Skocz do zawartości

[Kask] Shoei Gt Air

BAN
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dodam od siebie, że na "N-ce" areodynamika kasku jest dla mnie SUPER!!

mało dużo jest ich - 5 - rozmiarów skorupy - perfekcyjne dopasowanie: 1) XXS-S 2) M 3) L 4) XL-XXL 5) XXXL

Edytowane przez Suchi

A myślałem, że antifog w szoju tylko u mnie paruje :D

Dodam radę: Jak zakładasz pinlok mimośrodami na zewnątrz to musisz zdeka rozgiąć szybę. Jak ustawisz już położenie antifoga, to skręcaj mimośrody do siebie ale na rozgiętej szybie, wtedy jak ją przypniesz to będzie lepiej przylegać. Tylko nie przekręć od razu o 180 stopni bo wyskoczą i dostaną luzu.

Tak jak kruk pisze,przy zakładaniu anyifoga trzeba odciąć szybę. Najlepiej zrobić to w dwie osoby.U mnie nic nie paruje.Zadowolony jestem bardzo<br /><br />NzTT<br /><br />

Nie tykalem pinlocka. Wszystko w sklepie robili. Do pierwszego mycia bylo w miare ok.

Antifog do bani....każde opuszczenie/podniesienie szybki powoduje przesuwanie sie antifoga

wentylacja "taka se"

głośność - spora powyżej 120 się zaczyna....powyżej 200 daje ostro....powyżej 250 naqrwia na całego :D

kask może być ale bez super hiper  :trzepie:  do tego cena....ja dałem 2400 rok temu i żałuję

a zapinanie klik-klak jak dla mnie 100 razy lepsze niż DD

Edytowane przez Ojciec Abstynent

Antifog do bani....każde opuszczenie/podniesienie szybki powoduje przesuwanie sie antifoga

Ktos ci zle zamontowal. U mnie sie nie rusza. Musisz dac do regulacji.

wentylacja "taka se"

głośność - spora powyżej 120 się zaczyna....powyżej 200 daje ostro....powyżej 250 naqrwia na całego :D

kask może być ale bez super hiper  :trzepie:  do tego cena....ja dałem 2400 rok temu i żałuję

a zapinanie klik-klak jak dla mnie 100 razy lepsze niż DD

Ojcze przesadzasz.Chcesz halasu-założ HQ-1 od HJC.A generalnie jak ktoś pragnie ciszy to 4oo a nie 2oo.Na moto mysi być glośno i wiatr szarpać. Ja generalnie do Luis-a do Berlina się wybiore.Tam tunel aero jest.Mozna coś wyprobowac i zakupić.

Kupiłem berecik bo się ładnie na półce prezentuje

2014%5C04%5C07%5Cbikepics-2658337-full.j

Latałem w nim tylko raz, więc nie zrecenzuje. Faktycznie bez pin-locka paruje niemożebnie. Po założeniu ustrojstwa - OK (a było tak 5-7 stopni tylko).

Jest tak szczelny (podwójna gumowa uszczelka), że nawet bez zatrzaskiwania szyby nic nie puszcza, co raczej uważam za wadę bo lubiłem ten rodzaj mikrowentylacji (i "antyfogości" w Cabergu). Ale za to powinien być bardziej cichy (bo mniejszy przeciąg). Bardzo przyjemne wykończenie/materiał w środku, rzeczywiście pełen komfort.i dopasowanie do bańki.

Wybrałem Szuję po 2 godzinach mierzenia na zmianę z Schuberthem S2 http://polishbanditcrew.pl/topic/14389-kask-schuberth-s2/

Tylko kominiarce zawdzięczam, to że mam jeszcze uszy :) Bo o ile wszystko inne wydawało mi się porównywalne (a nawet niemiecki garnek sprawiał wrażenie "bardziej solidnego") to  naprawdę ciężko go założyć/zdjąć; jest ciaśniejszy/skorupa mniej się pozwala rozchylić a do tego jakby głębiej osadzony na głowie.

No i japoński dizajn bardziej mi się spodobał...

Edytowane przez Wiking

wentylacja "taka se"

Faktycznie musisz kask dać do regulacji bo to nie jest normalne. Ja nie mam problemu z pinlokiem (tylko wczoraj mi parował ale to przez to że dostało się trochę piasku między sylikon a szybkę - zdjąłem pinloka, przetarłem ściereczką z mikrofibry i po założeniu z powrotem nic nie paruje).

Uszczelki wszystkie są szczelne i z zamkniętą wentylacją nie jest głośno nawet przy 160 (hałas jak hałas - nawet mniejszy niż w puszcze z tą prędkością).

Jedyna rzecz jaka mogłaby zostać poprawiona to wentylacja.

A ja na wentylację nie narzekam, choć na razie nie jeździłem w gorące dni.na razie mam pozamykane wloty bo straszny przeciąg się robił ;)<br /><br />NzTT<br /><br />

Nie wiem.Ja mam kask z pinlokiem ,myłem go kilka razy i nic wszystko wpozio nic nie paruje.Azakładał mi go gostek w sklepie. kask HJC IS17.

Ja generalnie do Luis-a do Berlina się wybiore.Tam tunel aero jest.Mozna coś wyprobowac i zakupić.

Krzysiu, ten tunel to raczej lipa, byłem w takim tunelu w "motorrad polo". Wybrałem garnek, w kabinie stał sportowy triumph, manetką regulowało się siłę strumienia powietrza. Wszystko spoko, tylko jedno "ale". Przy maksymalnym odkręceniu wieje tak "mocno" jak przy 30-50 km/h (subiektywne odczucie).

Nie wydaje mi się, żeby Louis miał lepszy tunel.

Nie wiem.Ja mam kask z pinlokiem ,myłem go kilka razy i nic wszystko wpozio nic nie paruje.Azakładał mi go gostek w sklepie. kask HJC IS17.

Tak, ale ja przytrzymujac go pod kranem z woda rozgialem szybke, wiec miedzy nia a antifogiem powstala szparka.

Ojcze przesadzasz.Chcesz halasu-założ HQ-1 od HJC.A generalnie jak ktoś pragnie ciszy to 4oo a nie 2oo.Na moto mysi być glośno i wiatr szarpać. Ja generalnie do Luis-a do Berlina się wybiore.Tam tunel aero jest.Mozna coś wyprobowac i zakupić.

nie przesadzam to moje odczucie i nic go nie zmieni....nie ta kasa za ten garnek...tym bardziej ,ze kupilem w przedsprzedaży za 2400....mógłby przynajmniej obiad gotować :D  tak z 1500 to max powinni krzyczeć

wcześniej miałem HJC FS11 i poziom hałasu porównywalny a cena 50%

Wikuś mam taki jak Ty kolorek :D

ps są juz ori szybki?  Moje lustro od kicajów całkiem spoko i ma wszystkie loga Szuja

Adenalina  buzuje to sie poci.Ja generalnie chyba jednak następnego Shuberta wyprobuję.

mnie został z tych lepsiejszych jeno Arai do wypróbowania....więc jak coś to w to będę celował :P

To się jeszcze bardziej zdziwisz. Arai to rodowód sportowy - aero perfekcyjne, ale cicho nie jest.

Podejdź do modeki i przetestuj schubertha s2.

Wyczytałem na zagramanicznym forum:

S2 - cichszy

GT - lepsza aerodynamika (przy dużych prędkościach)

Więc jak zwykle - co kto lubi bardziej :) Nie ma ideałów.

Mam podobne odczucie jak Ojciec, jak nie szuja i szubert, to może araj. Konwersować w kasku nie będę. Głośno jest w każdym, szczególnie na pustych puchach, więc po co cudować, można zatyczki w uszy włożyć.

OK, ale to iala byc recenzja a nie dyskusja o kaskach :D -d tego jest lub powinien byc temat "Jaki kask wybrac" ;)