Skocz do zawartości

Skradziony Suzuki Gsf650S Bandit

Gość Luca
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

http://skradzionymotocykl.pl

Chyba rzeczywiście sezon tych sk#%^^%$#li zaczął się na dobre: prócz mojego - dwie sztuki z Górczewskiej 181 (pewnie wyjechały razem) do tego Hornet z Al.Wilanowskiej 9, również z garażu podziemnego - podobny scenariusz, może i złodzieje Ci sami :/ ?!

A żeby było zabawniej to mają na to przyzwolenie :/ bo policja zabiera się do tego jak pies do jeża :klotnia: żenada..

Złodziej pyta policjanta:

- Jaką nagrodę dostanie za to, że mnie wsadzisz?

Policjant:

- Pochwałę od szefa i 50PLN premii.

Złodziej:

- A jak mnie nie wsadzisz, to podzielę się z Tobą mim zyskiem, tym razem powiedzmy 1000PLN. Do tego, jak będziesz przymykał oko na moje kolejne "roboty" to będziesz dostawał działkę co miesiąc, powiedzmy 1000PLN/miesięcznie. Po opłaceniu komendanta i kumpla zostanie Ci pewnie z 300PLN na czysto miesięcznie, ale jak współpraca będzie się dobrze układać to załatwię Ci taki sam układ z moimi kumplami po fachu. To co, odnalazł się ten motocykl czy nie?

Po jakimś czasie policjant do okradzionego:

- Przykro mi, ale nie udało nam się odnaleźć Pańskiego motocykla. W okolicy zaginęło też kilka innych maszyn. To na pewno robota jakiejś ekipy z innej części Polski, a może jakiś gang ze wschodu. Zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy. 

Przy okazji tematu ubezpieczeń - Bandita z 2006 którego sprzedałem ostatnio, ubezpieczono w Alianzie (pakiet ma chyba wszystko co było możliwe do wzięcia) za 800zł/rok na wartość 9500zł.

nie strasz...

Nie straszę. Autopsja.

O szczegółach nie chcę pisać, poza tym, że to mnie ukradli furę.

Przy okazji tematu ubezpieczeń - Bandita z 2006 którego sprzedałem ostatnio, ubezpieczono w Alianzie (pakiet ma chyba wszystko co było możliwe do wzięcia) za 800zł/rok na wartość 9500zł.

Mi składkę w PZU wyliczyli na 1700 pln to podziękowałem.

• 2 weeks later...

Mi składkę w PZU wyliczyli na 1700 pln to podziękowałem.

Mnie w PZU podobnie wyszło, dlatego nie brałem. Info o wysokości ubezpieczenia w Alianzie jest prawdziwe - po co mieli by mnie kłamać nowi właściciele mojego (eh... byłego) Bandziora :)

• 3 weeks later...

Minął miesiąc i się doczekałem - sprawa przesłana do prokuratury w celu umorzenia.. tak się pracuje :zniesmaczony: brak słów (policja poza tym co "dostała na talerzu" nie zrobiła nic.. przygoda się skończyła :zdziwiony:

czego oczekiwales po policyjnych gownozjadach, umorza bo im statystyki się zepsuja

Tapatalk

Tak czytam i wciąż nie widzę odpowiedzi na pytanie czy garaż/teren miał ciecia który pilnował bramę. Jeśli tak to kasa do odzyskania.

Tak czytam i wciąż nie widzę odpowiedzi na pytanie czy garaż/teren miał ciecia który pilnował bramę. Jeśli tak to kasa do odzyskania.

Zebys przypadkiem nie zwindykowal ciecia ktory zapewne zarabia 800zl netto

Co do AC, to stawki sa takie, ze jakbys te skladki odkladal co roku to po 4 latach masz motocykl zwrocony. Mi za moto warte 18500 wyliczyli 5000 zl AC -4 lata i mam nowe moto.

Edytowane przez BAN

czego oczekiwales po policyjnych gownozjadach, umorza bo im statystyki się zepsuja

Tapatalk

Oczekiwania rzeczywiście może miałem wygórowane :zniesmaczony:

Trzeba się przekonać na własnej skórze, jak 'smakuje' profesjonalizm policji..

Ciecia brak.. poszedł w pi*&^%u :o:

Ciecia brak.. poszedł w pi*&^%u :o:

Źle się wyraziłem - to 'poszedł w pi*&^%u' to odnośnie mojego Bandziorka, a ciecia ani ochrony nie było/nie ma!

Co do AC, to stawki sa takie, ze jakbys te skladki odkladal co roku to po 4 latach masz motocykl zwrocony. Mi za moto warte 18500 wyliczyli 5000 zl AC -4 lata i mam nowe moto.

to się dziwnych ludzi pytasz lub nie masz zniżek :-P

ja za pakiet OC AC NW i ASS na Europe  płace 800zł... = wartość moto na polisie +-13k

Zebys przypadkiem nie zwindykowal ciecia ktory zapewne zarabia 800zl netto

A czemu by nie? Jeśliby się okazało że złodzieja wpuścił? Bez wahania.

Często są to firmy ochroniarskie. Są ubezpieczeni na takie wypadki.

• 2 weeks later...

Na allegro łatwo będzie go znaleźć, cały malowany. 

Na allegro łatwo będzie go znaleźć, cały malowany. 

Pod warunkiem, że tam trafi ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.