Skocz do zawartości

[Kask] Shoei Gt Air

BAN
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Mam podobne odczucie jak Ojciec, jak nie szuja i szubert, to może araj. Konwersować w kasku nie będę. Głośno jest w każdym, szczególnie na pustych puchach, więc po co cudować, można zatyczki w uszy włożyć.

Też kiedys myślalem ze :tel: na moto bedzie dla mnie niedostepny i będę mial chwile dla siebie. Niestety...

F4 i BT .Inaczej trzeba się czesciej zatrzymywać...Takie jest życie teraz.

Też kiedys myślalem ze :tel: na moto bedzie dla mnie niedostepny i będę mial chwile dla siebie. Niestety...

F4 i BT .Inaczej trzeba się czesciej zatrzymywać...Takie jest życie teraz.

W moim przypadku jest to kwestia decyzji. To ja decyduje czy chce odbierac czy nie. Jade i liczy sie dla mnie jazda. Jak nie mam ochoty na gadanie podczas jazdy to oddzwaniam dopiero w trakcie postoju. W skrajnych przypadkach wlaczam "Tryb offline" w telefonie. Mam przekeirowanie na drugi numer w przypadku nieosiagalnosci, wiec ktos sie domysli ze moge jechac.

Edytowane przez BAN

Ja przypomne, ze to byla proba kontaktu z czlowiekiem ktory sie zagubil lecac z nami :P

Hm... no aby nie było tak pięknie to mój Shoei trafił do serwisu.

Przyczyna: Gwizdy - takie jak gdy macie rozszczelnione okno i wieje wiatr gwiżdżąc... :( Efekt gwizdu pojawiał się powyżej 150 -160...

Trafił na regulacje i zobaczymy jak będzie.... 

No i dupa nie jest dobrze.....

Dalej to samo.... we wtorek po świętach leci do SHOEI Polska 

Edytowane przez Suchi

a orientujecie sie czy jest w tym roku akcja shoei po Polsce ? np w motoakcesoriach ? bo nie chce mi sie wysylac i czekać na garnek w chu wie ile czasu

Nie wiem o jaką akcję chodzi, ale w motoakcesoriach powiedzieli, że mogę zawsze wpaść na jakieś regulacje czy cokolwiek. Ja jestem bardzo zadowolony z tego garnka, żaden inny tak na głowie nie siedzi. <br /><br />NzTT<br /><br />

a orientujecie sie czy jest w tym roku akcja shoei po Polsce ? np w motoakcesoriach ? bo nie chce mi sie wysylac i czekać na garnek w chu wie ile czasu

Jest. Jakos w maju. Szczegolow niestety nie pamietam

• 3 weeks later...

No i dupa....

Mój shoei po akcji serwisowej prowadzonej w moto akcesoriach przez Shoei Polska dalej gwizda :(

Ale od początku. Zirytowany na gwizdy zadzwoniłem do Shoei Polska zapytać co i jak. Powiedziano mi abym porzucił kask na regulacje - nie zdążyłem przed urlopem... Ale miła niespodzianka w Moto Akcesoriach w tą niedzielę w Wawie byłą akcja serwisowa Shoei Polska. 

Wpadam uradowany że pozbędę sie gwizdów. Rozmowa z serwisantem Shoei - już kojarzył mnie z rozmów telefonicznych. 

Wziął się za mego Gt-aira dłubał przy nim z 25 minut oddał, ja od razu na jazdę testową.... 

Jakże wielkie było moje rozczarowanie jak znów gwizdał.....

Przyjechałem mówię, że objawy nie ustąpiły. Dostałem nową szybkę... Jazda testowa i znów to samo...... 

Werdykt nie poradzą sobie w Polsce trzeba wysłać do producenta do Niemiec....

Pozbawią mnie kasku na 4 -6 tyg. 

Hm.. i jak tu się cieszyć?? 

Kask klasy premimum a gorzej jak ten z bazarku osiedlowego...... 

witaj w gronie zadowolonych klientów :D

Edytowane przez Ojciec Abstynent

co wy macie z tymi SHOEI? mierzyłem już ze 3 modele i dla mnie to jedne z najmniej wygodnych kasków jakie na czerepie miałem :oczy:

a może mam po prostu krzywy czerep, hehe :zeby: :zeby:

nie no wygodny to jest

tu nie mam nic do zarzucenia

tylko miał za tą kasę robić gałkę i po wszystkim podawać zimne piwko (wg.tego co się chwalił producent długo przed premierą) a tu delikatne rozczarowanie ,że wypluwa a piwo jest ciepłe...

takie tam łopatologiczne porównanie abyście zrozumieli  :zeby:  :zeby:  :zeby:

Czy Wy trochę nie przesadzacie?

Kask nie bez powodu ma w nazwie Air. ;)

Nie da się pogodzić głośności kasku i super wentylacji. Jak jest super wentylacja to musi trochę powietrza przez ten kask przelecieć co ciche nie jest.

można wszystkie wloty zamknąć i to za wiele nie zmienia

wlóz go do wiadra z klejem na pare minut, potem na glowe . wszelkie dziury pozakleja. i co wazne - nie zerwie ci jak bedziesz jechal 300...

• 2 weeks later...

A jednak kask ZAJEBISTY!!!!

Po tym jak urwałem i jak dałem kaskiem w asfalt - głowa cała i kask także przetrwał... A strzał był naprawdę potężny 

Naprawdę polecam SHOEI GT-AIR mi życie uratował 

Kask

Edytowane przez Suchi

• 3 months later...

A ja mam prawie to samo,czyli szczękowca Neoteca,3 sezony.

Opinie mam taką samą jak BAN w poscie założycielskim.

Jedyną poważną wadą jest to ,że łatwo się zarysowuje.

I jeszcze jedna wada,jest czarny i latem się nie sprawdza,

ale to moja wina,sam wybrałem :takaemotka:

Edytowane przez mariuszn2

O właśnie, dzięki za przypomnienie, Mariusz :) 
Mam białego, raz założonego Neoteca na sprzedaż, ale rozmiar S.

Muszę go wystawić  :)