierwszy problem był tego typu że ja mam b6 pierwszej generacji co za tym idzie zupełnie inną wiązkę. Silnik od rozbitej gsxf 750 z 2006 roku z małym przebiegiem. Silnik w ramę wszedł plug & play, ale pojawił się problem elektryki, posiadałem moją wiązkę i z gsxf oraz moduł z gsxf oczywiście żadna nie pasowała. Przekopując forum natknąłem się gdzie leży mój błąd Wy przerabialiście b6 ii generacji a ja mam i generacji. Zaopatrzyłem się w wiązkę od b6 ii generacji, pełny entuzjazmu a tu dalej nie pasuje... ale już dużo bliżej niż z moją wiązką. Skończyło się na bazowaniu na wiązce z ii generacji i przerobienie praktycznie całej wiązki. Największym problemem było Przerobienie wiązki do zegarów i do TPS resztę generalnie też trzeba było przerabiać ale było to w miarę logiczne i sensowne.nie wiem czy kupiłem dziwną wersje czy po prostu zależne od rocznika ale gaźniki są dużo większe niż w b6 i wszystkie kości były inne. Po uporaniu się z elektryką z mniejszych problemów to przerobienie air boxa, i zostało mi przedłużenie linek od gazu bo są minimalnie za krótkie przy skręcie w lewo maksymalnym sam gaz się dodaje ;p trzeba było jeszcze zaślepić recyrkulację spalin. Hmmm więcej grzechów chyba nie pamiętam ;p Jak to że nowy silnik zalany nowym olejem zaworki wyregulowane, gaźniki wyregulowane.  Pierwsze kilometry już wykonane i efekt baardzo zadowalający, największa różnice czuć na dole moto ciągnie praktycznie od samego dołu ;))

jak dla mnie bez sensu rzeźba z elektryką, było zostawić na module od 600. no ale co kto lubi

Jest ale założył bym identyczny temat, a jest on w dziale modyfikacje a nie mój motocykl, więc nie zakładałem nowego tematu. Jeżeli źle ulokowałem swój post to przepraszam ;/ co do elektryki myślalem o zostawieniu modułu od 600 ale chciałem uniknąc później wyrzutów a może jest słabszy mniej elastyczny i takie różne.

Mi tam się dobrze jeździło BANa motocyklem na takim zestawie jak Lenar pisze. Nie był słabszy. Tak bardzo mi się podobała 750tka, że aż przytuliłem na lepsze czasy

64b2e7889aa77182d935031d7278d2a7.jpg

dajesz 4800 , strzelasz z korby moim a potem wstawiasz sobie silnik z 750 :P

jednego Brzydala już mam, wystarczy :P

Tak ale Ban miał 2 generacji b6 i a 750 ma podobna instalację jak b6 2 generacji o ile nie taka samą tylko ja kupiłem jakąś dziwną wersje albo nowszą nie wiem, i głównie chodziło mi o podłączenie gaźników które w 2 generacji też jest i moduł też jest przystosowany do Tps-u. Dlatego ta walka z elektryka może nie potrzebna ale dla spokoju wewnętrznego.

• 1 month later...

odgrzewam kotleta...

mam silnik  srada 600 czy orientujecie się czy da radę go wrzucić w ramę b6.5 ?

Wszystko się da kwestia chęci i opłacalności ale z tego co oglądam zdjęcia, to silniki się  różnią nawet chyba w mocowaniach chociaż mogę żle widzieć ;p jeżeli podejdzie ci pod mocowania to i tak poprzerabiać osprzęt będziesz musiał (air box, linki gazu, wydaje mi się że kolektory wydechowe mają inne mocowania itp.) a gażniki też masz? i kwestia modułu i elektryki czy zostawić tą od b6.5 i poprzerabiać do silnika czy moduł i wiązke od srada 600 i też przerabiać do reszty motocykla.

mam calego srada  oprocz owiewek i ramy. fizycznie ona jest ale nie moge jej użyć. 

Jeżeli masz calego srada to brzmi to trochę sensowniej, możesz przelożyć całą elektrykę i osprzęt napewno będziesz miał problem z zegarami, no i pozostaje zamocowanie w ramie bo wydaje mi się ze mają inne mocowania