Skocz do zawartości

Pomysł Na Garaż ?

Gość deebo
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie moj kolega wpadl na pomysl garazowania swojego motocykla w dostawczaku . Z racji tego ze nie ma garazu wymyslil ze kupi auto w ktorym zmiesci sie jego bandzior i wstawi auto na parking strzezony.

Poprosil mnie zebym wybadal dla niego co minimum trzeba kupic by sie to zmiescilo macie jakies pomysly? Pomińmy juz jego forme pomyslu :D

Myslalem zeby podpowiedziec mu o renault trafic ale moze jest cos mniejszego czym mieliscie do czynienia w transporcie

Pozdrawiam

a myślałem, ze takie rzeczy tylko w Rosji.

:boje_sie:

Nie no tego jeszcze nie było :D . Nie łatwiej mu garażować u kogoś? Jak on chce wjeżdżać i wyjeżdżać motocyklem z tego dostawczaka codziennie ? Jak dla mnie zjebany pomysł :P 

Żadnej renówki !

Ja mogę polecic mercedesa Vito 98 r - moja duza inazuma bezproblemowo wchodziła po desce , a nawet  robiła kilometry w srodku  z nami  np urlop :D

Vito ma takie fajne  uchwyty w podłodze  - mozesz go pasami  przycumować do podłogi - garażuje  w garażu , ale pomysł dobry :)

Cos w tym pomysle ciekawego jest wjechac wyjechac z busa to niewielki problem. Taki garaz na kolkach

Przyznać trzeba że nietypowy ale czy praktyczny :) ?

Nie wiem jak Was, ale mnie Radzior przekonał :D

Podnoszona tylna klapa rozwiązuje problem...nie wiem tylko co za moto i czy da rade podnieśc ale powinno być ok. Pomysł nie taki zły, tylko trzeba uważać żeby nikt się potem nie połasił na taki zestaw...

dlatego musiałby to być jakiś transporter lub furgon, coś w tym stylu - z niską podłogą :P do ok 50 cm nad ziemią
np. VW-Transporter-T4--1990-1995-.jpg

Wg. mnie spoko alternatywa jeżeli nie ma innej możliwości. Jak gość jest ogarnięty to sobie zaadaptuje wysuwany, szeroki najazd i nie bedzie miał problemu :D

Edytowane przez Lorden

Chyba wolałbym kupić przyczepę , zdjąć zawieszenie i postawić pod domem, tańsze OC :D

Starą przyczepę campingową np. n126 poprzerabiać aby był łagodny wjazd.Plusy jeden tylko przegląd techniczny nie trzeba ganiać co roku, oc też niskie i ewentualnie jest przyczepa do transportu i spania z ukochanym "moturem" :zeby:

Moim skromnym zdaniem, słaby pomysł. Chyba lepiej byłoby wynająć coś.

1. Jak już ktoś pisał niefajnie by było gdyby jednak jakimś cudem tego busa zwinęli i to z moto w środku.

2. koszt zakupu, oc + przeglądy.

Tyle, że ja mieszkam na wsi więc może nie znam realiów.

No ale pytanie było co polecić koledze, więc ja bym się przyjrzał VW LT w tym to nawet mógłby  mały serwis zrobić :>

właśnie dlatego żeby nie podwędzili zestawu pewnie chce to wstawić na strzeżony parking
zweryfikowaliśmy temat w przypadku reno trafic wzjazd banalnie prosty niski zderzak mała deska i wjazd i wyjazd można samemu zrobić bez problemów jak w filimu na górze gdzie pakuje się sprzet do wysokiego PICKUPA
garażu wynając nie ma z kim nie ma gdzie wielkie miasto jest tam od jakiegoś czasu nie jest to jego rodzinne miasto

LT dobry pomysł faktycznie jest tam przestrzeń

pewnie gdyby ktoś z was miał takie warunki jak kolega to zastanowił by się ,że jest to jakaś alternatywa, nie pada na moto , nie wieje w razie silnych wiatrów nie przewróci sprzetu , no i ZIMA to tez jakas ochorona ;)

Jak wielkie miasto to zawsze znajdzie się miejsce, nawet w jakiejś galerii albo czymś warsztacie, w cenie parkingu....

Nie jesteś odosobnionym przypadkiem , - sąsiad znajomego trzymał malucha ( tak fiata 126p) w roburze - było widać przez okienka , ale 3 lata nie jęździł wcale ,ani jednym ani drugim , nikt nie wie  o co mu chodziło .. nie wiem czy będzie ci się opłacało płacić oc za samochód + parking - nie mozna mieć pojazdu który nie jest  zarejestrowany i ubezpieczony , nieważne że nie ma kół i silnika i nie    jęździ .

Zawsze moze z niemiec cos przytargac. wiec kwestia OC odpada. Tylko w tym chorym kraju znajdzie sie pewnie jakis zyczliwy co podpier... do US ze zlom nieoplacony stoi. W normalnym kraju, nie chcesz jezdzic autem to wyrejestrowujesz, najdzie cie ochota na jazde to odnawiasz tablice oc i przeglad, bez problemu, ale nie w PL...

A co do wjazdu do auta, jakby zdjal kola i na glebie polozyl, to chyba kazdy bus by sie sprawdzil. Najlepiej niech z webasto poszuka, to na zime sobie jeszcze podlubie przy nim w komfortowych warunkach :)

A co do wjazdu do auta, jakby zdjal kola i na glebie polozyl, to chyba kazdy bus by sie sprawdzil.

i straz wiejska moze wtedy go sobie zabrac na parking bo nie jest uzywany itd...

i straz wiejska moze wtedy go sobie zabrac na parking bo nie jest uzywany itd...

tak zabiora Ci go z parkingu strzezongo :takaemotka:

tak zabiora Ci go z parkingu strzezongo :takaemotka:

to tak samo jak z tymi Twoimi wywodami o ubezpieczeniu itd. wszyscy beda wchodzic zeby popatrzec ;)

ma jeszcze opcje parkingu w hali garażowej - co myslicie o takim garażowaniu stosuje ktoś ? czy to kwestia strachu bo z takiego garażu wyciągnąc maszyne chyba nie trudno

Pozdro

chyba mimo wszystko lepsza niz na pace.   mozna zawsze przypiac gdzies i zblokowac kierownice,   gdzies ostatnio na forum byly rozne sposoby zabezpieczania motocykla w garazu ( uchwyty blokady etc)   

jak poszukasz to ktos z forum robil takie blaszaki na jedna maszyne w sam raz. wsadzales na szyne i wsuwales do srodka. mozna to bylo nawet wkrecic w ziemie

to tak samo jak z tymi Twoimi wywodami o ubezpieczeniu itd. wszyscy beda wchodzic zeby popatrzec ;)

no wlasnie nie tak samo, bo smochod w PL musi byc ubezpieczony, czy tego chcesz czy nie. A jak parking strzezony bedzie sobie na widoku, to sie tym ktos zainteresowac moze. Zglosi do celnikow i mozna niezly mandacik dostac. A ze auto bez kol sobie stoi z tablicami na parkingu, to jesli wlasciciel nie robi problemu , moze sobie stac.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.