Skocz do zawartości

Wykonanie Crash Padów 650 I 1250 (Wodniaki)

Conorian
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Jak już wszystko będę miał dograne to napiszę Ci pw... Teraz mam troszkę młynek na uczelni i trochę ciężko wszystko pogodzić. 

• 2 weeks later...

Ok, zaczynam kompletowanie substratów na crashe. Pasują do wszystkich (650&1250) wodniaków!! Cena 200zł + wysyłka (jakieś 5-7zł). Wszystko co potrzebne do montażu jest w zestawie. 

Jeśli ktoś chętny, dawać listę

1.elSlavo 650

Listę zamykam w piątek to w przyszłym tygodniu crashe będą już u Was :)

1. elSlavo

2. rafaltdi

Żeby trochę wiosennego porządku wprowadzić :)

Oki. To pierwsza tura materiałów zamówiona :)

Znowu jakaś lista....................

1. elSlavo
2. rafaltdi

3.Pasek90

Też się piszę , ale czemu  cigle powtsją nowe listy ??????   :)

Przecież już jest taka na poprzedniej stronie.

Edytowane przez Pasek90

Na wszelki wypadek bo może ktoś się rozmyślił po zobaczeniu jak to wygląda. rafaltdi i Pasek dla Was crashe będą w następnym tygodniu. Niestety jestem na stancji i tylko w weekendy gdy jestem w domu mam możliwość się nimi zająć tak więc sorki i proszę o zrozumienie.

Tak wygląda crash po montażu. Conorian skróci trochę szpilkę i nie będzie tak wystawać :)

post-8102-0-68369400-1396951297_thumb.jpg

Gdy tylko przeminą wiosenne deszcze, ustaną nocne przymrozki, a woda w wężu ogrodowym popłynie dawnym zwyczajem budząc się ze snu zimowego :P

Edytowane przez elSlavo

Dziś przyszły crash'e. Ogólnie spoko :) Ponieważ mam wersję GT musiałem zrobić otwory w owiewkach i po wstępnum przymierzeniu i skręceniu owiewek zauważyłem jeden mankament.

Do wersji GT dłuższy wałek należy skrócić o około 20mm a krótszy o tyle wydłużyć.  Chodzi o element estetyczny - mianowicie odległość crash-pada od owiewki. Jutro (mam nadzieję że znajdę czas) przerobię wałki (co obetnę z jednej strony dołożę z drugiej) i wrzucę zdjęcia jak wyszło :)

Pozdro...

P.S.

Jak zrobić dokładnie - centralnie otwory  w owiewce...  

Może się komuś przyda , może nie....

Odkręcamy owiewki. Przekładamy pręt przez mocowanie przednie silnika. Zakładamy owiewkę najpierw z jednej strony,  dosuwamy pręt do owiewki i od środka odrysowujemy okręg wokół pręta. To samo z drugiej strony.  W ten sposób mamy środek otworu.

Mi wyszło ok :)

Edytowane przez Pasek90

Właśnie wersji GT nie widziałem nawet nigdy na oczy i nie wiedziałem jak to zrobić żeby było dobrze. Założyłem że tak jak dla Nki. Dużo wystaje od powierzchni owiewki? 

Co do skracania pamiętaj żeby uciąć prosto bo później przy skręcaniu będzie skosowało całego crasha przez co będzie zaczepiał o otwory w owiewce. 

Jasne , mam nadzieję że jutro podam szcegóły :)

Ogółnie pierwsza klasa :)

Dziś przyszły crash'e. Ogólnie spoko :) Ponieważ mam wersję GT musiałem zrobić otwory w owiewkach i po wstępnum przymierzeniu i skręceniu owiewek zauważyłem jeden mankament.

Do wersji GT dłuższy wałek należy skrócić o około 20mm a krótszy o tyle wydłużyć.  Chodzi o element estetyczny - mianowicie odległość crash-pada od owiewki. Jutro (mam nadzieję że znajdę czas) przerobię wałki (co obetnę z jednej strony dołożę z drugiej) i wrzucę zdjęcia jak wyszło :)

Pozdro...

P.S.

Jak zrobić dokładnie - centralnie otwory  w owiewce...  

Może się komuś przyda , może nie....

Odkręcamy owiewki. Przekładamy pręt przez mocowanie przednie silnika. Zakładamy owiewkę najpierw z jednej strony,  dosuwamy pręt do owiewki i od środka odrysowujemy okręg wokół pręta. To samo z drugiej strony.  W ten sposób mamy środek otworu.

Mi wyszło ok :)

Też mam wersję GT i długo się naszukałem aby dostać crashe bez konieczności wiercenie owiewek.

Znalazłem, ale tanie nie były. http://www.rg-racing.com/browseBike/Suzuki/Bandit_1250GT_%28Faired%29/2009/CP0236BL.aspx

Jednak po zakupie i montażu muszę powiedzieć że mają bardzo masywne mocowanie -> kawał aluminium.

Przeszły już pierwszy crash test i zdały go wyśmienicie.

Piszę bo może też komuś się przyda.

do czego są one przykręcone że tak zapytam?

Zastanawiałem sie nad takimi, tylko ta cena....

Ale kto bogatemu zabroni  :)

Juz zamontowałem , więc opiszę co i jak.

Dłuzszy wałek (lewa strona ) skróciłem o około 24mm i taki właśnie kawałek dołożyłem do krótszego wałka (prawa strona) - obcinanie odbyło się na tokarce.

W zasadzie to tyle. Pręt do skrócenia i muszę kupić naklejki "kołpakowe" z logo suzuki na zewnątrz crash-pada.

Poniżej troszkę fotek :

Troszkę brudny :)

ed8f5d951eff5106.jpg

1db94ef8dfb2b806gen.jpg

db1cd2dc66a6337b.jpg

6c20e05b939834cc.jpg

0663da10bf431723.jpg

Edytowane przez Pasek90

troche pasowne te otwory, jak wyglebisz  przy jakiejś  sredniej prędkości  to możesz sie spodzieewać że  owiewka peknie  :)

Widziałem jak jedna laska na drodze  usypanej dosć grubo kamykami,  zaliczyła glebe przy może 20/30km/h crash sie skrzywił i cała owiewka poszła od crasha ;)

Edytowane przez baldhead

Skróć sobie tą śrubę. Niby w 650 jest git i nie wystaje.... Wyszło lepiej niż się spodziewałem :)

troche pasowne te otwory, jak wyglebisz  przy jakiejś  sredniej prędkości  to możesz sie spodzieewać że  owiewka peknie  :)

Widziałem jak jedna laska na drodze  usypanej dosć grubo kamykami,  zaliczyła glebe przy może 20/30km/h crash sie skrzywił i cała owiewka poszła od crasha ;)

Jest przynajmniej szansa na uratowanie owiewek a bez crash pada raczej i tak nic im nie pomoże. 

Edytowane przez Conorian

Szkoda owiewek jakby coś się stało, ale koszty wliczone w ryzyko :) Liczy się wygląd no i aby silnik ocalał :)

Odpukać.....

Parkingówkę wytrzyma :P Dalej to już klatka stunt.