Skocz do zawartości

Przestawienie Na Rozrządzie

Gość Wedelcio
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Próbował ktoś z was koledzy zabawy z rozrządem w bandziorze? Słyszałem historie ,ze takie modyfikacje mogą zwiększyć moc w silniku .

Ja ostatnio próbowałem- powrócić do oryginału. To chyba mówi samo za siebie... ;-)

Ja słyszałem historie, że takie modyfikacje mogą "ulepszyć" zawory i tłoki :)

Wadelcio źle Ci, że Ci bandzior dobrze chodzi?

Edytowane przez Janczar

Chyba chodziło ci o wyprzedzenia kąta zapłonu tak ? Tego się nie robi na rozrządzie.

przestaw parę zębów do tyłu, wrzuć parę kulek metalowych.... tylko nie zapomnij utrzymać go w ryzach, bo będzie tyle mocy, że tłoki wyjdą bokiem  :takaemotka:

Jestem pewien, że cyrus napisał by tak:

17891_22_500_Z-Gowna-Bicza-Nie-Ukrecisz.

I się z nim w pełni zgadzam. Nie poprawiaj fabryki tylko kup mocniejszy motocykl... The end.

widzę że sami znawcy się w temacie wypowiedzieli!!! :hahahaha:

Edytowane przez darkstyx

Jestem pewien, że cyrus napisał by tak:

17891_22_500_Z-Gowna-Bicza-Nie-Ukrecisz.

I się z nim w pełni zgadzam. Nie poprawiaj fabryki tylko kup mocniejszy motocykl... The end.

Z całym szacunkiem, ale urzekła mnie Twoja wypowiedź.... :D

widzę że sam znawcy się w temacie wypowiedzieli!!! :hahahaha:

:oki:

Nie wiem jak w motocyklach, wiem ze w samochodach BMW które wyjeżdzały z salonu niemieckiego mozna takie zastosowania zrobić, mam ta informacje z pewnego żrodła  i przestawienie rozrzadu polepsza osiągi i jednocześnie nie  ma problemu z silnikiem ( o ile się nie mylę trzeba wykonać jeszcze kilka polepszeń.

tez bym takie polepszenia z rozrzadem zrobił ale nie wiem czy nie przelepsze....

Nie wiem jak to wyglada w takich pojazdach, dostałem takie informacje gdyż kuzyn sprowadza auto dla Ojca i mowił ze samochod będzie do odebrania jak tylko rozrzad przestawi 

- niby niemcy mają strasznie zamulone auta i przestawienie rozrzadu polepsza prace silnika.

Dobra, koniec tego głupiego tematu, bo jeszcze ktoś uwierzy w te bajki i popsuje se silnik. 

Dla niewtajemniczonych zapraszam do zapoznania się z działaniem silnika 4-suwowego: http://polishbanditcrew.pl/topic/5835-dzialanie-silnika-4-suwowego/

• Upvote 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.