Skocz do zawartości

Tani Bandit 1250 Do Oceny

Gość niemiec
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, po ponad rocznej przerwie od sprzedaży mojego 1200S :/ wreszcie się rozglądam za czymś nowym :)

Ciężko mi było nie zwrócić uwagi na baardzo tani 1250S http://tablica.pl/oferta/suzuki-gsf-bandit-1250-s-abs-2009r-okazja-CID5-ID5njf5.html#ed20101819

Cena jest "za" niska, ale mam na tyle blisko, że nie mam nic lepszego do roboty niż jutro pojechać. Sprzedawca mówi, że był walnięty, ale podobno rama i inne ważne elementy nie były ruszone. 

Co o tym myślicie?

W pierwszej kolejności bym sprawdził:

- czy silnik i skrzynia nie "krwawią" (niewinne szlify potrafią się skończyć pęknięciem w-najlepszym-wypadku-tylko-obudowy)

- ramę, zwłaszcza pod owiewką i w okolicach silnika

- pompy hamulca i sprzęgła (u mnie niewinne położenie na placu skończyło się pęknięciem obudowy pompy sprzęgła)

- wszystko, bo bardzo podejrzanie tania jest ta oferta

rzeczywiście strasznie to podejrzane bo takie wady z opisu to wielki wuj ! warto obejrzeć i dokładnie sprawdzić dokumenty . 

Z widoku na zegary to brakuje mi chromowanego drutu z lewej strony przed görnà pölkä, ktöry trzymalby linke sprzègla i kable. Symetrycznie po prawej stronie jest taki sam , ktöry trzyma linki gazu.

Wydaje mi się, że jest wgniotka na lewym kolektorze, czyli strzał w przód był. Do tego motocykl bardzo słabo polakierowany - chyba puszką w domu...

Jeśli był strzał, to trzeba pod mocowaniem półki zobaczyć, czy lagi proste - bo nie wiadomo jak prostowane były. Do tego tak jak piszą - rama do obczajenia. Kiera do wymiany - wydaje się krzywa, klamka sprzęgła również, napędu nie ma... No i do przebiegu dodaj 1 zero :P

Ogólnie jestem zdania, że jak masz chwilę i umiesz ocenić rzeczywisty stann, to warto takimi ofertami seię zainteresować...

Ale jak jesteś świeży, to tylko oglądać z kimś obeznanym w temacie.

Edytowane przez LatajacySlon

No i do przebiegu dodaj 1 zero :P

że niby twierdzisz ze ma 75 tys przejechane z 2009 roku  :puknijsie:

mój jest z 2008 jeżdżę nim codziennie i m,am dopiero 41tyś km zrobione 

Edytowane przez Mikrus193

Może przesadziłem z 75k, ale z 50 - 60 ma - popatrz na kolor ukł. wydechowego i sety wypolerowane na lustro.

W It, FR czy UK, licz raczej 20-25k / rok - a to nie jest moto z pl.

Ja w Polszy robię min 15k w sezonie, a jakbym mieszkał poza miastem - i codziennie dojeżdżał do centrum, wynik ten by dobił do 20-25k.

Może przesadziłem z 75k, ale z 50 - 60 ma - popatrz na kolor ukł. wydechowego i sety wypolerowane na lustro.

W It, FR czy UK, licz raczej 20-25k / rok - a to raczej nie jest moto z pl.

Ja w Polszy robię min 15k w sezonie, a jakbym mieszkał poza miastem - i codziennie dojeżdżał do centrum, wynik ten by dobił do 20-25k.

to teraz powiedz mi jak sie licznik cofa ELEKTRONICZNY 

• Downvote 1

Tak jak w każdym aucie?

Myślisz, że to naprawdę problem? Wpisz "korekta liczników" lub naprawa liczników w google - to zobaczysz.

śmiem twierdzić, że 60% sprzętów na all jest po korekcie...

A te, które nie są - są trudne w odsprzedaży. Jak próbowałem sprzedać moto 4 letnie z przebiegiem 50k, które wyglądało milion razy lepiej od powyższego - praktycznie każdy krzywił się na ilość km na budziku. 

to teraz powiedz mi jak sie licznik cofa ELEKTRONICZNY

Otwierasz Allegro i znajdziesz tam ofert do wyboru do koloru.

Zapewniam cie ze w każdym większym mieście w PL jest ktoś kto to robi codziennie.

Tapatalk'ed from my Champagne&Black iPhone5

Moto pewnie niedługo będzie bez śladów szlifu wystawione za 15 tyś. bo nie kupiłem ja tylko jakiś handlarz :)

pytanie zasadnicze dlaczego wszystkie motocykle na allegro mają 25-30 tys przebiegu i nie ważne czy mają 2 lata czy 20 lat :)

pytanie zasadnicze dlaczego wszystkie motocykle na allegro mają 25-30 tys przebiegu i nie ważne czy mają 2 lata czy 20 lat :)

Bo takie motocykle są najchętniej kupowane przez klientów.

Tapatalk'ed from my Champagne&Black iPhone5

To niedługo zarejestruje się na forum ktoś nowy, kto kupił bezwypadek od handlarza w bardzo dobrej cenie, tylko moto trochę ściąga :))
Mnie takie oferty też nie odstraszają, wolałbym wiedzieć co kupuję niż później w garażu rozkręcić i się przerazić :P

Moto pewnie niedługo będzie bez śladów szlifu wystawione za 15 tyś. bo nie kupiłem ja tylko jakiś handlarz :)

realia... albo kupujesz pojazd uszkodzony i sam go naprawiasz, albo naprawia go handlarz i kupujesz od niego :) trzeba było poprosić o nr vin jak już się interesowaleś nim i wstawić na forum by uważać na ten motocykl

W związku z zaistniałą sytuacją, od dziś będę ujeżdżał FJR1300 :)

Gratulacje i do Garażu wstawiaj to obejrzymy i obgadamy :)

Tapatalk@iOS7.1

W związku z zaistniałą sytuacją, od dziś będę ujeżdżał FJR1300 :)

Nie zapomnij o wykupieniu viatola! :D