Skocz do zawartości

[Motocykl] 4 V-Ki Suzuki - Recenzja Subiektywna

Wiking
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

co to znaczy mieć kopa przy 160 km/h ?
i......
po co?
aby kufry odleciały?

ojtam ojtam, mnie tam w moim czarnuchu i przy 200 w dwie osoby z pełnym ładunkiem nic nie odpada :) a po co mieć kopa powyzej 160 ? A dla bezpieczeństwa, żeby czasami uciec lepszym puszkom na chwile, oraz po to by koledzy na zwyklych 600 nie odjeżdżali mi z pod świateł i w ogóle :)

Ps. Osiągi tego motocykla mam wrażenie, niewiele różnią się od wersji 650, może różnicę da się odczuć z pasażerem, bagażem itd. ale solo...nie wiem.

Po tej jeździe, mam chrapkę na Kawasaki Versys 1000 czy Tigera 1050, na V-stromie się zawiodłem...

Ps2. Wygooglałem dzisiaj, że za 55 tys. można dostać KTM Adventure, także w tym wypadku ten nowy V-strom to nieporozumienie :(  a szkoda, bo czekałem, miałem nadzieje...

Edytowane przez maru

To Ty Maru chyba docelowe moto pomyliles jak chcesz takimi ciskac powyzej 160 czy 200.

Haya-Storm - to jest rozwiązanie :motorek:

Skoro Kawa Versys daje rade, Triumph Tiger też, nie mówie już o liderach segmentu bo to inny świat cenowy. Ale Panowie tylko V-strom jest tak słaby w całej rodzinie podróżnych enduro!!

Moja gorycz jest tak wielka ponieważ po cichu liczyłem, że V-strom będzie moim następnym motongiem i czekałem na premiere...

W tym wypadku przekieruje swoje zainteresowanie na inną stajnie. Muszę sprawdzić dużego Versysa i KTM 1190 Adventure, bo powiem wam, że ten V-strom wcale taki tani nie jest. Jak spytałem o wersje z gmolami, halogenami, osłoną silnika, kuframi i wyższą szybą to usłyszałem 60 tys. :/

nikt nie jest zadowolony wszyscy narzekają ze
za drogi, duzo pali, słąbe osiągi kurde

ale w sumie za 60 tysi to juz Gs`a sie wyrywa...
coraz wiecej negatywnych  opini...

Nie wiem ale jak będę po wizycie i jazdach to odpowiem. Oczywiście pewno kilka ładnych tysiaków dojdzie ale ten motocykl na pewno na brak mocy nie narzeka :)

I proszę, przestańcie mi wmawiać, że tacy grzeczni jesteście i nikt z Was nie potrzebuje czasami odkręcić manety konkretnie :)

Teksty typu, że to nie motocykl do takiej jazdy też do mnie nie przemawiają bo dlaczego wszystkie inne w tym segmencie mają raczej grubo ponad 100 kucy a ten nie...

Suzuki wypuściło tysiąca o osiągach nawet nie sześćsetki - żenada.

Jakby moc i przyspieszenie w tym segmencie nie były aż tak ważne, to po co szpece z BMW podnieśli moc GS z 110 KM na 125 KM ?

Moim zdaniem to taki wyscig zbrojen. Szuzuki bylo w tyle produkujac tylko malego DLa, teraz wyszedl duzy, no i troche rozczarowal... A po co ten wyscig? Zeby sie chlopaczki mogly pochwalic ze moj ma pinć kuniów wincyj. Nie wiem niech sie wypowiedza Ci co smigali po jakis stepach akermanskich, czy robilo im roznia w mocy podczas pokonywania bezdorzy. :)

Nikt tu nie mowi ze nie odkreca, ale do tego sa inne przyjemniejsze sprzety. No ale kazdy ma inna opinie :D

nikt nie jest zadowolony wszyscy narzekają ze

za drogi, duzo pali, słąbe osiągi kurde

ale w sumie za 60 tysi to juz Gs`a sie wyrywa...

coraz wiecej negatywnych  opini...

Doposazony VS to 63kpln wyjsciowo. GS wyjściowo 10kln wiecej ale mozna cos niecoś utargować :P Pytanie tylko jaki duzy zapas jest w Suzuki do negocjacji.Siedzialem na DL-u i nie kupilbym go.

Nie wiem ale jak będę po wizycie i jazdach to odpowiem. Oczywiście pewno kilka ładnych tysiaków dojdzie ale ten motocykl na pewno na brak mocy nie narzeka :)

I proszę, przestańcie mi wmawiać, że tacy grzeczni jesteście i nikt z Was nie potrzebuje czasami odkręcić manety konkretnie :)

Teksty typu, że to nie motocykl do takiej jazdy też do mnie nie przemawiają bo dlaczego wszystkie inne w tym segmencie mają raczej grubo ponad 100 kucy a ten nie...

Suzuki wypuściło tysiąca o osiągach nawet nie sześćsetki - żenada.

Jakby moc i przyspieszenie w tym segmencie nie były aż tak ważne, to po co szpece z BMW podnieśli moc GS z 110 KM na 125 KM ?

Generalnie to chodzi o NM i przedziale od kiedy jest dostępny.To sie wykorzystuje w trakcie jazdy. Tu V-ka uzyskuje je sporo niżej. I to jest jedyny pozytyw.

a ja mam teraz 4-rzedówke i ma większy moment i jeszcze niżej dostępny od tego DL-a :)

i małe sprostowanie - GS ma nie 10 a 25 KM wiecej.

na bezdrożach ta moc pewnie nie ma znaczenia, ale ile tego rodzaju motocykle jeżdżą po tych bezdrożach. Wydaje mi się i tak też słyszałem, że to raczej gościnne występy...

gdyby do Gs-a zalozyli silnik od wodniaka 1,25l to byłoby moto idealne prawie.Niestety środek cięzkości by sie podniósl i w terenie poległby.Tak więc to jest bezjałowa dyskusja.Też latalem duzym B i poczatkowo po przesiadce nie mogłm sie przyzwyczaić do innej charakterystyki ale dalo się.teraz juz tylko chwalić pozostaje.DL jest lzejszy od GS-a o 30kg a to tez robi róźnicę.

gdyby do Gs-a zalozyli silnik od wodniaka 1,25l to byłoby moto idealne prawie.Niestety środek cięzkości by sie podniósl i w terenie poległby.Tak więc to jest bezjałowa dyskusja.Też latalem duzym B i poczatkowo po przesiadce nie mogłm sie przyzwyczaić do innej charakterystyki ale dalo się.teraz juz tylko chwalić pozostaje.DL jest lzejszy od GS-a o 30kg a to tez robi róźnicę.

krzys-68  - wg. danych producentów nowy GS jest cięższy od nowego DL o 10 kg...

Dziś siedziałem na nowym Vstromie i (nie wierzę, że to piszę) wygląda fajnie, zwłaszcza w czerwonym. Trzeba będzie się wybrać na jazdę testową, choć i tak jak się kiedyś będę przesiadał to pewnie na B12,5.

Edytowane przez Druss

krzys-68  - wg. danych producentów nowy GS jest cięższy od nowego DL o 10 kg...

208 a 236  z paliwami?

BMW zważylem....DL-a pobujalem w salonie.Optycznie i subiektywnie jest lżejszy.faktem jest że 18-19l pb to 17kg wagi.Na korzyść DL-a przy parkingu jest szczuplejsza kanapa w przekroku więc generalnie nogi stoją w mniejszym rozkroku a więc jakby nizszy byl.To jednak opcja dla "malych" ważna. Producent podaje dla GS-a... Masa bez obciążenia, gotowość do jazdy, pełny zbiornik paliwa 1)229 kg....U mnie jeszcze zestaw kufrów.

Edytowane przez krzys-68

Do testu tej ważnej nowości postanowiłem zaprosić Jarka Spychałę

To ja już podziękuję za ten endurotest  :p:

Cytat:

...Mimo, że Sztormiak bez wysiłku mógłby pojechać ponad 200 km/h nie próbowałem tego sprawdzać...

wierutne kłamstwo!!

ten motocykl do 200 km/h przespiesza w 20 sekund. To prawie dwa razy dłużej niż duży B. Do 100 km/h przyspiesza w 4 s - to sporo gorzej od poprzedniego modelu, a chyba  tyle co B 6.

Edytowane przez maru

Nic nowego w tym tescie nie ma.Tyle to i ja napisalem nie jeżdząc :D

".....Motocykl w stanie gotowym do jazdy waży 228 kg, co w stawce turystycznych enduro stawia go na podium. Zanim przejdziemy do jazdy, należy wspomnieć o minusach. Niskiej masy nie zauważysz podczas manewrowania na postoju. Środek ciężkości jest wysoko, więc każde przechylenie motocykla będzie powodowało mini zawał serca. Oprócz tego, podnóżki kierowcy są rozstawione absurdalnie szeroko i mocno wystają z bryły pojazdu. Jakby ktoś specjalnie zaprojektował je tak, żebyś stale zahaczał o nie nogami...."

Masło maślane czy całkowity brak wiedzy i znajomości prawa grawitacji :takaemotka: ? No i mit wagi upadł-Suzuki podaje w danych technicznych wagę "suchego moto"...

• Christoph changed the title to [Motocykl] 4 V-Ki Suzuki - Recenzja Subiektywna