Skocz do zawartości

Redman - Bandit 600N Do Oceny

Gość redman
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukam pierwszego sprzetu dla siebie i wpadl mi w oko ten oto bandit

http://allegro.pl/suzuki-bandit-600n-2001-wroclaw-i4050374576.html

http://tablica.pl/i/oferta/suzuki-bandit-600n-2001-CID5-ID5g2YN.html?code=7d88118efa

Oferta wydaje sie byc ciekawą, proszę o ewentualne uwagi i sugestie
Dziekuje i pozdrawiam

Edytowane przez Krzysztof

Wygląda na strasznie wymęczonego. Tak na pierwszy rzut oka widać że był malowany, kierunki nieoryginalne, podobnie jak ciężarki kierownicy, lampa... Brak prawego podnóżka pasażera. Z plusów to nowe opony.

Popraw przywitanie.

Edit:

Lewy dekiel malowany?

Edytowane przez Paweł_D

No wiec sugestie: 

1. Wysil sie troche bardziej w przywitaniu.

2. Edytuj pierwszy post wedlug zalecen: Jak napisać temat o ocenie i na co zwrócić uwagę przy kupowaniu motocykla

----------

Jak doniósł kontrwywiad, powitanie poprawione, więc można zacząć ocenę. 

Motocykl:

był malowany, a w szczególności bak i zadupek, co może wskazywać na jakąś zakamuflowaną przygodę.

lewy dekiel partacko naprawiany,

brak prawego podnóżka pasażera, 

krzywo zamocowana półka zegarów, otwór nie pokrywa się ze stacyjką,

lampa malowana,

kierownica zmieniona, 

wygląda na motocykl z UK, bo wolny od rdzy nie jest. 

te kilka wad wizualnych wskazują na motocykl powypadkowy. 

Odpuść. 

Krzysztofie, ale to ten sam motocykl ;)

Edytowane przez Frank

No właśnie najpierw obejrzałem pierwszy link, a potem się zorientowałem, że mam dejavu :P

Jak znajdziesz, to wklej tutaj. Postaraj sie jednak o wrzucenie fotek, latwiej przegladac nawet z telefonu. 

• 3 weeks later...

Lipne zdjecia, ogon/zadupek malowany z dwóch stron i to dość dziwnie, ogólnie to szukaj dalej 

Co do Bandziora ze Świętej Katarzyny to szczerze odradzam, sam zastanawiałem się nad tym moto i to poważnie, tak poważnie że poświęciłem jakiś tam kapitał żeby zobaczyli go mechanicy z petroholiks z Krakowskiej we Wrocku. I tak przednia felga z wielką bułą, od razu wo wymiany, Miłosz od razu powiedział cena do mocnej negocjacji, ale i tak w moto trzeba sporo kasy włożyć, olej, filtry, felga, regulacja, poci się z uszczelek, na dzień dobry 1000 a to nie koniec bo i zawiecha będzie się sypać. Sorki że tak brutalnie ale ja sobie go odpuściłem.

Tego jeszcze nie grali, tarcze z przodu są odwrotnie względem siebie założone, niezły przystanek z tego motocykla, chcesz kupić coś z pewniejszą przeszłością to zajrzyj do ofert tu na forum.

Co do Bandziora ze Świętej Katarzyny to szczerze odradzam, sam zastanawiałem się nad tym moto i to poważnie, tak poważnie że poświęciłem jakiś tam kapitał żeby zobaczyli go mechanicy z petroholiks z Krakowskiej we Wrocku. I tak przednia felga z wielką bułą, od razu wo wymiany, Miłosz od razu powiedział cena do mocnej negocjacji, ale i tak w moto trzeba sporo kasy włożyć, olej, filtry, felga, regulacja, poci się z uszczelek, na dzień dobry 1000 a to nie koniec bo i zawiecha będzie się sypać. Sorki że tak brutalnie ale ja sobie go odpuściłem.

Dzięki za cenne informację oocho!,

Dzięki trafnym spostrzeżeniom kolegów z forum na szczęście zrezygnowałem z oględzin tamtego bandita po przejściach :)

Edytowane przez redman

Nie ma problemu, trzeba sobie pomagać żeby nie wdepnąć na przysłowiową minę.

Nie wiem czy odpowiednie miejsce na przemyślenia tematu kupna sprzęta, ale straszliwie mnie denerwowało jak w rozmowie telefonicznej zawsze wszystko było idealnie, natomiast po przyjeździe na miejsce, często po dość dalekich km w jedną stronę, moto okazywało się strasznym rupciem. Doskonale oddaje to http://www.youtube.com/watch?v=BXCJmN-Koeo , na szczęście nie muszę już jechać ze szfagrem.

Owocnych poszukiwań 

Hej :)

Na wstępie się przywitam, bo po raz pierwszy tu. Tak więc witajcie :zeby:

Od 2 tygodni jestem posiadaczem moto z Katarzyny. Wiedziałam o wszystkich usterkach i mankamentach moto, jednak dzięki temu z ceny udało się zejść więcej niż mogło by się na początku wydawać. Jestem w  trakcie doprowadzania go do porządku. Jest z Niemiec i tam faktycznie miał sporego szlifa, ale na szczęście bez tragedii choć z przykrymi skutkami kosmetycznymi. Moto stoi w salonie i póki co nie spociło sie ani kropelki :oki: . Ale o jego szczegółach może wypowiem się gdzie indziej na forum :adios:

• 2 weeks later...

motocykl z duża dozą  prawdopodobieństwa był malowany (brak naklejek na wahaczu i baku), kanapa obszyta na nowo, w za dupku dziura po diodzie od alarmu (?)

motocykl z duża dozą  prawdopodobieństwa był malowany (brak naklejek na wahaczu i baku), kanapa obszyta na nowo, w za dupku dziura po diodzie od alarmu (?)

Byłem oglądać, to anglik strasznie pordzewiały, kokpit jakiś wyblakły, strasznie powycierane uchwyty pasażera, ogólnie wyglądał na zmęczonego życiem. Odpalił go obroty zaczęły falować, później przy dodaniu gazu ogromna chmura czarnego dymu, dałem se po tym siana i pojechałem do domu.