Skocz do zawartości

Manetki Podgrzewane Bandit 650 N ( Podpowiadam Gdzie Zamontowac Sterownik)

Gość axer464
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Nie będę w tym temacie opisywać całego procesu montażu  podgrzewanych manetek ( temat poruszany juz kilkanaście razy )

Ja jak i pewnie cała armia użytkowników nakedów zastanawia sie gdzie estetycznie zamontować sterownik od manetek , wpadlem na taki oto pomysł :

LwG Pozdrawiam Axer464

post-2365-0-80878900-1394900387_thumb.jpeg

post-2365-0-97173800-1394900515_thumb.jpeg

Edytowane przez axer464

Bardzo kiepskie miejsce. Będzie super łatwo stracić kontrolę nad tym, co się będzie działo na drodze, kiedy przyjdzie nam ochota zmieniać i obserwować ustawienia podczas jazdy.

Ale ja się nie znam, bo nie jestem już uŻytkownikiem. 

U mnie było tak:

ihost_1366564761__bantid1200nzegary01.jp

Nie no miejsce tragiczne. Da się to w ogóle używać podczas jazdy?

Tak jak miał Krzysztof moim zdaniem najwygodniej, mimo, że nie wygląda. Teraz mam z prawej strony bo tak mi pasuje mocowanie, ale na dniach będę zmieniał bo podczas jazdy praktycznie nie da się ich włączyć.

Edytowane przez benelli

• 10 months later...

Witajcie

Nie będę w tym temacie opisywać całego procesu montażu  podgrzewanych manetek ( temat poruszany juz kilkanaście razy )

Ja jak i pewnie cała armia użytkowników nakedów zastanawia sie gdzie estetycznie zamontować sterownik od manetek , wpadlem na taki oto pomysł :

LwG Pozdrawiam Axer464

Wygląd i wykonanie na 5!

Ale ergonomia niestety tutaj zawodzi. Nie wyobrażam sobie w trasie, powiedzmy kiedy wracam do domu, robi się zimno, ciemno, ja zmęczony, gmerać tam paluchami i zastanawiać się czy zwiększam moc czy zmniejszam. A jak mi za zimo, czy to aby już na full? i ciąłe szukanie + bo może jednak będzie cieplej ;)

Wystarczy mi, że w GSie kranik zmieniałem zawsze na rezerwę.

Wolę normalnie na kierownicy sterownik przymocować, przez przekaźnik normalnie, co by na zlocie nikomu się nie spodobało przełączanie i wyładowywanie akumulatora.

• 11 months later...

A ja mam na sprzedaż manetki z takim przełącznikiem, że nie trzeba dodatkowo niczego montować i estetycznie wygląda

post-10740-0-07588900-1451322694_thumb.jpg

A ja mam na sprzedaż manetki z takim przełącznikiem, że nie trzeba dodatkowo niczego montować i estetycznie wygląda

Od umieszczania ofert jest dział "sprzedam". Manetki made in china na aliexpress za 40 zeta. Mam i nie narzekam.

• Upvote 1

po co mi tw manetki???????? w zime i jesien to sie puszka jezdzi.nie wiem dziwne czasy nastaly....kiedts wuechą kurtce jeansowej sie jezdzilo i zwyklych rekawiczkach na jesieni, gazete pod kurtke z przodu i do przodu..a teraz???wszystko musi byc specjalistyczne i niewiadomo jakuej firmy.szkoda ze skarpete k i kaleson podgrzewanych niema.....ja tam w lato czasem lubie se w samych spodnuach i koszulce choperem pismigac.nie zakladac tego calego badziewia.....

• Downvote 1

Tego się czytać nie da.

Jakby co to też piszę z komórki ;-)

nie przesadzaj... ....nie bądź Ędward Ądzki

jeeeezuu.alee pomysle przydadza sie na mrozy jak bede lezal pod ziłem haahaa

jeeeezuu.alee pomysle przydadza sie na mrozy jak bede lezal pod ziłem haahaa

Nie chcesz nie kupuj, żyjemy jeszcze w wolnym kraju. A może pomyśl o kalesonach podgrzewanych jak będziesz pod ziłem leżeć. Jeździłeś w ogóle z takimi manetkami, czy tylko teoretyzujesz jeżdżąc w koszulce czoperem??

Co prawda nie w bandicie a w Jawie 350 mam przykręcone do lewego mocowania klamki ale w bandicie zrobię dokładnie tak samo.

20150927_111901.jpg

(...) w zime i jesien to sie puszka jezdzi.nie wiem dziwne czasy nastaly....(...)

Każdy sam decyduje kiedy sezon kończy.

Jedź na Bałkany, gdzie z morza w góry jest rzut beretem i z jazdy na zdrapkę trzeba się przebierać w pełne umundurowanie, bo temperatura spada z 37°C do 15°C. No ale widać, że nie jeździłeś jeszcze z grzanymi manetkami. Jest to dobry sposób na przedłużenie sezonu ;)

motor to nie samochod.zawsze nie rozbrajają ci co w upaly 38 stopni.jezdza w tych swoich otulaczch i wylewa sie pot z nich.Po prostu motor to pojad jednosezonowy i tyle. Nawet ogumienie motocykla sie nie nadaje . Co to za przyjemnosc , ubrac sie na misia ze ledwo ruszac sie mozna i jechac przy -5 ???Oczywiscie mozna....Nie lubie mocowac do motora tch pierdol. Zaraz widze HONDE GOLDWINGA.Taki ala samochod ,kredens na dwoch kolach. Wszystkie te pierdoly , klica sie z ideą motocykla.Namontowac , regulacje temp.manetek, licznik rowerowy, nawigacje, zestaw blutut, alarm. elektryczne kalesony.Mozna tez radio glosniki. te plugi na dol , owiewki do nakeda. Biore tobuł pakuje na motur. I jade .(tak kiedys robilem)cieplejsze spodnie i kurtka w sakwy .Ewentualnie na tyl fajna nie zrzedliwą (lekką)dziewczyne.

Z rodziny ode mnie ,gosc byl intruderem , z zona,w szkocji.Powiedzial" NIGDY WIECEJ W ŻYCIU" Mi samemu siada kregoslup .I to na choperze.Ktory porownujac do bandita, jest mega wygodny.Jak ktos chce . lubi zima jezdzc ....dla mnie to nie przyjemne, i ryzokwne.To samo jazda w ulewie.Ale kto co woli...

w samochodach tez rożne szajsy sa teraz.podgrzewane kierownice.albo czujnik deszczu..hak bym nue widzial ze deszcz pada..

Edytowane przez Maryusz

Co to za przyjemnosc , ubrac sie na misia ze ledwo ruszac sie mozna i jechac przy -5 ???

Jak ma się słabe ciuchy to trzeba na misia i nie można się ruszać, przy lepszych cuchach można normalnie jeździć.

2 lata temu przejeździłem na motocyklu całą zimę, nawet jak było 10cm śniegu na drodze i -8*, nawet bez podgrzewanych manetek.

"nie ma złej pogody, są tylko źle ubrani motocykliści" ;)

Z grzanymi manetkami jest większe pole manewru jeśli chodzi o ręce, bo masz wybór:

włączyć grzanie i jechać w normalnej grubości rękawiczkach

albo jechać bez grzania w grubych rękawiczkach

nie ma bata.jadac 100km.nawet dobrze ubrany.marzniesz od samego bezruchu...przy -5

p.s a podgrzewane kanapy soo

Edytowane przez Maryusz

sprzedaj motor jeździ autem tylko bez podgrzewanych siedzeń pamiętaj

Racja jest jak dupa, każdy ma własną. Proszę więc nie czepiać się cudzych dup (czy tam racji) i nie zaśmiecać tematu o miejscu montażu sterownika rozważaniami na temat istoty motocyklizmu w oparciu o sens montażu czegokolwiek w motocyklu. Propomuję przenieść dyskusję do lyźnych gadek, a najlepiej do meliny, bo nie wiem czy na trzeźwo można to dalej drążyć ;):motorek:

Edytowane przez GreGF
  • Upvote 1

nie chce mi się nawet tego komentować co tu się właśnie wydarzyło...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.