Skocz do zawartości

Prośba O Analize Trasy Bieszczady

Zielony
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ..

Nie do końca widziałem w jakim dziale zgłosić sie z moją prośbą, ale myślę iż nie przyłoży to problemu...

Otóż wybieram sie 21 maja na małą ( 3 dniową) majówkę w Bieszczady . Niestety to miejsce (jak i trasy do niego prowadzące ) jest kompletnie nie znane przeze mnie i przez mojego plecaczka dlatego zwracam sie z prośbą do forumowiczów znających trasę poniżej aby podpowiedzieli czy owa trasa nadaje sie do weekendowej turystyki ...

Lublin .... -> Rzeszów -> Lutcza -> Brzozów -> Sanok -> Lesko -> Cisna -> Ustrzyki Górne -> Smolnik -> Polana -> Bukowiec -> Solina.

POWRÓT:

Solina -> Sanok -> Kuźmina -> Przemyśl -> Jarosław -> Leżajsk .... -> Lublin

Co prawda plan podróży jest napięty jak plandeka na żuku, ale może znacie ciekawe, warte zobaczenia, niekoniecznie znane miejsca po tej trasie??

Za każde sugestie dotyczące trasy będę bardzo wdzięczny :D

Pol zycia spedzilem w Lesku ;) Jesli chodzi o Soline (tzn tame) to goraco polecam! Kilkanascie km od Leska ale super miejscowka. W strone Lublina sie nigdy nie zapuszczalem ;)

...

Lublin .... -> Rzeszów -> Lutcza -> Brzozów -> Sanok -> Lesko -> Cisna -> Ustrzyki Górne -> Smolnik -> Polana -> Bukowiec -> Solina.

...

Jak chcesz pooglądać ładne widoki to polecam:

... Lutcza -> Miejsce Piastowe -> Dukla -> Daliowa -> Komańcza -> Wola Michowa -> Cisna ...

Trasa całkiem ok według mnie najlepsze widoki są na odcinku Cisna -> Ustrzyki Górne, wiadomo park narodowy, połoniny :)

Polecam też z Leska pojechać wzdłuż Sanu i taką trasą Lesko ->Hoczew->Berezka->Bukowiec -> Dołżyca nowy asfalt, wzdłuż Solinki jedziesz tak jak szlak prowadzi po nowiutkim asfalcie :) W połowie ten drogi jest coś do zwiedzenia ale nie pamiętam teraz co to było. To by była alternatywa dla trasy Lesko - Cisna a przejdziesz sobie przez rynek w Lesku, Polańczyk - piękne widoki na jezioro Solińskie, troszkę od innej strony niż sama Solina.

Edycja:

Tam przy tej drodze znajduje się Łopienka. Jest parking i można zrobić sobie spacer - 2,5 km. Polecam! Tutaj masz trochę info http://www.twojebieszczady.pl/lopienka.php

Z Dołżycy drogą przez Buk, wzdłuż Solinki. Można dojechać samochodem do mostu nad Solinka, gdzie rozchodza się drogi: w prawo na Sine Wiry, a w lewo (za mostem) do Łopienki. Obok parking (2zł/godz). Dojście ze wspomnianej drogi do Łopienki, malownicza dolinką, liczne źródełka - ok. 1 h (2,5km).

Edytowane przez Macieksoko