Skocz do zawartości

Wymiana Oryginalnej Lampy Na Akcesoryjną Albo Street Fighter

Gość fox
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.
Chcę zamontować inną lampę niż oryginalna, np. typu street.
Przy okazji małego remontu mojego Dziorka chciałem przerobić światła ubzdurałem sobie coś że światła muszą świecić podwójnie 2x mijania i 2x drogowe ale nigdzie nie mogę takich znaleźć i stąd moja prośba o pomoc czy spotkaliście się gdzieś z takim cudeńkiem jeśli tak byłbym bardzo wdzięczny za pomoc biggrin.gif

mercyful ma ;] - wkłądasz żarówki, parę kabelków i wsio

Ja tez chwilę przyglądałem się "z tond" i nie mogłem zakumać o co chodzi :).

pzdr

Jeżeli mój błąd tak bardzo cię uraził to z całego serca cie przepraszam masz tu buźki ;* na otarcie łez :D

buzki jak buzki popraw i bedzie gitara :)

Witam.

Przy okazji małego remontu mojego Dziorka chciałem przerobić światła ubzdurałem sobie coś że światła muszą świecić podwójnie 2x mijania i 2x drogowe ale nigdzie nie mogę takich znaleźć i stąd moja prośba o pomoc czy spotkaliście się gdzieś z takim cudeńkiem jeśli tak byłbym bardzo wdzięczny za pomoc :D

Masz na myśli takie światła? Mój odnośnik ? Bo jeżeli tak to ja wiem gdzie takie kupić po cenie 360 zł :)

no hehe ja mam ja mam takie i faktycznie są w cenie ok 350zł bo są podwójne fajnie świeca ale jak będziesz chciał zamontowaćsobie xenon to niestety cena x2 jak znajdę fotel to tu wstawię

tak chodzi mi dokładnie o takie :D pytanie do marcyfula czy kupiłeś je oryginalnie świecące podwójnie czy musiałeś przerabiać je tak ja to qnerk pisał " przerabiasz tylko kostki - bo normalnie masz na długie i krótkie osobne żarówki, a tu musisz włożyć 2x h4";>??

Edytowane przez fox

mam jeszcze jedno pytanie gdzie można kupić uchwyt do takiej lampy najlepiej takie jak na wcześniejszym zdjęciu trójkątne :unsure: siedzę już parę godzin przed kompem i znajduje tylko takie badziewne Mój odnośnik :angry: byłbym bardzo wdzieczny za pomoc ;)

Edytowane przez fox

nie- kupiłem lampę na podwójne h4- już takie było w oryginale, podobna w tej aukcji: http://moto.allegro.pl/item1015173951_reflektor_lightbar_lampa_podwojna_chrom.html

kostki pasowały, tylko musiałem przerobić kabelek od postojowych. Lampa pasuje w miejsce tej starej, okrągłej, problem jest tylko z zagospodarowaniem kabli, które normalnie chowają się w starej lampie, a tu niestety trochę wiszą- najlepiej zmontować później jakąś plastikową puszkę na nie.

Ogólnie lampa świeci zajebiście- światła w c**j (2razy więcej niż w normalnej), można nią wypalać dziury w karoserii puszek, które blokują Cię w drodze na pole position :D.

kostki pochowalem za główkę ramy - z bólem, ale da rade

Nie chce zaśmiecać forum więc piszę tutaj czy jak będę chciał zamontować kierunki led to będę musiał zmienić przerywacz na jakiś inny czy będzie wszystko działało z oryginałem??

Nie chce zaśmiecać forum więc piszę tutaj czy jak będę chciał zamontować kierunki led to będę musiał zmienić przerywacz na jakiś inny czy będzie wszystko działało z oryginałem??

bedzie dzialac ale beda szybko migac-bo ledy mniej pradu wpierniczaja-poszukaj jest o tym temat mawet nie tak dawno ktos o tym pisal

• 2 weeks later...

Jest proste rozwiązanie:

nie odcinaj starych migaczy (z żarówką) tylko je ukryj pod owiewką

szczególnie gdy masz Skę a nie Nkę. Dodatkowo domontowane LEDy

będą świeciły popraawnie.

Nie jest to może technicznie eleganckie ale działa !

Artur

• 6 months later...

a ktos moze taka podwojna lampe w bandziorze model K6? chcialem cos takiego zalozyc bo poki co na angliku jezdze, ale chcialem wczesniej zobaczyc jak to sie prezentuje, sa moze jakies owiewki dedykowane do takiej podwojnej lampy ?

• 2 months later...

czy jest jakiś bandyta ktory zmienił lampe przednią oryginalna okrągłą na taka z allegro z głatkim szkłem??

Dokłanie chodzi mi jakie są różnice w świeceniu??

czy jest jakiś bandyta ktory zmienił lampe przednią oryginalna okrągłą na taka z allegro z głatkim szkłem??

Dokłanie chodzi mi jakie są różnice w świeceniu??

Miałem u siebie taką lampę

Mój odnośnik

Spora różnica w świeceniu na plus oczywiście. W oryginalnej miałem już dosyć powypalany odbłyśnik i po ciemku nie było widoczności.

Edytowane przez bialy

dziękuje kolego za odpisanie na moje pytanie bo nikt nie miał ochoty.

Najwiecej bandziorów odpisuje na pytania typu:jak odpalić moto,ile powietrza w kole zapasowym:P:P jak mocno dokręcić korek spustu oleju itp itd

Pozdrawiam

O ile się orientuje to Tylko Biały sam zmieniał reflektor na taka jaka ciebie interesowała.Inni albo wstawiali ksenony albo już mieli albo maja i nawet niewiedzą ze akcesoryjna.Albo nie wiedzą jak świeciła stara.Więc bez obrażania :)

hehe

musisz też wziąć poprawkę, że jeśli zadajesz pytanie w sobotę o 21:00 i oczekujesz odpowiedzi w niedzielę o 09:00 a po 24h już się niecierpliwisz to podpowiem, że niektórzy w weekendy leczą kaca a inni są pewnie jeszcze na bombie więc daj szansę im się rozkręcić;)

a co do lampy, to jak już inwestujesz i rozbierasz to ładuj ksenon- z tym się dopiero widzi:)

dziękuje kolego za odpisanie na moje pytanie bo nikt nie miał ochoty.

Najwiecej bandziorów odpisuje na pytania typu:jak odpalić moto,ile powietrza w kole zapasowym:P:P jak mocno dokręcić korek spustu oleju itp itd

Pozdrawiam

JA też chętnie bym pomógł tyle że mam S-ke :lol: