Skocz do zawartości

Bandit 650N 2007R Łomża

Gość przempek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, to znowu ja. W dalszym ciągu bujam się z kupnem motocykla.

Znalazłem ogłoszenie niedaleko. bo 100km ode mnie.

Dzwoniłem już do sprzedawcy, jest 2 właścicielem w kraju. Motocykl pochodzi z Francji. (Śmiesznie niski przebieg jak na moto z Francji)

Właściciel użytkuje go od 3 lat przez co nalatał 5tyś km

Twierdzi on że motocykl jest w oryginalnym stanie, może pokazać wydruk na geometrie ramy.

Do tego dodaje parę gratisów. W poniedziałek lub wtorek mam mi dosłać zdjęcia opon oraz napędu itp.

Opony podobno mają wytrzymać jeszcze ten sezon. W ogłoszeniu podał cenę 10700zł, Przez telefon zszedłem do 9600zł. Czy to dobra cena?

Z góry dziękuję za odpowiedzi

http://tablica.pl/oferta/bandit-650-stan-idealny-2007-CID5-ID2NgUF.html#f2a434fb4b

p.s. Każdą prośbę o ocenę moto mam zakładać w nowym temacie czy wrzucać wszystko do jednego?

Skontaktuj sie z Michał Łomża, myślę, że może podskoczyć i zobaczy tą maszynę.

Z tego co widzę to piec olejak, a one były produkowane do 2006r, chyba, że to jakaś ostatnia sztuka tej produkcji.

NzTT

Edytowane przez sublime

Cieżko co kolwiek ocenić po zdjęciach robionych kalkulatorem... ? Stan oryginalny... co przez to rozumieć, lakier czy to że nigdy nie leżał, bezwypadek ? Nie wierze w takie opowieści o "oryginalnośći" prawie dziesięcioletnich moto. Opony na jeden sezon czyli już do wymiany jak chcesz śmigaćspokojnie, przebieg faktycznie mało ale ja też w ubigłym roku zrobiłęm tylko i aż 3tys. km. Ze zdjęć mało co się dowiesz, jedź zobacz, zerkinij pod kapy, czy nie wystaje silikon, sprawdź stan śrub itd. Powodzenia. 

Edytowane przez Marcin111

Dzięki za szybkie odpowiedzi

Zdjęcia lepszej jakości wstawie niedługo.

Dopytam go o ten rok produkcji.

Pytanie z innej beczki:

Opłaca się brać za 8000zł i rzeżbić zegary ?

http://allegro.pl/motocykl-suzuki-bandit-gsf-650a-i4129784096.html

To już chyba model na wtrysku?

Edytowane przez przempek

Po zdjęciach nic nie powiem, bo przeglądam na telefonie. Rzeczywiście jest to wodniak, ale nie działające zegary zle rokują. To raczej się nie psuje, a jeżeli już to może po dzwonie :P trzeba by obadać przednie zawieszenie i mocowanie kubków czy nie są połamane czy coś w tym stylu.

Brakuje mu też tylnego uchwytu dla pasażera. Zastanawia mnie jak zepsuł tak szybko zegary w nim. Coś mi się wydaje, że 500zł na ich naprawę to mało...

Brakuje mu też tylnego uchwytu dla pasażera. Zastanawia mnie jak zepsuł tak szybko zegary w nim. Coś mi się wydaje, że 500zł na ich naprawę to mało...

Tak, masz rację. Bo mówił że jak go kupił to chciał naprawić te zegary, ale szpece z Siedlec się tego nie podjeli. Albo podjeli, ale zaśpiewali tyle że gośc zwątpił.

Za 500 zegarów nie kupisz, bardziej koło 1000 licz i nie znasz teoretycznego przebiegu choć nie jest zniszczony to może ma normalny przebieg. Ma malowany bak. Ale najważniejsze to to że leje się z pompy czy gdzieś z układu paliwowego. Spójrz na 5 zdjęcie i na ten kabelek czarny wystający koło seta kierowcy i piękny rdzawy ślad na katalizatorze :)

I napisał 650A a absu to ja tam nie widzę ale to może przez pomyłkę wpisał :)

Skontaktuj sie z Michał Łomża, myślę, że może podskoczyć i zobaczy tą maszynę.

Z tego co widzę to piec olejak, a one były produkowane do 2006r, chyba, że to jakaś ostatnia sztuka tej produkcji.

NzTT

w 2007 wychodziły jesze olejaki - sam mam 650 z 2007 (jak dobrze pamiętam, data produkcji to połowa roku)

Ask, kupowałeś w polskim salonie czy jest to moto z zagranicy?

W 2007r nie było już olejaków, ten rok bierze się stąd, że w niektórych krajach UE (np. Francja, Anglia...) data produkcji wbijana w papiery motocykla nowego z salonu jest datą rejestracji, dlatego jeżeli ktoś rejestrował rocznik 2006 w roku 2007 to ma w dowód wbitą datę 2007r. Mam identyczną sytuację. Jako że z 2006 na 2007 była akurat zmiana pieca to właśnie pojawiają się takie zagwozdki.

wbijaj do bp mam dla Ciebie dwie dobre sztuki.

zgadza się ale przynajmniej są pewne i niedaleko a sam wiesz jak ciezko znaleźc coś ciekawego.

1. Stanu napędu i naciągu ze zdjęcia nie określę dobrze (dziwne że niektóre fotki są spoko ostre a inne tak jakby robione kalkulatorem).

2. Opony przód+tył do wymiany, ja swoje wymieniałem jak były w lepszym stanie.

Druga kwestia, to nie są jego oryginalne opony (a na pewno nie tylna). Jeżeli na oryginałach zrobił 15tys. km to te mają drugie tyle - co za tym idzie przebieg 20tys. km jest dla mnie wątpliwy.

3. Fakturki na seriws ma jak rozumiem?

4. Kierunki też mi nie leżą bo w olejakach nie były białe.

5. Cena - w tej cenie znajdziesz pewniejsze moto z ABS.

6. Jest to rocznik 2006 z pierwszą rejestracją we Francji 2007

7. Osłona łańcucha jest raczej nieoryginalna, świeci się jak psu jaja a normalnie powinna być matowa.

Biorąc niektóre powyższe punkty pod uwagę oraz fakt że to handlarz - dałbym spokój.

Edytowane przez Stempel

4. Kierunki też mi nie leżą bo w olejakach nie były białe.

Ostatni rocznik olejaków - 2006 miał białe klosze kierunkowskazów

03suzuki-bandit-05-06.jpg

Edytowane przez ni_knight

Ask, kupowałeś w polskim salonie czy jest to moto z zagranicy?

W 2007r nie było już olejaków, ten rok bierze się stąd, że w niektórych krajach UE (np. Francja, Anglia...) data produkcji wbijana w papiery motocykla nowego z salonu jest datą rejestracji, dlatego jeżeli ktoś rejestrował rocznik 2006 w roku 2007 to ma w dowód wbitą datę 2007r. Mam identyczną sytuację. Jako że z 2006 na 2007 była akurat zmiana pieca to właśnie pojawiają się takie zagwozdki.

z zagranicy - aż sprawdzę w papierach z pierwszej rejestracji bo dostałem takowe przy zakupie.

BTW. wczoraj sprawdzałem moje oponki i też DOT jest z 2007 więc moto byłby z 2006 chmmm coś mi nie pasuje ale głowy nie dam :usmiech:

Jest strona w necie ale link obecnie jest mi nie znany gdzie po VIN ie możesz sprawdzić datę produkcji. Pewnie i u dilera też można to zrobić.

Witajcie,

kolega Michał-Łomża oglądał tego sprzęta. Oto co mi napisał:

- napęd do wymiany (starczy na sezon jak spokojnie jeździsz to dwa)

- opony przód  + tył do wymiany poza tym tylna jest po ostrym paleniu gumy 

- luz na lewej i prawej przedniej tarczy pływającej a dokładniej na nitach  (jedni z tym jeżdżą drudzy odradzają)

- przebieg... chyba w milach na moje oko ma około 35-40 tyś nakręcone ;)

- nie oryginalna osłona łańcucha

Ogólnie moto nie pastowane do sprzedaży. Ograniczniki całe, kiera oryginalny jak i ciężarki. Na lagach nie oraz na tylnym amorze nie zaobserwowałem nic niepokojącego. Silnik suchy bez wycieków. Przyjechałem bez zapowiedzi to stało pod prostownikiem więc bierz pod uwage zakup nowego aku. Jak dla mnie moto warte 8,5 tys nie więcej. Jakoś nie przypadło mi do gustu więc nawet nie chciałem się nim się przejechać

No i? Bierzesz, odpuszczasz? Ja bym odpuścił. A tak na marginesie to do której szkoły w soko chodziłeś?

Sorry zapomniałem napisać.

w/w motocykl sobie odpuściłem, a  opis kolegi Michał-Łomża wkleiłem do tego tematu dla innych użytkowników.

p.s. ja jestem już szczęśliwym posiadaczem własnego motocykla. Niedługo wstawię jakieś fotki.