Skocz do zawartości

Suzuki Shell Moto Szkoła 2014

Neonkin
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Większość manewrów na I stopniu jest w tempie spacerowym (poniżej 30 km/h). Hamowanie awaryjne i hamowanie w zakręcie przy prędkości 50-60 km/h. Byłem 4 razy i nie żałuję ale kolejny raz się nie wybiorę. Większość czasu to stanie i czekanie na swoją kolej.

Za to II stopień to zupełnie inne wrażania. Na pierwszym etapie zrobiłem na torze przez cały dzień 24 km! Na II stopniu 150 km. To chyba mówi samo za siebie.

• Odpowiedzi 95
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• :Dbr

10

• nieaktywny3

12

• Milosz

5

Większość manewrów na I stopniu jest w tempie spacerowym (poniżej 30 km/h). Hamowanie awaryjne i hamowanie w zakręcie przy prędkości 50-60 km/h. Byłem 4 razy i nie żałuję ale kolejny raz się nie wybiorę. Większość czasu to stanie i czekanie na swoją kolej.

Za to II stopień to zupełnie inne wrażania. Na pierwszym etapie zrobiłem na torze przez cały dzień 24 km! Na II stopniu 150 km. To chyba mówi samo za siebie.

a drugiego stopnia w tym roku nie bedzie? :P

jest 01,06.2014 , dla Warszawy w Ułęży

jest 01,06.2014 , dla Warszawy w Ułęży

W zaszłym roku byli ludzie i z Zielonej Góry i z Kołobrzegu. Jeden jechał na szkolenie ponad 6h w jedną stronę !!!

Zresztą Stempel z Bydgoszczy też się wybrał.

za jakie siano, 150zl? jesli tak to warto jechac :P

za jakie siano, 150zl? jesli tak to warto jechac :P

W zeszłym roku II stopień kosztował 250 zł.

Zegar ja również na Toruń polecę  ;)

Masz juz miejsce? Wiem, ze problemu nie bylo.

https://www.google.pl/maps/preview?q=DELTA+S.C.+Centrum+Szkolenia+Kierowc%C3%B3w+i+Doskonalenia+Techniki+Jazdy&hl=pl&ie=UTF8&cid=10349327550396767571&gl=PL&t=m&z=16&iwloc=A

To jest miejsce szkolenia dla Wrocławia oraz Częstochowy, o ile pamiętam rok temu też było w tym miejscu.

jeżeli to prawda to trochę lipa, nie chce mi się cisnąć przeszło 200km w to miejsce.

Masz juz miejsce? Wiem, ze problemu nie bylo.

mam, w Poznaniu juz nie bylo.

leci ktoś z Warszawy na Radom 31.05 ?

Na pewno poza Tobą dwie osoby czyli ja i Pan Grześ  :usmiech: jest troszkę czasu wiec myślę że ekipa się wzmocni. :driving_moto:

W zeszłym roku II stopień kosztował 250 zł.

w tym roku II stopień też 250 PLN

We wrocławiu nie ma juz miejsc...

W zaszłym roku byli ludzie i z Zielonej Góry i z Kołobrzegu. Jeden jechał na szkolenie ponad 6h w jedną stronę !!!

Zresztą Stempel z Bydgoszczy też się wybrał.

Byłem i polecam. Wg. mnie w Toruniu dwa lata temu było to trochę lepiej zorganizowane, może dlatego że było o wiele mniej osób. Tor wolniejszy i bardziej techniczny, instruktorzy jeździli z nami w grupach i po jazdach mówili co nie gra.

Ułęż ogólnie też OK tylko tor trochę zawalony piachem i innymi nieprzyjemnymi rzeczami, może wtedy tak po prostu trafiliśmy i teraz będzie lepiej. Bardzo dużo ludzi, można było zauważyć pewien chaos i czasami samowolę u niektórych, mniejsza kontrola instruktorów ze względu na sporo wiary i duży obiekt. Uwag co do poprawności jazdy to jakoś za bardzo nie widziałem żeby komuś udzielano. Generalnie polecam, zawsze warto zajrzeć i pojeździć.

W tym roku też będę na II stopniu. Ogólnie było bardzo fajnie i polecam (zwłaszcza za te pieniądze) , ale radzę uważać podczas jazdy na torze na niektórych, co myślą że są Rossim i chcą za wszelką cenę to udowodnić pozostałym na torze. Poprzednim razem byłem świadkiem, że nie wiele brakowało do wypadku i to przy konkretnej prędkości.

Edytowane przez Druss

Zapisałem się po (raz drugi) na II stopień (01.06.14). Naprawdę warto poćwiczyć a do tego tor (a właściwie lotnisko) w Ułężu

http://www.motopark.net.pl/lang.pl/61/page/45  to idealne miejsce żeby się wylatać na maxa  

Jak będzie bliżej terminu, to może się warszaFiacy gdzieś ustawimy i pojedziemy jako eskadra PBC :motorek: :motorek: :motorek:

Zapisałem się po (raz drugi) na II stopień (01.06.14). Naprawdę warto poćwiczyć a do tego tor (a właściwie lotnisko) w Ułężu

http://www.motopark.net.pl/lang.pl/61/page/45  to idealne miejsce żeby się wylatać na maxa  

Jak będzie bliżej terminu, to może się warszaFiacy gdzieś ustawimy i pojedziemy jako eskadra PBC :motorek: :motorek: :motorek:

Chętnie!

Zapisałem się po (raz drugi) na II stopień (01.06.14). 

Rozpuszczalna czy zwykła ?:D:D

do zobaczenia 01.06 :spoko:

Też o tym myślałem, ale ja jestem zapisany na I etap na  26.04.2014r. - Tor kartingowy - Radom.

• 2 weeks later...

Zapisany jestem na 31.05 na tor w Radomiu. Formalności dopinam z Motohangar na Górczewskiej.

Zdziwiło mnie jednak niesamowicie,że wpłatę 150 pln muszę dokonać gotówką w stolicy. Gość jest nieugięty i nie ma możliwości przelewu :boje_sie:

Mam do Wa-wy 250km, musiałbym dymać w dwie strony 500km tylko po to aby wpłacić kasę. :zniesmaczony:

To dziwne bo ja zapłaciłem przelewem A mieszkam w wawie.

To dziwne bo ja zapłaciłem przelewem A mieszkam w wawie.

Zapisywałeś się przez Motohangar ? . Właśnie tam można tylko gotówką.

Ja u Jaskłowskiego na Prymasa ,podali mi konto organizatora nawet nie własne. Po czym mailowo potwierdzili uczestnictwo.