Skocz do zawartości

Wymiana Oryginalnej Lampy Na Akcesoryjną Albo Street Fighter

Gość fox
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

hehe

musisz też wziąć poprawkę, że jeśli zadajesz pytanie w sobotę o 21:00 i oczekujesz odpowiedzi w niedzielę o 09:00 a po 24h już się niecierpliwisz to podpowiem, że niektórzy w weekendy leczą kaca a inni są pewnie jeszcze na bombie więc daj szansę im się rozkręcić;)

a co do lampy, to jak już inwestujesz i rozbierasz to ładuj ksenon- z tym się dopiero widzi:)

No właśnie nie pomyślałem że rano w niedziele może kogoś głowa boleć:P:P

A jaki xenon??

Co bedzie z dłygimi światłami??

ładujesz bixenon (krótkie i długie w ksenonie) najlepiej ze strony xenonowe.pl- poszukaj na forum jest sporo o tym temacie- koszt jednorazowy ok 300zł za taki zestaw ale jak zapytasz tych co mają czy by kupili jeszcze raz, to zobaczysz co każdy odpowie:)

Ok dzieki.

W aucie założyłem sobie xenon i różnica niesamowita oczywiście mam oryginalne lampy z soczewką.

Poszukam do moto pozdrawiam

• 3 weeks later...

Zakładał może ktoś taki zamiennik reflektora? Wymiary się zgadzają, ale tył lampy jakby bardziej skrojony. Mam wątpliwości czy zmieszczą się tam wszystkie kostki i kable jak w oryginale. Może ktoś pomoże?

Pzdr.

Nie zakładałem takiej lampy, ale w tym reflektorze nie zmieścisz całej wiązki przewodów. W oryginalnej lampie jest czasami problem z upchaniem, a ta tak jak pisałeś, jest ścięta.

Zakładał może ktoś taki zamiennik reflektora? Wymiary się zgadzają, ale tył lampy jakby bardziej skrojony. Mam wątpliwości czy zmieszczą się tam wszystkie kostki i kable jak w oryginale. Może ktoś pomoże?

Pzdr.

Ja taki założyłem i jest wszysko oki poza jednym.

Świeci po "angielsku lub japońsku" :P u tego samego allegrowicza kupiłem.

wsumie to mi nie przeszkadza tak bardzo.

A kable sie zmieściły ale z kilku wiązek musiałem sie pozbyć koszulek:):)

Z tego co wiem ten zamiennik nie posiada homologacji więc pewnie dlatego świeci po japońsku.

Edytowane przez johny89

Z tego co wiem ten zamiennik nie posiada homologacji więc pewnie dlatego świeci po japońsku.

dokładnie, nie ma. Niestety nie mogłem znaleźć żadnego zamiennika z gładkim szkłem/plastikiem posiadającego homologację ;/ i lipa... za używki (często niekompletne) ludzie życzą sobie niezłą kasę...

zastanawiam się czy nie kupić po prostu zamiennika ze szkłem i spróbować zamienić szkło na gładki plastik od swojej starej lampy... ale pytanie czy da się zrobić....

• 4 weeks later...

panowie muszę u siebie lampę zmienić, bo dzior przeglądu nie przejdzie z zarysowanym szkłem, czym się rożni gładkie szkło od takiego rzeźbionego ? po za posiadaniem homologacji ? jaka różnica w świeceniu ?

Edytowane przez esterboy

Podobno jak montuje się ksenony to tylko na gładkich szkłach a rzeźbione z prążkami to chyba ma za zadanie formować jakoś strumień światła muszę poszukać coś w sieci jak wrócę

wolę zmienić lampę co by nie świeciła na pobocze tylko na drogę

Mam podobny problem. Te z allegro co mają homologacje nie są tak głębokie jak te bez homologacji. I mam zgryz czy mi się cała wiązka zmieści gdy wezmę lampę bez homologacji

Moja świeci normalnie na droge,w nocy sie bardzo dobrze jezdzi i nie założyłem bixenona:):)

A z wiązką kabli było ciężko,tylko że ja z S robiłem N ale już ktoś pisał że wiązka się nie różni .

Edytowane przez tomek83

ja musze kupic lampę z członkiem forum dogadałem się ale coś się nie odzywał wiec zdecydowałem kupi nowa ale stoję przed dylematem wraz z innmi

ale nie podoba mi sie ona starsznie może uda mi sie znaleśc gdzies same szkło .... wolał bym normalna

Ta za 500 stów... z rozbitego angola. Ja jutro idę popytać się o lampę, pewnie i tak nie znajdę to kupuje tę z motojapan. Jak chcecie to poczekajcie aż mi przyjdzie powiem wam co i jak

Nie... nie kupie z motojapan pewnie oba to te same chińczyki bez homologacji nie różniące się głębokością....

Edytowane przez Wściekły Wąż

Kupiłem Lampa wiązka przewodów dała się upchać, w nocy obadam jak świeci w trasie :)

Kupiłem Lampa wiązka przewodów dała się upchać, w nocy obadam jak świeci w trasie :)

Mam taka sama i chyba od tego samego gościa tylko z gladkim szklem.

Robiłem przegląd w pon.i gośc sie doczepił bo promien swiatła nie jest taki jaki powiniem być.

Ale przymknoł oko:P:P

ja nie polecam tej lampy, do środka dostaje się woda i pękło mi szkło po jeździe w deszczu lub myciu sprzęta ( dokładnie nie wiem kiedy )

• 2 weeks later...

ja nie polecam tej lampy, do środka dostaje się woda i pękło mi szkło po jeździe w deszczu lub myciu sprzęta ( dokładnie nie wiem kiedy )

Moja nawet nie zaparowała:):)

• 1 year later...

Witam,

Chciałbym tej zimy przerobić swoją N-kę na streeta z tego co widziałem nie było tematów które by odpowiadały na moje pytaniami jakie mam do bardziej doświadczonych kolegów a mianowicie interesuje mnie aby efekt zbliżony był do tego http://moto.allegro.pl/suzuki-bandit-600-stunt-street-figher-zamiana-i2737642555.html ale na pewno chciałbym inną lampę może trochę większa no i najważniejsze pytanie jak tam upchnąć zegary bo na tym mi zależy może te z S-ki dało by się jakoś wkomponować... tego nie wiem ma ktoś jakieś doświadczenie w tego typu przeróbce... każde info przydatne... :D