Skocz do zawartości

Wymiana Oryginalnej Lampy Na Akcesoryjną Albo Street Fighter

Gość fox
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Jakbyś chciał to gdzieś mi się jeszcze wala rysunek, który robiłem w Autocadzie do tych uchwytów. Wycięcie z materiałem wyszło 110zł. Do tego obejmy, które kupiłem uwaga uwaga... za 4 zł/szt. A są to obejmy od słupków ogrodzeniowych. Ocynkowane, z grubej blachy i wręcz pancerne. Na allegro są nawet w różnych kolorach.

Edytowane przez Miles
  • Upvote 1

O. To nieźle nieźle ;)

Jak się zdecyduję to odezwę się do ciebie :)

Ogołnie jesteś zadowolony z tej lampy ? Świeci lepiej niż ori ?

Do tego obejmy, które kupiłem uwaga uwaga... za 4 zł/szt. A są to obejmy od słupków ogrodzeniowych. Ocynkowane, z grubej blachy i wręcz pancerne.

Fajna sprawa. Informacja dla mnie bardzo przydatna. :D

Edytowane przez gregfister

• 1 month later...

Jak by co, mam ciekawą lampe do opchnięcia, sam raz na street'a albo inna wydumke:

http://polishbanditcrew.pl/topic/21070-gsxr-k4k5-amortyzator-i-lampa-i-inne-graty-do-b12-00/?p=318827

tak leży na SV po małych modach:

http://suzukisv.pl/forum/viewtopic.php?p=70414&sid=b3e75f46c4b26c6c4d69071eef25a1fc

bikepics1379261full.jpg

• 4 months later...

odkopię troszkę temat - ktoś mógłby mi doradzić z jakiego moto jest ta lampa? jak dla mnie wygląda super

1e531845864970a9med.jpg

Edytowane przez ozi

wyglada jak z allegro za 100zl

mozesz wziac z gsr albo kawy z750 np. ladne sa

to na zdjeciu to nie cos typu tego? 

http://allegro.pl/ellight-hlc-monkey-2-owiewka-lampa-hom-e4-i4389969990.html

Edytowane przez Walle

• 3 months later...

Jakbyś chciał to gdzieś mi się jeszcze wala rysunek, który robiłem w Autocadzie do tych uchwytów. Wycięcie z materiałem wyszło 110zł. Do tego obejmy, które kupiłem uwaga uwaga... za 4 zł/szt. A są to obejmy od słupków ogrodzeniowych. Ocynkowane, z grubej blachy i wręcz pancerne. Na allegro są nawet w różnych kolorach.

Ja bym poprosił bardzo ten rysunek z AutoCadu. Z góry dziękuję!!

• 2 weeks later...

Witam

szukam lampy od Nki do bandziora 600, niestety jestem z tych którym się podobają nakedy mimo że wieje.

O ile wiadomo że pasuje od Bandita 600 tak wiadomo też że są bardzo droge i trudno dostępne.

Tak wiec czy pasują od:

1) Bandit 400? mocowanie wygląda troszke inaczej przynajmniej tej chromowane uchwyty ale jeśli obejmy na lagach mają tą samą średnice co w 600 to było by ok. No właśnie jaka jest średnica lag w 400 a jaka w 600? Może ktoś adaptował lapmpe z mocowaniami od 400tki.

2) Ktoś na forum podobno włożył lampe od Yamahy XJ i było dużo taniej a efekt bardzo dobry. Zapewne trzeba by mieć mocowania jednak i wtedy włożyć tylko samą lampe. Zna ktoś kogoś kto robił taką adaptacje od XJ?

W 600 lagi mają 41mm (b12 ma 43mm, b4 nie wiem).

Jak masz S i chcesz przerobić na N, to sprzedaj czachę a kasa na zmiany będzie. Najlepiej poszukać na aledrogo lub olx mocowań do 600, a lampa ma mieć około 20cm średnicy.

Edytowane przez gregfister

Panowie szukajcie okazji... Ja ostatnio zakupiłem lampę z GS dostałem do tego szybę puiga lusterka  i kierunki telewizory i zapłaciłem 180 zł z przesyłką... notabene Lampa bez żadnej rysy :) tak więc lusterka  i kierunki oraz mocowani lampy są do oddania...

od Gsa 500 to taka jakaś szczuplejsza ta lampa chyba co? masz zdjęcia jak się prezentuje? mocowania też dałeś od GSa?

Skoro średnica lag w 600 i 1200 jest inna to troche krzyżuje moje plany kupna mocowań od wiekszego bandziora. no cóż, szukamy od 600 uparcie w dobrej cenie :)

mocowania miałem swoje... jest troszkę  szczuplejsza ale mi to nie  przeszkadzało bo całą instalacje mam pod bakiem :)  tak to wygląda...

188743593_1_1000x700_lampa-lusterka-szyb

Dla zainteresowanych uchwyty od GS 500 po wyjęciu gumek w otworach mają 41 mm z lekkim prześwitem. Dla wiedzących: czy te gumki są bardzo potrzebne, utrzymją te uchwyty jakoś w jedenj pozycji czy sa tylko po to aby nie porysować lag? Można by dorobić jakąś osłonkę gumową zamiast oryginalnej tylko po prostu cieńsza. Uchwyty od GSa kosztują około 50zl a nie jak do bandziora 150zł...

Uchwyt do b6 po wyjęciu gumek ma 45mm

Tak gumki są konieczne, bo usztywniają całość i amortyzują na wybojach.

• 1 month later...

Witam

czy ktoś spotkał się z taką lampą? uniwersalan kosztuje około 200zl, ciekawe jak świeci. Warte to zakupu?

post-7070-0-28915100-1418385420_thumb.jpg

Witam

czy ktoś spotkał się z taką lampą? uniwersalan kosztuje około 200zl, ciekawe jak świeci. Warte to zakupu?

a homologację ma?

czy lubisz z milicją dyskutować? :)

i ku temu bede się skłaniał, poszukiwania na zime. . Do bandita jest za 200zł lekko obtarta ale poszukamy dalej. myśle ze uda się lampe kupić za około 150zł od GSa :)

Edytowane przez neodaro

• 2 months later...

Dotarła dziś do mnie lampa. Miała być kompletna ale jest tylko sama lampa z dwiema gumkami w otworach i bez przewodów. W tej chwili mam w Bandziorze podwójną lampę typu street. Czy musze dokupić oryginalną wiązkę od oryginalnej lampy czy da się i lepiej będzie zaadaptować te przewody które w tej chwili już są?

I jeszcze jedno pytanie. Jaka funkcje pełnią te gumki w otworach? Mają chronić przewody przed przetarciem od krawędzi otworu? Z tego co mi się wydaje nie chodzi chyba o uszczelnienie bo nawet z gumami te otwory są dość duże.