Skocz do zawartości

Odzież Seca, Co O Niej Sądzicie?

karbon
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ja używam kurtki seca katana i jest ok a spodnie od tego roku seca hybrid i poki co ok, wczesniej miałem spodnie od 4 biker o nazwie jeans cordura short to była prawdziwa masakra pruły sie niesamowicie reklamowałem ale po naprawie ponownie szły do reklamacji,niepolecam tych spodni

Ja mam spodnie seca varco II. Jeden sezon, na razie całe. Z minusów: kiepskie rzepy w pasie, suwak do spięcia odwrotnie niż w mojej modece (trzeba się bawić w krawca), kupiłem xl bo xl long były za ciasne !?!? Miałem dokupić do kompletu buty seca sirius (nowy model 2015) ale miały źle podoklejane podeszwy, przy pięcie odstawała jakby była za duża...Olałem secę i kupiłem rst raptor II.

Ja także pokusiłem się o zakup i niestety po kilku jazdach zaczynają się problemy . Obecnie jestem na etapie rozmów z SECA bo stoją na stanowisku że mogą ewentualnie naprawić . Zastanawiam się ile tak naprawdę by wytrzymały w razie W. 

IMG_2409_zpst6eihaio.jpg

IMG_2413_zpsuf4hsmv1.jpg

IMG_2407_zpsupnz6kfd.jpg

IMG_2403_zpspbzfdnyc.jpg

Reklamuj, nie jestem pewien, ale kiedyś spotkałem się z tym, że po kilku reklamacjach masz prawo na zwrot gotówki, czy wymiane. Nie pamiętam, ale jeśli po kilku jazdach już jest tak źle to nie wróżę długiego użytkowania.

Ja w Modece (nie pamiętam nazwy spodni) też miałem takie rozprucia po sezonie, ale ja mam nadprogramowe kilogramy, także na to zwalam. Wymienili mi na nowe spodnie, a po kolejnym sezonie zajęła się nimi krawcowa, bo już nie chciałem się bawić w wysyłki

Spodnie SECA po jakiś 5 tys km zamek w kroku się rozerwał... 

Tak to nie mogę narzekać. 

Kupiłem w tym roku kurtkę Motaro II i spodnie Bushido II. Przejeździłem narazie 1 tys. km w temp. 15 - 31 °C. W niższej temp. jest ok, ale w 30 stopniach po wypięciu wszystkiego i  otwarciu otworów wentylacyjnych basen się robi. Niezwłocznie kupiłem Cooler Brubecka (dzięki za podpowiedź z forum) i teraz można jeździć w upały. Gleby (tfu!) jeszcze nie miałem. Poza tym nic się narazie nie pruje. Brak tylko certyfikowanych ochraniaczy na plecy i biodra. Myślę, że w tej cenie za komplet to jest ok.

Trzeci sezon w ciuszkach seca.

Nigdy więcej.

Zamki pobiszczone w 40%

Szwy poszczają. Do zimy w nich dokulam i coś nowego trzeba będzie kupić.

U mnie 3 sezon służy kurtka i spodnie SECA. Jak dla mnie wystarczający zestaw. Stosunek jakości do ceny naprawdę SUPER. Jeśli będę zmieniał to również na SECA. W moim zestawie nic się nie dzieje, zamki wporządku, zero rozpruć, mogę polecić z czystym sumieniem

Zastanawiam się tylko co się stanie w razie gleby skoro materiał puszcza przy zwykłej eksploatacji .

Oczywiście się rozerwą. Dla mnie spodnie buse się rozerwały przy kieszeni w trakcie zwykłej eksploatacji, naprawione na gwarancji. W trakcie szlifu przetarły się i rozdarły w kilku miejscach. Żałuje że od razu ich nie wyje*ałem.

Oczywiście się rozerwą. Dla mnie spodnie buse się rozerwały przy kieszeni w trakcie zwykłej eksploatacji, naprawione na gwarancji. W trakcie szlifu przetarły się i rozdarły w kilku miejscach. Żałuje że od razu ich nie wyje*ałem.

A co powiesz na kotki, które się pojawiły o tu: http://polishbanditcrew.pl/topic/25474-witam/

Popraw swoje przywitanie, proszę :)

Trzeci sezon w ciuszkach seca.

Nigdy więcej.

Zamki pobiszczone w 40%

Szwy poszczają. Do zimy w nich dokulam i coś nowego trzeba będzie kupić.

A ile już w nich zrobiłeś kkm?

Jak kończyłeś drugi to miałeś w nich przejechane 18kkm i dwie gleby :P Także wydaje mi się że całkiem nieźle patrząc na fakt że cena diametralnie niższa niż konkurencji. 

A ile już w nich zrobiłeś kkm?

Jak kończyłeś drugi to miałeś w nich przejechane 18kkm i dwie gleby :P Także wydaje mi się że całkiem nieźle patrząc na fakt że cena diametralnie niższa niż konkurencji.

Fakt, przejechane powyżej 24kkm, fakt, dwie gleby przy prędkościach około 40km/h i kilka paciaków. Ciuchy sporo przeyrwały i w tej cenie są dobrą alternatywą. Ale zamki błyskawiczne po prostu się rozpadają (pierwszy po 2miesiącach użytkowania). Podpinki na siatce, która się drze jak koty w marcu, fataly ststem wentylacji. Pora na coś wygodniejszego i trwalszego.

• 1 month later...

Dziś dotarł mój reklamowany zestaw z czego spodnie wymieniono a kurtkę naprawiono . Co mnie zaskoczyło ciuchy dostarczyła SECA do mnie bezpośrednio za co wielki plus . Na pierwszy rzut oka widać że teraz spodnie są z innego materiału tzn z drobnym splotem o wiele przyjemniejsze . Jak będą się sprawowały na pewno napisze .

Moje varco II już zaczynają się sypać (5000km).Puściły szwy na nogawce, chyba podszyję sam bo przecież nie oddam na serwis w połowie sezonu...A secę już sobie daruję.