Skocz do zawartości

Wymiana Oryginalnej Lampy Na Akcesoryjną Albo Street Fighter

Gość fox
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro nie będą świecić razem wystarczy jeden przekaźnik ;)

Chyba nie da rady, bo wtedy np. mijania by trzeba było dac na 87a a długie na 87. I jak zostawimy "+" na akumulatorze to mijania świeciło by się cały czas chyba. Tak mi się wydaje przynajmniej.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

potrzebny byłby przekaźnik lub ciągnięcie zamiast z aqu z miejsca gdzie jest 12V po stacyjce

a to oznacza korzystanie "wysokoprądowe" z obecnych kabli (co jest celem modyfikacji)

natomiast jeżeli obecnie można włączyć światła mijania i drogowe równocześnie a chcemy to zmienić

to zamiast pomarańczowego przewodu doprowadzonego do "30" górnego przekaźnika (od zaznaczonego węzła) można go poprowadzić pomiędzy "87a" dolnego a "30" górnego przekaźnika

Wtedy podpięcie sygnału na długie automatycznie odetnie zasilanie z mijania

Podlaczylem tak jak jest na schemacie od Syku i jak przelacze na długie to na kablu od mijania napięcie znika więc chyba na jedno wychodzi.

Podlaczylem tak jak jest na schemacie od Syku i jak przelacze na długie to na kablu od mijania napięcie znika więc chyba na jedno wychodzi.

chyba nie bardzo ;)

sprawdź błyskanie

A to tego nie sprawdzalem :D

A może to tak zostać czy lepiej przerobić? ;)

zostaw.

błysk może iść na dwa światła (chodzi tylko o to że niektóre lampy nie lubią długiego oświetlenia dwoma żarnikami - zbyt wysoka temperatura)

no i sprawdź czy błyskiem nie spalisz bezpiecznika (nie powinien - ale warto sprawdzić)

nie spalił się bo błyskałem, nawet chwilę trzymałem na błysku, tylko nie sprawdzałem czy się świecą dwa czy jedno włókno ;) 

jeszcze raz dzięki za pomoc ;)

• 6 months later...

Witam,

nie bardzo mogę znaleźć konkretne info, chodzi o wymianę oryginalnego okrągłego reflektora w bandicie gsf 650 z 2006 r. na ten od yamahy mt 03.

Czy będzie lampa od mt-03 pasować w mocowanie od oryginalnej czy konieczne są przeróbki mocowania?

Dokładnie tak jak Drek mówi. Najpierw przywitanie potem pomoc :)

Konieczna zmiana mocowania, MT 03 mocowana jest w czterech punktach a nie w dwóch jak B650. Zobacz u mnie w wątku B750 Short tam jest foto jak jest mocowana

robiłem je na bieżąco, mogę pomierzyć jak coś z tym że te uchwyty robiłem pod ten licznik... najlepiej mieć lampę i przymierzyć żeby wiedzieć jak daleko ma być wysunięta

Pogadaj z lenarem on miał swego czasu u siebie taką lampkę z okrągłymi zegarami

https://polishbanditcrew.pl/gallery/image/10678-ta-dam/

• 3 weeks later...

dzięki,

miałem okazje na żywo się przyjrzeć jak lampa od mt 03 wygląda i jest zamontowana  co prawda w starszym bandicie i jakiś tam pogląd to dało i pomysł na montaż ale tak jak mówisz, najlepiej zakupić lampę  i wtedy spasować co i jak

• 2 months later...

Witam !
Probowalem czytac watek od poczatku ale... duzo tego jest :)
Mozecie mi podpowiedziec jaki stelaz pod orginalne zegary zalozyc jak chce przerobic S'ke na N'ke ?
GSF 1250 2010 GT.
Widze ze ogaraniacie temat a ja sie zgubilem ?! W orginale mocuje sie na glowce ramy a w N'ce chyba pod kierownica tak ? - ale wtedy znowu trzeba chyba obudowe zegarow zmienic tak ?!
pogubilem sie troche ?! :)
Jakbyscie mieli jakies zdjecie ale link do aukcji (allegro,ebay) tak zebym wiedzial co kupic ?! :) Do tego chce kupic okragla lampe z soczewkami ale z tym mocowanie juz chyba nie bedzie problemu ?!

http://www.ebay.co.uk/itm/161410828308?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

DZIEEEKIIIIII !!!

4725f1bfcf7eb8ae6d7e86da6eca7e49.jpg

Wlasnie dokladnie takie cos i widzialem... I teraz druga czesc pytania: czy musze zmieniac do tego obudowe zegarow ? :)

4c0eee8aae540732377490f773f4bf58.jpg

Tak sie dopytuje zeby byc pewnym na 100% bo sam stelaz nr9, plastik nr11 i przednia obudowa zegarow nr4 to koszt prawie 1000zl :-/

https://www.motorcyclespareparts.eu/suzuki-parts/motorcycles/gsf1250nassa-bandit-2009/speedometer-gsf1250-461618.aspx

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Kamilos, nie pisz, proszę, posta pod postem, jak z karabinu.

Jak coś Ci się przypomni, coś chcesz dodać, to użyj przycisku Edytuj na dole Twojego postu, po prawej.

Tym razem łączę Twoje posty ja. Następnym razem zostaną usunięte :p:

Ach... Tapatalk... Tam na pewno też jest opcja Edytuj :lol:

A jak nie ma, to pisz wolniej, żeby więcej treści w posty zdążyć wrzucić ;)

Wlasnie dokladnie takie cos i widzialem... I teraz druga czesc pytania: czy musze zmieniac do tego obudowe zegarow ? :)

4c0eee8aae540732377490f773f4bf58.jpg

Tak sie dopytuje zeby byc pewnym na 100% bo sam stelaz nr9, plastik nr11 i przednia obudowa zegarow nr4 to koszt prawie 1000zl :-/

W N'ce jest zestaw NR = 4 + 11 + 9

Nr 8; to obudowa elektroniki. Sądzę że w S'ce są takie same

Ja kupowałem obudowę zegarów bo moja była porysowana i Nr 4 + 11 dałem 700zł

Dzieki wielkie Neonkin za podpowiedz ;)

Niestety masz racje i musze wszystko zmieniac - stelaz, przednia obudowe zegarow, i ten tylni plastik....

post-11719-0-07818000-1472621738_thumb.jpg

post-11719-0-34995200-1472621740_thumb.jpg

Dzieki w takim razie i juz nie bede marudzil ;)

• 7 months later...

Witam,

Panowie borykam się z problemem gdyż mam bardzo słabe światło (powodem są wypalone odbłyśniki) dodam, że reflektor to typowe dla bandita oczy a nie oryginalna duża okrągła lampa. Zastanawiam się czy regenerować odbłyśniki, czy zakupić taką oto lampę za 360 zł z Yamahy MT03 z żarówkami (mimo to wolałbym zakupić takie z kolorem zimnym białym) bez uchwytów w zestawie.

Mam wrażenie, że mimo regeneracji odbłyśnika te dwie małe lampy i tak będą miały słabsze światło niż ta lampa z allegro.

Proszę o pomoc w podjęciu decyzji bo ogólnie jestem w temacie zielony, nie mam pojęcia w ogóle o zamontowaniu tego itp 

Nie interesuję mnie odpowiedź typu ,,kup oryginalną lampę" itp wybiegające poza temat.

Dziękuję za poświęcony czas na przeczytanie posta i zapraszam do odpowiedzilampa-przod-yamaha-mt03-mt-03-street-nak

szedłbym w kierunku oryginała, ewentualnie, chociaż jestem przeciwnikiem braku homologacji, w kierunku montażu w nim lamp wyładowczych

chyba cypis coś takiego sobie poczynił

albo załóż dodatkowe lampy