Skocz do zawartości

Odzież Seca, Co O Niej Sądzicie?

karbon
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

czy jeździ ktoś z was w ubraniach tej marki?

Generalnie byłem dzisiaj przymierzyć kurtkę Seca montaro II  i zrobiła na mnie dobre wrażenie solidnej, dobrze uszytej, sporo protektorów no i atrakcyjna cena.
Jeżeli ktoś ma z ich ciuchami jakieś doświadczenie, proszę o opinie.

dzięki i pozdrawiam :)

motaro-front.png

Załączyłem foto :P bo większość z nas to wzrokowcy :D

Edytowane przez JastrzÄ…bTS
  • Upvote 1

jak ja się o SECe pytałem to mi większość odradzała :-)

zapewne jakość i trwałość odpowiednia do ceny, i tyle.

Kiedyś prawie kupiłem kombi tekstylne Seki, prawie, bo gość czekał na kontener 3 miesiące i odpuściłem. Sporo ludzi w tym widziałem.

Mam kurtkę skórzaną Nightwolf czy jakoś tak. Przejeździłem jeden sezon na razie (6tys. km). Oznak zużycia nie widać. Kupiłem z uwagi na stosunek wyglądu (kroju) do ceny, bo potrzebuje czegoś szerokiego w ramionach i wąskiego w pasie, a z tym różnie bywa. Przydałoby się więcej otworów wentylacyjnych - ta w zasadzie nie ma żadnych. Zamki ykk robią dobre wrażenie, ale w suwaku głównym brak było zabezpieczenia górnego (można "zbyt mocno" kurtkę zapiąć i wyciągnąć suwak). Ochraniacze standardowe, dobrze pasują. Dałem chyba 670zł. za nią. 

Ja jeździłem w dokładnie takiej kurtce i byłem zadowolony - teraz śmiga w niej mój kumpel  i też jest zadowolony :zeby:

Zacznę od spodni, bo wypadły najlepiej w moim osobistym crash teście.

Wygodne; poszewki bezproblemowo się zakłada i ściąga. Szwy trzymają; po glebie materiał lekko się przytopił a nie podarł. Kurtka trafiła mi się trochę gorszej jakości. Zamek kieszeni (najczęściej używanej) nie wytrzymał zbyt długo. Po wypadku rękaw trochę się przytarł i trzeba łatać. Wygodna (z podpinkami i bez), ochraniach się nie przemieszczają.

Rękawicom jedyne co mogę zarzucić, to tylko szybką utratę czerni, ale nic poza tym. Największy zarzut, to zamki błyskawiczne. Kiepskiej jakości i słabo przyszyte.

Ok dzięki wszystkim za opinię:)

@gregfister a pamiętasz może model kurtki i spodni? I tak z ciekawośc przy jakiej prędkości byl ten twój osobisty crashtest? ;)

http://m.moto-tour.com.pl/product-pol-40713-Kurtka-Seca-STREAM.html

http://m.moto-tour.com.pl/product-pol-41833-Spodnie-Seca-Link.html

Crash test przy 40-50, jakoś nie patrzyłem w zegary, ale ciuchy się sprawdziły ;)

Edytowane przez gregfister

Zakupiłem komplet seca i po 1godz przy przy 8 stopniach jeździe jestem zadowolony

Mam kurtkę skórzaną Nightwolf czy jakoś tak. Przejeździłem jeden sezon na razie (6tys. km). Oznak zużycia nie widać. Kupiłem z uwagi na stosunek wyglądu (kroju) do ceny, bo potrzebuje czegoś szerokiego w ramionach i wąskiego w pasie, a z tym różnie bywa. Przydałoby się więcej otworów wentylacyjnych - ta w zasadzie nie ma żadnych. Zamki ykk robią dobre wrażenie, ale w suwaku głównym brak było zabezpieczenia górnego (można "zbyt mocno" kurtkę zapiąć i wyciągnąć suwak). Ochraniacze standardowe, dobrze pasują. Dałem chyba 670zł. za nią. 

a masz może jakieś rl zdjęcia w tej kurtce? nie sprawia wrażenia jakby wyblaklej? Też się czaje na kupno nowej kurtki i biorę ją pod uwagę.

Ja mam tekstyla z seci, nie wiem jaki model :D Ale nie narzekam, jest sensownie zrobiona i poza protektorami nie mam jej nic do zarzucenia, ale protektory przełożyłem sobie knoxa z RST i tak śmigam. Koloru nie traci, rzepy trzymają, nic się nie pruje, zamki mimo, że nie wzbudziały mojego zaufania (małe są) działają dobrze jak to YKK zrobiłem w niej jakieś 7 tysięcy kilometrów. 

Plusem mojej jest to, że ma "zintegrowany pas nerkowy", ciepłą podszewkę w zestawie a wnętrze jest na siatce a nie jakimś ortalionie który lubi sobie zaśmierdnąć.

Ok, dzięki wszystkim za opinie i podzielenie się doświadczeniami :)

Zdecyduje się chyba na tą sece bo wynika że całkiem niezły stosunek jakości do ceny.

• 1 month later...

Ok, dzięki wszystkim za opinie i podzielenie się doświadczeniami :)

Zdecyduje się chyba na tą sece bo wynika że całkiem niezły stosunek jakości do ceny.

Spodnie OK.

Kurtka puszcza na szwach.

Od 15 stopni bez podpinek , już jest ciepło. Chyba że jeździ sie bardzo szybko to OK. Acha , trzeba jeszcze otwierać wszystkie suwaczki do klimatyzacji.

Wiec na chłodniejsze dni jest OK a na cieplejsze nie bardzo - chyba że ktoś lubi sie prażyć.

Jeżdzę w tym wiec znam temat z autopsji ;)

• 2 weeks later...

Kupiłem i mogę zdać relacje, kurtka w miarę dobrze uszyta ale przy temp powyżej 20 stopni zaczyna się robić basen

Spodnie trafiłem felerne równo po miesiącu użytkowania odesłałem na gwarancje, powód spodnie puściły na szwach i zaczynała się robić z każdą jazda coraz większa dziura.

Trzeba było nie jeść tyle :p: 

Na was zawsze można liczyć jeśli chodzi o słowa otuchy :D

Edytowane przez vilnmerth

Ja posiadam kurtkę seca astari i muszę powiedzieć, że jestem miło zaskoczony. Po paru miesiącach używania wciąż jest jak nowa. Dobry stosunek ceny do jakości.

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

• 4 months later...

Ja też dorzuce pare słów na temat f-rmy SECA,otóż posiadam od początku tego sezonu kurtke SECA katana i póki co nic złego powiedziec o niej niemoge wiatru nieprzepuszcza zamki ok jest i podszewka odpinana ,jedynym minusem to mala ilosc kieszonek na dokumenty a własciwe to brak w tym modelu od wewnatrz w podpince tylko kieszonka na tel a po demontazu podpinki brak kieszonki na dokumenty no i troche goraco w upalne dni ale chyba taki urok ciuchów moto.Zastanawiam sie na d zakupem spodni z tej firmy  badz jakichs jeansów na moto ale powiem szczerze jestem w czarnej d... :zdziwiony:  co wybrac jak skompletowac z tą kurtka czytam na forach rozne opinie i widze ilu motocyklistów tyle opinii ale jak mówi stare porzekadło <jeden lubi córke a drugi tesciowa> :usmiech:

Kończy się mój 2 sezon w spodniach, kurtce i rękawicach tej firmy (18kkm użytkowania)

Spodnie:

Zamek w dole nogawki i w rozporku zepsuty, rzep w rozporku naderwany. Kilka szwów puściło. Plus lekkie otarcia i rozdarcia po 2 glebach.

Kurtka:

Zamki w 2 kieszeniach do wymiany, kilka szwów puściło. Plus lekkie otarcia i rozdarcia po 2 glebach. Podszewka przrciwdeszczowa pruje się, a zakładanie jej bez odzieży termoaktywnej jest wysoce niekomfortowe.

Rękawice:

Rzep od paska oddarł się, szew na jednym palcu puścił. Kolor z czarnego przybrał barwę kawy z mlekiem...

To mój ostatni sezon z tą firmą...

Edytowane przez gregfister

Ja po jednym sezonie nie mogę narzekać, kurtka wygląda nie wiele gorzej od nowej, nic się nie pruje zamki działają, co do podpinek nie wypowiem się bo praktycznie w nich nie jeździłem.

Z spodniami było trochę gorzej, puściły na szwie w kroku, ale oddałem na gwarancję naprawili wzmocnili i od tej pory również bez zarzutu.

Co warto dodać to że kurtka ma całkiem dobrą wentylacje, albo po prostu nie mam porównania i jestem w błędnym przekonaniu :P
Ale w temperaturze 20 - 25 stopni nawet przy wolniutkiej jeździe nie lało się ze mnie jakbym z basenu wyszedł :)

Kupiłem na początku zeszłego sezonu spodnie z odpinaną membraną oraz ociepleniem...rewelacyjna cena jak za taki wariant...(niecałe 400 PLN) ale... w połowie sezonu przestał działac jeden suwak od wywietrznika, w pasie spodnie trzymane są już tylko rzepem bo "guzik" odpadł a szwy w niektórych miejscach nie wyglądają najlepiej... czyli da się jeździć ale z jakością nie jest najlepiej.

Edytowane przez Troph

Napiszę krótko odradzam , miałem na sobie chyba z osiem modeli kurtek czułem się w nich tragicznie do tego jakość wykonania pozostawia bardzo dużo do życzenia . Lepiej dołożyć parę groszy i kupić coś normalnego.

• 9 months later...

Ja także pokusiłem się o zakup i niestety po kilku jazdach zaczynają się problemy . Obecnie jestem na etapie rozmów z SECA bo stoją na stanowisku że mogą ewentualnie naprawić . Zastanawiam się ile tak naprawdę by wytrzymały w razie W. 

IMG_2409_zpst6eihaio.jpg

IMG_2413_zpsuf4hsmv1.jpg

IMG_2407_zpsupnz6kfd.jpg

IMG_2403_zpspbzfdnyc.jpg