Skocz do zawartości

Bandaże Na Wydechu

Gość Balamanka
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pytanie jest takie czy ktoś może bawił sie w owijanie wydechu bandażami, a jak tak czy jest jakakolwiek różnica? Lepsza izolacja co daje niższą temperaturę w komorze wiec powinno być lepiej. No i efekt wizualny tez powinien być całkiem całkiem. Widzi się często poowijane wydechy w czoperach. Zastanawiam się wiec czy warto. Jak ktoś ma to jak mógłbym poprosić o jakaś fotkę to by było super.

co do niższej temperatury to rozumujesz zupełnie na odwrót. temperatura wydechu jest dużo wyższa niż temperatura otoczenia. izolując ją nie pozwalasz na jej rozproszenie.

W Bandziorze kolektory mają się błyszczeć! Być zrobione na wysoki połysk a nie wyowijane bandażami :jezyk2: 

Co do efektu temperatury to syku dobrze to wyjaśnił. Owijać to jedynie dlatego, żeby Ci po nogach nie grzało

Co do wyglądu - co kto woli... Jak dla mnie jedynie wypolerowane ładnie kolektory są ładne :zeby:

Kupiłem właśnie pastę do polerowania wydechu i zobaczymy jaki będzie efekt. Jak się ładny blyszczący kolor uda wyciągnąć to luźno. A jak nie to kupie bandaż i zobaczymy efekt. Wiem że w samochodach się stosuje bandaże żeby było chłodniej pod maską, ale w Bandycie na szczęście maski nie ma. Także chyba żadnej różnicy to nie zrobi. Jedyne co to silnik może by sie troszeczkę wolniej chłodził przy jakimś postoju kilku minutowym. Zobaczymy jak polerka wyjdzie. 

Ktoś to robił rok temu, niestety nie pamiętam kto... Efekt... O gustach się nie dyskutuje... Ale po co owijać nierdzewkę???

Gadaj z Cirusem, on kiedyś coś tam modził z bandażami 

Ano, efekt mizerny ;/ Nie pozostaje nic innego jak polerowanie :) Trochę to mam opanowane po moich wyczynach z Dragstarem 125 ( szczoteczka do zębów i pudełko patyczków higienicznych poradzą sobie ze wszystkim). Także w sobotę się biorę do boju, a jak nie wyjdzie to się będę potem martwił i główkował . Tak na marginesie zamiast szlifierki lepszy jest papier wodny jakiś mega drobny, 5 tysięcy albo coś. Jak skończę to dam znać jak poszło :)

to byl bardzo porzadny tlumik. za cholere nie chcial sie robic czerwony :takaemotka:

video by amfiria.

Edytowane przez krynio

bandaz jest ok i spełnia swoje zadanie, ma jedną wade, syfi sie na potege i ciezko go utrzymac w fajnym stanie.

to byl bardzo porzadny tlumik. za cholere nie chcial sie robic czerwony :takaemotka:

video by amfiria.

Kryniek ja tu nie mowie o obrobce termicznej metali :D

No i polerowanie zakończone. Dupy nie urywa, ale to co chciałem to dostałem :) Jedyne miejsce gdzie jest jeszcze niedorobione to miejsce złączania się wszystkich rur. Czarne kropki których nie jak nie potrafię się pozbyć ;/ Najlepsza metoda to chyba papier wodny. Czy polecacie może coś innego ??

jak cie rasia boli, to wiertarka, lub katowka z tarcza filcowa, do tego pasta (jaka to znajdziesz na forum :) ) i mozesz jechac dalej

LeoVince GP Pro, który teraz jest chyba u Lenara się rozgrzewa prawie tak szybko jak kolektory :)

gdzieś jest film, nie chce mi się szukać.

A wracając do tematu, ja sie zastanawiam czy owijać, podoba mi się w ciul, ale mam kolektory Akrapovica...

LeoVince GP Pro, który teraz jest chyba u Lenara się rozgrzewa prawie tak szybko jak kolektory :)

gdzieś jest film, nie chce mi się szukać.

A wracając do tematu, ja sie zastanawiam czy owijać, podoba mi się w ciul, ale mam kolektory Akrapovica...

chory, wez nie ruszaj... akrap to akrap :trzepie:

ale mam kolektory Akrapovica...

to co? wymiana 1:1? dam Ci oryginaly :D

gizmo ( chyba ? ) mial zrobionego tego bandita skladaka + bandaze.

temat byl mniej wiecej "moja mala wojna z bandziorem"  more less...

Ja mam zabandazoowane kolektory i wydech, teoretycznie ulatwia to opuszczenie spalin z racji na utrzymanie temperatury w kolektorze (gaz wychodzi z silnika i bez badazy szybko sie ochladza i zwlania, bandaze maja pomoc w utrzymaniu temperatury. Ogolem to stosowane jest w silnikach turbo i o efektach ciezko cos mowic, u mnei nie wpklynelo to negatywnie ale z racji na duza ilosc pozostalcy hmodow nie moge potwierdzic czy dalo efekt jakikolwiek inny niz wizualny:)

• 5 months later...

Dajcie jakieś fotki z bandażami, zastanawiam się nad zawinięciem ze względu na wymianę chłodnicy oleju na inna żeby lepiej schłodzić olej