Skocz do zawartości

Jdm - Proszę O Ocenę Bandita 650.

Gość JDM
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym Was zapytać o opinie tego motocykla: http://tablica.pl/oferta/suzuki-gsf-bandit-650-CID5-ID5cVGP.html

Może jest komuś lepiej znany? Na pewno ma wymieniane lusterka, kierunkowskazy, wydech. Wiecej nie jestem w stanie stwierdzic. Mam do tej maszyny okolo 150km i zastanawiam się czy w przyszły weekend nie pojechać i obejrzeć. A może ktoś ma bliżej?

Edytowane przez Krzysztof
Połączenie wątków. Po co rozpoczynać za każdym razem nowy temat?

mysle ze mial kolektory wymieniane lub czyszczone, odnoszę tez wrażenie ze na drugim zdjęciu lagi sa krzywe

Tapatalk

Edytowane przez esterboy

Ogólnie przydałyby się lepsze zdjęcia, mi też te lagi podejrzane się wydają ale mam wątpliwości

Edytowane przez Miko

Czekam na większą ilość zdjęć. W photoshopie naniosłem odcinek prosty do lagi i nie odbiega jakos od pionu, niestety zdjecia slabej jakosci i nie mam jak dokladnie porownac. 

Natomiast zainteresowaly mnie jeszcze te maszyny:

http://allegro.pl/suzuki-gsf-650-bandit-2005r-od-wlasciciela-i4019468926.html

http://allegro.pl/suzuki-bandit-gsf-650n-doinwestowany-i4020079605.html - przekracza niestety budżet. 

http://allegro.pl/suzuki-bandit-650n-i4034641628.html - tutaj chyba tłumik jest porysowany, ciężko ocenić czemu tak dziwnie światło na nim wygląda. 

http://otomoto.pl/suzuki-gsf-bandit-650-M3924633.html

Ogólnie interesują mnie praktycznie tylko czarne maszyny, zastanawiam się czy zacząć brać pod uwagę także Bandita 600.

Ps. Nalozylem jeszcze raz odcinki.20ascb9.jpg

flbt6w.jpg

Edytowane przez JDM

No bez przesady. Pamiętajcie, że szkło (obiektyw) na szerokim kącie bardzo wygina piony, szczególnie na brzegach jest to widoczne.

MetalBeast masz rację ale tutaj nie ma mowy o tym, nie wygląda to na szeroki obiektyw a nawet zdjęcie robione lustrzanką. 

Motocykl z przygodą a jaką nikt nie zgadnie , brak jak widzisz naklejek na ogonie. Kierownica akcesoryjna , dlaczego ?? Nie wiadomo.Kolektory jak esterboy zauważył podejrzanie ładne. Cena atrakcyjna ja bym pojechał z bliska zobaczyć jak bym był zainteresowany ale motocykl z Francji trzeba dwa razy dokładniej obejrzeć jak inne .

Ja wiem, że chcecie chłopakowi pomóc, ale te teorie spiskowe mnie śmieszą. U siebie mam akcesoryjną kiere, bo oryg. jest o kant d*** rozbić, tzn. że mam bitego dziora? Ludzie codziennie wrzucają polerki kolektorów - to też oznaka dzwona? Dopóki spawy są całe, moto jedzie prosto i nie zżera go ruda, to mnie nie obchodzi co się z nim działo. Parkingówki i szlify zdarzają się każdemu, a jak ktoś chce mieć zadbane moto to trzeba go później prysnąć lakierem.

• 3 weeks later...

Witam

Chciałbym prosić Was o ocenę Bandita 650 [ http://allegro.pl/suzuki-bandit-gsf-650-i4103410474.html ]. Ze zdjęć można bliżej się zainteresować egzemplarzem. Czy byłby ktoś na forum z Poznania co mógłby obejrzeć sprzęt bliżej na miejscu, zanim wyruszę osobiście? Chciałbym wiedzieć czy coś niepokojącego zauważyliście, czemu zmienione zostały lusterka itp. 

Pozdrawiam

Michał

Bo się wyjebał na prawą stronę, masz pogięty wydech, nieoryginalne ciężarki, zarysowana osłonka ramy pod bakiem, brak owiewki kubków. Oponki to chyba raczej do wymiany, zębatka fakt wygląda na nową choć zdjęcia trochę słabe i nic konkretnego nie pokazują. Lusterka zmienione choć to nie znaczy, że stare zniszczone. Te są ładniejsze i może lepsze jak org. bo wg. mnie org. są do dupy(mało widać, i same się przestawiają), też będę je w ty sezonie zmieniać i albo na takie jak są na foto albo na chromowane z B12,5.

Jakby gościu dosłał Ci lepsze i nie przerabiane(tu chyba dany jest ostro kontrast i nasycenie) zdjęcia to można by było lepiej obczaić choć nie wygląda źle.

Ramka wokół lampy powinna być chromowana, brakuje na chłodnicy wciskanej osłony, dźwignia hamulca tylnego wygląda na krzywą. Klakson ma przy ramie więc to pewnie była S'ka kiedyś :)

lampa jest chromowana tylko czymś pomalowana, pewnie się porysowała. Klakson jest ok i tu gdzie być powinien i naklejki też jak dla Nki także raczej Ską nie był :)

Jak Ci poda jego numery to w suzuki sprawdza w jakiej wyszedł specyfikacji :) 

Dostałem taką informację od właściciela.

"Lusterka wymieniłem ze względów estetycznych i praktycznych, oryginalne strasznie drżały i moim zdaniem nie wyglądały dobrze. Tak samo manetki, i końcówki kierownicy...te po prostu wyglądają lepiej. Co do owiewki przy kubkach zegarów, to kupiłem motocykl już bez niej, i nie kompletowałem bo ona też średnio wygląda. Zarysowania na ramie pod bakiem ? :-) Nie zauważyłem więc nie wiem o co chodzi.

To jest mój pierwszy motocykl, i leżał po hamowaniu na piachu w zakręcie, na szczęście podczas wyjazdu ze stacji benzynowej tak że prędkość była właściwie żadna. Odniósł obrażenia w postaci lekkiego wgniecenia na puszce wydechu, i na baku (to naprawione we własnym zakresie) 

Pozdrawiam.

PS. Zdjęcia w załaczniku, na surowo po przyjeździe z pracy :)"

Poniżej paczka zdjęć. http://www.sendspace.com/file/v9g7bi - te same zdjęcia tylko bez obróbki i dużo większe rozmiary. 

Ta, jasne owiewkim nie kupował bo źle wygląda :P 300 zł źle wygląda :P na tekst o lusterkach jeszcze moge uwierzyć bo u mnie jest tak samo. Niech dosle ci zdjecia zebatki,dźwigni hamulca, tarcz uszkodzen itp a nie jakies z daleka i na kazdym to samo. Choc tak czy siak nie wygląda źle i mozna się pofatygowac choc poczekał bym na te zdjęcia

Ta, jasne owiewkim nie kupował bo źle wygląda :P 300 zł źle wygląda

tu akurat też go rozumiem. Swojego kupiłem po parkingówce, bez metalowej osłonki zegarów i też stwierdziłem, że nie będę wydawał 250zł na bajer, który do niczego mi się nie przyda. W to miejsce wolałem kupić szybę PUIG'a

Wiadomo, że może ściemniać ale pytałeś czemu sprzedaje? Wydaje mi się, że cena niska w porównaniu z rynkowymi szrotami hehe ale oczywiście można gdybać do bólu w takich przypadkach... :)

heh, jak w niedziele jeszcze jeszcze będzie, to może podjadę, zawsze to jakiś pretekst do  jazdy jest :) a w Poznaniu dawno nie byłem...

aczkolwiek forumowicze z samego Poznania mieliby najbliżej

tu akurat też go rozumiem. Swojego kupiłem po parkingówce, bez metalowej osłonki zegarów i też stwierdziłem, że nie będę wydawał 250zł na bajer, który do niczego mi się nie przyda. W to miejsce wolałem kupić szybę PUIG'a

Ja tym bardziej rozumiem bo mam tak samo :P ale denerwuje mnie takie gadanie, zamiast powiedzieć, że to gówno tyle hajsu kosztuje to ściemnia, że brzydkie. 

I naprawdę dogadaj się z kimś za flaszeczkę itp :) żeby Ci to obejrzał bo gonić 300 km żeby się zawieść to trochę słabo a zawsze na żywo znajdziesz inne defekty :/

jest zajebista  :zeby:  choć to też zależy w jakim kolorze, ale w czarnym to wygląda fajnie, w bordo też jest ok :P choć mi to się podoba lampa od nowego :) i właśnie sam się zastanawiam czy szarpnąć się na tą owiewkę czy przemontować lampę choć nie wiem jak będzie to wyglądać z obecnymi kubkami a nigdzie nie ma żadnego zdjęcia w takim połączeniu ;p

• 2 weeks later...

pisz wszystko...dlaczego na pw? pomoz innym chetnym

Edytowane przez sznajdi

Ok.

Po prawej i lewej stronie sa slady po glebach, na zegarach i deklach oraz zbiorniku. Lewe zeberka na silniku tez drasniete. Uszkodzona manetka ssania (jakos dziala).

Tylna opona do wymiany, przod ujdzie. Na przednich tarczach "fale dunaju". Poci sie przy filtrze oleju i ogolnie lewa strona troche zarzygana (prawdopodobnie od smaru) Odpalil bez problemow,gadal tez w miare ok. Luzow na lozyskach nie stwierdzilem. Ponoc nowe sprzeglo Ogolnie troche sprawil wrazenie jezdzacego ale malo zadbanego.

Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez belfer