Skocz do zawartości

1200 Do Oceny

Dawid
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Z tym przebiegiem to chyba jakaś bajka chyba jest .Ale mogę się mylić.

Ja go oglądałem jak tak stał przy trasie w tamtym roku. Bez głębszego doglądania się wyglądał naprawdę dobrze. Nie słyszałem jak pracuje. Ja mam do niego jakieś 20km, także mogę podjechać i obejrzeć bardziej wnikliwie

Edytowane przez zakrzes

oczywiście, ze przebieg można włożyć między bajki albo dodać 100tys :) przednie tarcze ma wymienione, a poza tym zdjęcia są marnej jakości i mało widać

zakrzes - to podjędź proszę i obnadaj temat. W szczególności te tarcze. Napisz na priva ile będzie mnie to kosztowało ;)

Jak jutro będę latał to zadzwonię do niego czy wchodzą w grę oględziny. Chcesz zdjęcia jakieś?

Nie musisz się fatygować z fotami. Grunt, że obczaisz sprzęta. Jak da radę to sprawdź:

1. spawy na ramie - w szczególności na główce

2. czy na zimnym nie słychać jakiś niepokojących dzwięków i czy pali z kopa.

3. skrzynie biegów i sprzęgło

4. jak da radę to karnij się sprzętem i sprawdź jak z mocą i czy pali na wszystkie gary itp

5. porównaj vin z ramy z tym z dokumnetów.

6. wypytaj czemu zmieniał trarcze przód skoro przebieg sugeruje, że klocki się dopiero układają na nich....

Będę mega zobowiązany za oględziny! zrefunduje wszelkie koszty.;)

Według naszego banku wiedzy to i tarcze i napis "S" są w porządku. W starszych modelach były złote tarcze i napis SUZUKI na baku

"Bandit 1200N roczniki 2004-2005:

1. Zmieniony tłumik.

2. Mocowanie silnika do spodu ramy - lakierowane na czarno (maleńki szczególik) - trójkącik - na poprzednim zdjęciu Bandit go nie posiada (prawdopodobnie tylko na zdjęciach studyjnych, reklamowych).

3. Wieńce tarcz malowane w kolorze czarnym.

4. UWAGA: na zbiorniku pojawia się nowe logo zamiast napisu [sUZUKI]."

Edytowane przez zakrzes

wcale, że nie.. bo od 2005 miały już na baku samo "S" (może nie wszystkie - mój ma jeszcze napis suzuki) 

opony chyba do wymiany

Czyli wygląda, że tarcze są ok skoro wieńce mają być czarne...

Stan opon ma małe znaczenie dla mnie - jak będą łyse to będzie to podstawa do negocjacji...

Faktycznie, obejrzałem teraz kilka sztuk 2005 i wychodzi, że tarcze są odpowiednie. Człowiek cały czas się uczy :P

czyli jechać obejrzeć, tylko weź pod uwagę fakt, że nikt nie opuści tyle ile będziesz musiał zapłacić za dwie nowe opony (chyba, że będzie bardzo napalony na sprzedaż). Dodatkowo wypadało by wymieć olej i ustawić zaworki i gaźniki. Więc targuj ostro...

a co z tym złotym łańcuchem i czarną zębatką?

nie znam się ale po co zmieniać napęd po tak małym przebiegu, opona na przodzie też nie wygląda na 6k km.

po fotach nie widać aby ten motocykl był kupą gruzu, wręcz przeciwnie, totalna seria bez zbędnych modyfikacji, ale w ten przebieg nie wierzę.

obejrzałem i zrobiłem jazdę testową. Na wejściu do zrobienia uszczelniacze w lagach, opony (nie wiem jak można jeździć ta CZYMŚ TAKIM) jechał jak po mokrym, a to był słoneczny suchy dzień. Nie wiem jak z łańcuchem, reszta chyba oryginalna. Właściciel wymienił jedynie olej rok temu, przyznał się, że próbował jazdy na kole wraz z kolegą (stąd pewnie padnięte uszczelniacze). Nie robił zaworów, ani gaźników. Sprowadzony ze Szwajcarii. Lewa manetka kręciła się. Przy zwalnianiu słyszałem jakiś dźwięk, mi przypominał jakby łożyska w kole, ale nie potrafię stwierdzić co to było, bez różnicy czy hamowałem silnikiem, czy toczyłem się na wciśniętym sprzęgle. Odpalił ładnie, ale silnik był lekko ciepły jak przyjechałem. Jak coś mi się przypomni to dopiszę

wytarta farba na dole dekielka (ten z prawej strony, obok dekla sprzęgła, nie wiem co tam jest) i zarysowane lusterko prawe

Edytowane przez zakrzes

Dzięki za fatygę. Super, że udało Ci się obejrzeć sprzęta.

Znaczy że do sprzętu trzeba dołożyć 2k na opony, uszczelniacze i regulację. biorąc pod uwagę, ze wyjdzie mnie ca 14000 to trochę sporo....

myślę, że w 1,5k powinieneś się wyrobić, decyzja należy do Ciebie, jeśli przebieg byłby prawdziwy to myślę, że warto teraz zrobić co trzeba, a później tylko śmigać. Tylko ja nie jestem rozeznany w cenach moto obecnie

• 3 weeks later...

Wygląda na zadbany :) w Sobote jest rozpoczęcie sezonu w Lesznie Poznań leci dużą ekipa zobacz temat ;) Może podlecą zobaczyć

Ładny, ale ma pęknięty kubek i nieoryginalne lusterka, więc mała przygoda była.

Poza tym, wg mnie warty obejrzenia, bo wygląda na zadbanego i ma kufer.

Mała przygoda to nie tragedia. Kubek wydaje się przytarty... Chyba podjadę go obejrzeć...

Jedź. Sprawdź. Przejedź się. Zobacz czy lagi są proste i czy tarcze hamulcowe nie biją.

Kubek jest pęknięty, ale może po prostu przewrócił się w garażu i stąd te rany. 

Edytowane przez KG B12

kubek to jeszcze nic, sam plastik. Wystarczy ze kierownica "zle sie ulozy" przy prakingowej glebie i po ptokach.