Skocz do zawartości

Wymiana Oryginalnej Lampy Na Akcesoryjną Albo Street Fighter

Gość fox
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem tak tych reflektorów plastikowych za 200zta bym w życiu nie kupił bo tam maksymalna żarówka jaka może być to podobno 35Wat więc nic w nocy nie widać.... Jak chcesz kupić tanio to kup lepiej podwójną albo poczekaj i kup taką za 400-500zł

no i właśnie dlatego dałem temat do rozpatrzenia na forum publicznym co by głupoty nie zakupić :-)

eh, te trudne życiowe decyzje...... :zeby:

najwazniejsze, żeby nie była od MT-03, bo tego w k**we pełno, wszyscy to zakładają. A ona pasuje tylko do MTka...

Wszystko poniżej 300 zł nie świeci. Jak masz zaoszczędzić, to zmień na lampę od II gen, tam jest gładki klosz, a nie słoik. Zawsze możesz pomalować / okleić wszystko poza kloszem.

• 2 months later...

Witam,

zbliża sie sezon i chciałbym zmienić coś w moim moto jak myślicie czy lampa tego typu nadaje się do bandziora?

http://allegro.pl/re...2989821550.html

a może klasyczną okrągłą lampę kupić?

chciałbym dodać do tego owiewkę żeby nie zwiało mnie z moto macie jakieś sprawdzone kombinacje?

po prostu nie mogę sobie wyobrazić bandziora z ta lampą (link) i jaka szyba do tego pasuje?

jeśli macie jakieś pomysły to zapraszam do wypowiedzi

a może coś takiego?

http://allegro.pl/el...2955831790.html

pasuje do bandziora?

pozdro

Okrągły oryginał zdecydowanie. Żadne chinole, bo to nie świeci.

Kolega ma racje przedni reflektor w Bandit chrom podstawa, a odnośnie chinoli naprawdę to nie świeci. Zobacz sobie na allegro ile jest ofert samochodowych reflektorów pseudo xenon bez żadnych oznaczeń (tzw podróbka ). Świeciły bardzo ładnie ale przez pierwszy miesiąc jak dobrze poszło :) a pożniej allegro i ogień w polskę niech to idzie.

Zrobisz jak głowa podpowie, jednak wydać pare 100wek na marne. :)

niby piszą że homologacja jest więc powinno świecić chyba że się mylę

a jaką okrągłą polecacie bo tez tego shitu jest sporo

niby piszą że homologacja jest więc powinno świecić chyba że się mylę

a jaką okrągłą polecacie bo tez tego shitu jest sporo

Oryginalną Suzuki kolego, wygląd ma i świeci jak potrzeba.

ori i tylko ori... i cos mnie ruszyło jeszcze... jak n'ka to po knedla ci owiewka? trzeba bylo e'S'ke kupic :P

taki orginał chyba sporo kosztuje ?

a coś takiego? http://allegro.pl/la...2999566177.html

szkło, metal

To jest właśnie chinol kolego. Za takie pieniądze nie kupisz nic dobrego, bo albo Ci odbłyśnik wyblaknie po miesiącu, albo od samego początku będzie się nadawała tylko jako źródło światła, aby nie zapłacić mandatu w dzień. W nocy będziesz miał wrażenie, że zapomniałeś włączyć świateł :P.

Oryginalną lampę powinieneś wyrwać na alledrogo za ok. 250zł i tylko taką każdy forumowicz Ci poleci.

Edytowane przez casper92

była okazja więc kupiłem :)

nie widzę orginałów

i czy ona faktycznie ma średnice ok 20 cm?

Edytowane przez miki605

ja mam lampę z ufola do sprzedania , oddania.. hehe

;)

w galerii zobaczysz.

Takiego kupiłem . i teraz zmieniam - w oryginał.

potwierdzam to co pisze casper. Sam musiałem kupić lampę i wolałem dać 250 za używany oryginał niż kombinować z chińskimi lampkami po taniości.

EDIT: można też kupić nówkę okragłą za 250 ale jak to świeci to nie miałem okazji sprawdzić

Edytowane przez miszi

czyli co mówicie ze to: http://allegro.pl/reflektor-motocyklowy-niebiska-szyba-metal-czarna-i2989821550.html

jest szajs? i średnio będzie wyglądać?

może jak będzie jakaś owiewka dopasowana to nie będzie źle

a i jeszcze jedno na tej aukcji sprzedający opisuje że to światło jest długie lub przeciwmgielne to co nie ma mijania?:)

czyli co mówicie ze to: http://allegro.pl/re...2989821550.html

jest szajs? i średnio będzie wyglądać?

może jak będzie jakaś owiewka dopasowana to nie będzie źle

a i jeszcze jedno na tej aukcji sprzedający opisuje że to światło jest długie lub przeciwmgielne to co nie ma mijania? :)

Proszę Cię, jeśli darzysz swój motocykl odrobiną miłości to NIE RÓB mu tego i nie montuj tego badziewia!! :puke:

Nie chodzi o to, że badziewie. Komuś może się podobać, jednak na zdrowy rozum chociaż nie widziałem jak świeci i jak jest wykonana to z góry zakładam, że za taką cenę nie będzie ani świecić, ani wyglądać. Za dobry reflektor musisz zapłacić sporo i myślę, że 250zł za oryginalny Suzuki okrągły, chromowany to nie jest wygórowana cena. Skoczę do garażu i zmierzę średnicę mojej od 400 i napiszę ile wynosi. Zainwestuj w ori, będziesz naprawdę zadowolony i nie będzie to kasa wywalona w błoto jak w przypadku chinola, którego jakbyś chciał później sprzedać z powodu niezadowolenia nikt Ci go nie kupi.

@edit

Moja oryginalna firmy Koito ma średnicę ok. 20cm, średnica szkła 17cm. Rozstaw mocowań lampy to mniej-więcej 21cm.

Edytowane przez casper92

Tak jak koledzy mówią Lepiej dołożyć pare złotych i kupić ori. Jak wydawac kase to raz i kupić coś pożadnego.

Ten yamahy jest super ;) słuchaj się radziora :)

Edytowane przez PlotuÅ›

Właśnie.. jak zakładać coś innego to oryginał od innego motocykla, ale nie wiem czy się skusisz, bo cena będzie większa niż ori okrągłej chromowanej od Suzuki, a Ty chciałeś zrobić to trochę po kosztach.

Edytowane przez casper92