Skocz do zawartości

Wymiana Oryginalnej Lampy Na Akcesoryjną Albo Street Fighter

Gość fox
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

dobrze rozumiem że masz nakeda z 2 małymi brzydkimi oczkami z przodu?  wymień to na coś normalnego - chociażby takie jak wrzuciłeś - byle było oryginalne a nie jakiś chiński zamiennik bo oryginały mają dobre odbłyśniki (chińskie świecą dobrze przez chwilę). Czy to oryginalna lampa, czy taka jak wrzuciłeś na pewno da lepsze światło. te malutkie to ani ładne ani praktyczne, szkoda kasy na regeneracje wg mnie. 

Do tego żarówki dobre (ja polecam osram nightbreaker unlimited) i będziesz pan zadowolony. 

Jak ja nienawidzę tych podwójnych lamp (we wszystkim oprócz Triumpha:P) - prawie bardzo jak owiewek typu "ufo":P

Chcąc założyć lampę od Yamahy trzeba będzie dorobić mocowanie do tego - z tego co pamiętam do Lenar przy swoim moto zakładał takie coś więc możesz podpatrzeć i podpytać jak to robił :zeby:

Dzieki Panowie! Jutro kupie ta lampe i spróbuję zamontowac przez weekend. Jak cos pojdzie nie halo to oddam

Sent from my P360X using Tapatalk

Swoją drogą ile by kosztowała regeneracja odłyśnika jakby to wszystko samemu rozebrał i sam odbłyśnik wysłał do firmy ? Ktoś już robił takie rzeczy ?

Swoją drogą ile by kosztowała regeneracja odłyśnika jakby to wszystko samemu rozebrał i sam odbłyśnik wysłał do firmy ? Ktoś już robił takie rzeczy ?

Popisalem po firmach i zgodzili się zregenerować moje za 100 zl

Poszukaj lamp z Barracudy.

Fajne, niestety za drogie

Fajne, niestety za drogie

A jak jeszcze byś się ładnie przedstawił w przywitalni w zamian za rady od chłopaków to też byś nie zgrzeszył. Tu masz taki takie info od czego warto by było zacząć pisanie na forum: https://polishbanditcrew.pl/topic/6899-zanim-się-przywitasz-i-rozpoczniesz-pisanie-nowego-tematu-na-forum/

Jasne, zrobie to jak tylko bede mial dostep do komputera.

Mam jeszcze jedno pytanie bo znalazlem na olx taka lampe jak wczesniej w super stanie za 70 więc postanowilem kupic i przelozyc srodek, ale chcialbym od razu fajne zarowki koniecznie w kolorze zimnym bialym. Co polecacie? http://allegro.pl/osram-nightbreaker-unlimited-plus-h4-110-2szt-i6444448289.html to jest ok? Nie ma czegos tanszego?

Bez przywitalni to będziesz miał ciężko z odpowiedziami - no chyba że trafisz na Kukuryku (bo On ma gołębie serce)

Możesz pisać tu, to możesz i tam :P

no chyba że trafisz na Kukuryku 

Nie zawsze, nie zawsze... Czasem się to kończy tak, o:

4972464+_668219d71dfb636018b3d1bb614b701

Tak ostro? :D Pany, powitanie zrobione 😀 to podrzucicie co do tych zarowek?

Jasne, zrobie to jak tylko bede mial dostep do komputera.

Mam jeszcze jedno pytanie bo znalazlem na olx taka lampe jak wczesniej w super stanie za 70 więc postanowilem kupic i przelozyc srodek, ale chcialbym od razu fajne zarowki koniecznie w kolorze zimnym bialym. Co polecacie? http://allegro.pl/osram-nightbreaker-unlimited-plus-h4-110-2szt-i6444448289.html to jest ok? Nie ma czegos tanszego?

popraw przywitanie bo po łebkach zrobiłeś. A co do żarówek to są warte polecenia i spoko cena. h7, hb3 i hb 4 to cena ponad 100 zł :P

• Upvote 1

popraw przywitanie bo po łebkach zrobiłeś. A co do żarówek to są warte polecenia i spoko cena. h7, hb3 i hb 4 to cena ponad 100 zł :P

Co Wy tu macie z tym przywitaniem? 😀 ładniej nie potrafię 😔

Orientuje sie ktos czy te zarowki sa barwy zimnej, czy cieplej? Bo jest tylko info, ze jasniejsze

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 7 months later...

Cześć wszystkim. Ostatnio trafiłem na fotkę upiększonego bandita II generacji (fot. poniżej) i mam pewien problem, gdyż nie mogę namierzyć nigdzie tego łba. Chodzi mi oczywiście o lampę przednią z całą tą obudową. O ile mogę się domyślać, sama lampa to ta z 600S (polift?). Wie ktoś może gdzie coś takiego dostane (zestaw, albo sama obudowa)? Przeszperałem już wszystkie ali, ebay,allegro sklepy z częściami do streetfighterów itd. i wyników brak :( 
I tak jeszcze przy okazji, ktoś orientuje się co to za pług? 

10838668_784678044913915_1633842741_n.jp

Edytowane przez DriGerO

To jest II generacja.

A próbowałeś szukać zdjęciem?

Szukałem też zdjęciem, ale żadnych konkretów.
A nie pierwsza? w drugiej nie ma tych chromowanych boczków pod bakiem i są inne owiewki chłodnicy (chyba tak to się nazywa) ;) 

To jest II generacja.

A próbowałeś szukać zdjęciem?

Powinni tego zabronić.

• Upvote 2

Druga generacja na 100% to jest.

To jest II gen i ma takie boczki,a reflektor to raczej nie jest oryginalny z S

Faktycznie pierwsza miała troszkę inaczej z tymi plastikami. Jeżeli chodzi o reflektor - jak się przybliży zdjęcie widać soczewki takie same jak w oryginale, kształt również by się zgadzał. 

To jest II gen i ma takie boczki,a reflektor to raczej nie jest oryginalny z S

100% 2 generacja a lampa to jakas wlasna rzezba zapewne. pewnie nazwana ninja :P