Skocz do zawartości

Damska Odzież Niestandardowa - Co Wybrać?

Gość Muriel
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Temat kieruję głównie do płci pięknej, ale każda rada będzie cenna.

Jestem na etapie kompletowania odzieży, ale w moim przypadku misja jest ciut trudniejsza. Jestem szczęśliwą/nieszczęśliwą posiadaczką długich kończyn. Niestandardowo długich kończyn... :zdziwiony:

Uparłam się na skórzaną kurtkę, jednak jak łatwo zgadnąć nie jest to prosta misja. Żadna dotychczas mierzona kurtka nie miała dobrych rękawów. Kończą się one na ogół ok 5 cm powyżej kostki.

I tu pojawił się dylemat. Udało mi się znaleźć kurtkę na mnie! Okazuje się, że niektóre ciuszki Dainese mają dłuższe rękawy i są na upartego dobre...ale....cena zbija z nóg. Zwłaszcza na pierwsze ciuchy. Podejrzewam, że nie mam jeszcze dobrze sprecyzowanych wymagań i po 1 sezonie mogę stwierdzić, że to nie to, że jednak źle mi w skórze, wolę tekstyl itp...

Stąd pytania:

Czy warto zainwestować dużo pieniędzy w pierwszą, nie wiadomo czy dobrą kurtkę?

Czy może skusić się na używaną? Ale tu boję się, że jako noob natnę się na tandetę.

Czy jest firma, szyjąca długie rękawy w kurtkach skórzanych tak, by nie pójść z torbami? (na razie slyszałam tylko o cenach od 2tys wzwyż :boje_sie: )

Jeśli jest już podobny temat to zamknijcie ten i przekierujcie do właściwiego, ale nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na forum :(

zdecydowanie musisz pokazać zdjęcie tych długich kończyn :usmiech:

wtedy będziemy radzić

Modeka posiada niestandardowe rozmiary, np przedłużane bądź skracane nogawki w danej linii rozmiarowej. Tak przynajmniej jest w ciuchach męskich, w damskich musisz sama sprawdzić.

zdecydowanie musisz pokazać zdjęcie tych długich kończyn :usmiech:

wtedy będziemy radzić

warunek konieczny :)

Ja wiem, że Tarbor ( http://www.tarbor.pl ) szyje na miarę.

Ale o jakości wykonania nic mi nie wiadomo, bo w rękach nie trzymałem :(

Edytowane przez Kukuryku

Modeka posiada niestandardowe rozmiary, np przedłużane bądź skracane nogawki w danej linii rozmiarowej. Tak przynajmniej jest w ciuchach męskich, w damskich musisz sama sprawdzić.

warunek konieczny :)

Właśnie w modece odkryłam Dainese - jedyne dobre z ich całej oferty...

Niektóre ciuchy z Icona są sprzedawane za długie z możliwością dopasowania, ale ciężko znaleźć sklep z tym żeby pomierzyć, najbliższy chyba w Lesznie.

Ja wiem, że Tarbor ( http://www.tarbor.pl ) szyje na miarę.

Ale o jakości wykonania nic mi nie wiadomo, bo w rękach nie trzymałem :(

Znajomi z forum Dragstara bardzo BARDZO firmę polecają...

jest jeszcze http://www.witleather.pl też na miarę robią - szyli mi spodnie na choppera...

1/2 cena Tarbora - jakoś w miarę OK... - podszewka z słabego materiału... już mi ją naprawiali :-P ale może da się pogadać o tym ;-)

ale te 2 firmy właśnie w takich chopperowatych raczej się specjalizują...

żona też chciała skórę... ale po przymierzeniu kilku kupiliśmy tekstyla - Macna (na choppera....)

http://www.retbike.pl/ też szyje na miarę...

w okolicy najwięcej dziewczyn jeździ w Macnie...

kurtki wyglądają super kobieco :-) - wcięcie w tali... itp :-P

http://www.macna.com/product-category/products/jackets/women/

Edytowane przez Azmadan

O, dzięki za namiary! :oki: :oki: :oki:

Z tarborem wstepnie coś rozmawiałam, ale radzą podjechać, przymierzyć standardową i zobaczyć ile brakuje etc. Mają rację, więc będę jeździła. a nóż widelec uda się sensownie dobrać. I faktycznie +5% ceny standardowej brzmi jakoś tak lepiej :zeby: . Zerkałam jeszcze na rypard, ale ich jeszcze we Wrocu nie ma (na koniec miesiąca otwierają). I zawsze jeszcze są targi Oldtimer, może ktoś coś wystawi. Ale tyyyle czasu jeszcze... :oczy: