Skocz do zawartości

Denzel - Prośba O Ocenę B1250S - Pilna

Denzel
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Hej ;) Impuls posiadania maszyny przeze mnie jest przeogromny, budżet ograniczony a więc wybór padł na dwa egzemplarze.

Jeden oglądałem dzisiaj, drugi jadę oglądać jutro. Wybór ciężki, dlatego proszę o Waszą pomoc.

Pierwszy:

http://otomoto.pl/suzuki-bandit-1250s-M3963399.html

- Silnik chodzi równo (ale po B1200 chyba wszystko chodzi równiej ;) )

- słychać kosz sprzęgłowy (chyba), takie chrobotanie jak miałem w XJcie, po wciśnięciu sprzęgła cichnie - czy to normalne po 22tyś? Czy raczej była korekta licznika ?

- Cały malowany, nalepki od B650

- Wywrotka na prawo, ale raczej parkingówka - ślady na deklach, delikatne pęknięcie na wypełnieniu czachy i urwany crashpad

- chyba brak jest chromowanych obwódek na zegarach (chyba że była taka wersja), na rantach zegarów delikatne ślady wgnieceń plastiku

- zeszlifowane ranty od zbiorniczków wyrównawczych od sprzęgła i przedniego hamulca (myślicie że to oznacza coś więcej niż parkingówkę?)

- Napęd sie kończy, opony potorowe, olej i świece świeżo po wymianie

- sprzedaje osoba prywatna bo urodziły sie jej bliźniaki

- Nie działa ABS (sprawdzałem tył bo przodem sie boję), ale kontrolka nie zapala się po zapłonie a chyba powinna?

- Nie działa światło stopu od tylnego hamulca

- Ulana jedna laga

- prowadzi się ok

Drugi:

http://otomoto.pl/suzuki-gsf-bandit-1250-bandit-nowe-opony-M3851377.html

Tego jadę oglądać jutro...Z tego co zauważyłem ja:

- sprowadzony z Włoch więc dochodzą koszty rejestracji

- Chyba nieoryginalne łączenie wydechu z kolektorami

- ślady korozji na śrubkach

- sprzedający jest handlarzem i twierdzi że laleczka ;)

Mimo wykrytych wad w tym pierwszym, mając świadomość ograniczonego budżetu nie wykluczam go z zakupu...

Dzięki za szybkie info, jutro chcę jechać do Inowrocławia i mieć argumenty do negocjacji ceny.

Acha, śmieszna sytuacja, koleś od pierwszego Bandziora mówi że dzisiaj wieczorem przyjeżdżają ludzie z Inowrocławia go oglądać ;) Trudno mi uwierzyc że nie oglądali Bandyty w swoim mieście jako pierwszego, więc czujnosc musi wzrosnąć ;)

Edytowane przez Denzel

W tych modelach od poczätku slychac sprzèglo.

Z fotek malo widac, ale wydaje mi siè ze od handlarza wygläda lepiej, a w sumie moze wyjsc taniej.

Pozdro

Hmm, handlarz twierdzi że malowanie oryginalne, a mnie zastanawia dlaczego skoro jest to wersja bez ABSu to na zegarach jest kontrolka od niego? Myślałem że tak ma być, ale patrzę teraz w galerię i widze że nie powinno jej być.... Kupić moto jest chyba gorzej niż sprzedać....

Dostałem właśnie VIN od tego drugiego: JS1CH113100104872

Facet mówi że nie wie dlaczego jest kontrolka od ABSu, twierdzi że absolutnie nie było nic kombinowane....

Sprawdziłem na takiej stronce VIN:

http://pl.vindecoder.eu/check-vin/JS1CH113100104872

Hmm, po Vinie zdekodowałem że motocykl to wersja SA, czyli powinna mieć ABS.....

GSF1250SAK7(E3/E28) K7 2007      2007 js1ch113100

Czyli zegary są ok, ale motocykl nie ma tarcz z ABSem, ani żadnych czujników.... Jak radzicie, odpuszczać czy jechać zobaczyć ?

Hmm, mam VIN tego pierwszego: JS1CH111100100095

Wynika z niego że ten model nie miał ABSu....zgłupiałem...

GSF1250SK7(E3/E28) K7 2007      2007 js1ch111100 

Chyba że stronka z której biorę te informacje jest jakaś dziwna.....Może uda sie Wam to szybko zweryfikować ;)

http://www.bike-parts-suz.com/suzuki-identification-bike-model_nn.php?ChildNavID=2551#

EDIT.

Pojechałem jeszcze raz z mechanikiem do tego pierwszego do Ostrowa -  lagi krzywe, motocykl miał mocnego dzwona.

Chyba luzuje zawory i zbieram kasę....

Edytowane przez Denzel