Skocz do zawartości

Jeansy Freestar - Opinie

Gość kuchaty
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Szukając spodni jeansowych, które będą naprawdę wyglądały jak normalne dżiny a nie "jak po starszym bracie", natknąłem się na spodnie Freestar Road Vintage. Klasyczne niebieskie jeansy, dobrze dopasowane. Standardowo wyposażone w 5 protektorów: 2 kolanowe, 2 biodrowe i 1 na kość ogonową. Materiał Kevlarowy ochraniający uda i dupsko jest w postaci dłuższych gaci wpinanych na zamek do spodni. Spodnie skrojone (NARESZCIE!!!) jak dobre markowe jeansy.

Cena od 400-460 PLN

http://freestar-moto.com/pl/spodnie-motocyklowe/spodnie-motocyklowe-road-vintage/

Mottowear City X na tle tych spodni wyglądają jak by je ktoś wykrawał na goryla a nie na człowieka. Nogawki za szerokie i za długie, w dupie za szerokie, a w pasie akurat OK. WTF?! Skąd oni kur.. biorą modele z których kroją te spodnie?!

Muszę jeszcze ogarnąć jak mają się te Freestary w stosunku do Mottowear Gallante.

Teraz pytanie. Czy ktoś miał już przyjemność latania w spodnia Freestar i może coś więcej na ten temat powiedzieć? Szczególnie interesuje mnie jak sprawuje się ten system wpinanych gaci kevlarowych? Mottoweary miałem i tam patent z łątami z kevlaru naszytymi na spodnie sprawdzał się idealnie.

Edytowane przez Krzysztof

Cześć.

Ja mam freestary chyba już 3-ci sezon. Noszę na zmianę, jak się robi cieplej. Mam wersję, gdzie wypinane na zamek są osłony biodrowe, a nie całe "gacie". Te są wszyte na stałe. Nie wiem, jaki to model - nie mają oslony na kość ogonową, ale regulacja na rzepy protektorów kolanowych jest OK. Od środka jest wszyta kieszeń, w którą się te protektory wkłada/wpina.

Skład jeansów: 30% poliester 70% bawełna. Spokojnie w lecie polskim dają radę.

Jedyna rzecz, po kórej widać, że używane to to, że nogaki na dole od tyłu mi się troszkę wytarły :zeby: .

No i koleś który mnie w nich zobaczył stwiedził, przez protektory biodrowe, że przybrałem i nabrałem żeńskich kształtów :slash: .

Prawa strona (protektor bidrowy) - zamek, rozpina się :blink: mi zawsze kawałeczek podczas zakładania

Ogólnie polecam za te pieniadze.

Edytowane przez Pitusb

Jestem właśnie ciekaw jakości tych gaci kevlarowych, jak to się sprawdza, czy się nie przedzierają gdzieś przy zamkach itd. tym bardziej, że dzisiaj przy przymierzaniu zaplątałem się w te gacie i usłyszałem lekki dźwięk prucia/przedzierania się czegoś :D

Ja mam jakieś fristary z czachą i jestem zadowolony. Jeans mięciutki i na lato super, jak chłodniej to też, jak dobrze wpiąć ochraniacze kolanowe to nic nie haczy. No i w sumie całkiem sporo kewlaru mają w tych wypinanych gaciach.