Skocz do zawartości

Za Którym Razem Zdaliście Prawko

Gość sqty
 Share

Za którym razem zdaÅ‚eÅ› prawko na Kat A.  

293 użytkowników zagłosowało

1. 1. Za którym razem zdaÅ?eÅ? prawko na Kat A.

Rekomendowane odpowiedzi

witam

ja i a i b zdalem za pierwszym, ale malo braklo i nie byloby a...bo jak zdawalem, to w krakowie byla powodz i zasadniczo jakos deszczowo bylo wtedy, i gdyby nie milosc do motocykli to pewnie bym zostal w domu:)

a tak, po 2 godzinach wczesniejszego przygotowania, pojechalem na egzamin i wszystko poszlo z gorki:D

• Odpowiedzi 193
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• zegar

3

• piotrekg

4

• Kukuryku

6

Widzę że jestem wśród mniejszości ale co tam.. no tak zdałem za 3cim bo 2x wymusiłem pierwszeństwo a przy najmniej egzaminatorowi sie wydawało (bo na miałem 2x tego samego) ale egzaminator sie zmienił i zdałem i Pani egzaminator powiedziała że Bardzo dobrze Pan jeździ cool.gif zdał Pan blink.gif

• 2 weeks later...

Podczas egzaminu? :D

Tak :)

Szedl sobie kundel po chodniku i "wtargnal" na jezdnie, prosto pod motocykl (2-3 m). Przednim kolem przejechalem, ale jak dostal sie pod tylnie to gleba. Na liczniku mialem ze 30-40 km/h, a mimo to spodnie podarte, kurtka podarta (zwykle ciuchy, nie motocyklowe). Motor na glebie ze skrzywiona kierownica. Instruktor wyskoczyl z samochodu i z geba na mnie ze moja wina, ze nie hamowalem, ze powinienem to przewidziec i odpowiednio zareagowac. Po slownych przepychankach powiedzial zebym jechal dalej. Oczywiscie motor nie chcial odpalic a ja w myslach zaczalem k...c ze przez jakiegos kundla (ktory wstal i uciekl :)) oblalem prawko. Motor jednak odpalil i dokonczylem jazdy.

Po powrocie na plac przyznal ze to nie byla moja wina (obejrzal w samochodzie nagranie z kamery) - widzac "niepewnego" psa na chodniku zwolnilem, po jego "wragnieciu" zaczalem hamowac ale bylo za pozno.

Podsumowujac:

- pies przezyl;

- egzamin zdany;

- od tamtej pory zawsze jezdze w ciuchach motocyklowych i uwazam na czworonogi przy drodze;

- przy zmianach pogody prawe kolano przypomina mi tamta przygode;

O ile dobrze pamiętam, to kiedyś pies na drodze nie jest powodem do awaryjnego hamowania, jeśli miałoby ono stworzyć sytuację zagrożenia. Czyli jak masz psa pod kołami, przyhamujesz i ktoś Ci przygrzmoci, to będziesz obarczony winą za kolizję...

Nie wiem, jak jest dziś...

• 2 weeks later...

moto za pierwszym razem w kwietniu 2010 a samochod 15 lat temu i tez za pierwszym razem. ogólnie bardzo miło wspominam egzamin na moto, ponieważ, nawet instruktor chyba już inaczej patrzy na 32 latka z rodziną który robi prawko na moto, bo to jego marzenie i pasja niż na 18 latka, który jest potencjalnym dawcą.

Witam "b" za trzecim a na "a" dzisiaj miałem egzamin i niestety oblałem

odnosząc się do innych wypowiedzi, że niektórzy jeździli niecałe 20h to powiem, że ja tylko wyjeździłem 5h z 20 i każda godzinna na innym motocyklu ;]

a o zdaniu prawka pisałem wcześniej (A za 1 i B za 1, a BE za 2) ...

Edytowane przez camillo87

• 3 weeks later...

B i A za pierwszy C za drugim E do C za trzecim. Na egzaminie na kat. A zawieszenie było tak rozklekotane że przy robieniu ósemek rzucało strasznie. Po przekroczeniu 30 km/h lusterka się składały i nic nie widziałem. Gdybym nie zdał to bym wezwał Policję aby zabrała dowód rejestracyjny za stan techniczny motocykla. Stan techniczny motocykli w WORD-ach MASAKRA !!! Prawdziwa szkoła przetrwania

A jak i B za pierwszym, nie wiem jak się udało A za pierwszym, bo kurs miałem na rozklekotanym GN250 a egz. na nowej Yamaszce której kompletnie nie znałem.

B - za drugim, niestety egzaminator zauważył przejazd na czerwonym świetle za pierwszym razem ; )

A - za pierwszym

Moge się dopisać, A za pierwszym jakiś miesiąc temu i B również za pierwszym 2 dni temu;). Niestety trafiłem na chamów i prostaków, mówię tu o egzaminatorcha. Pozdro:)

P.S Nie każdy 18latek, to dawca;> chociaż większość z pewnością...

Edytowane przez Paul

• 3 months later...

za pierwszym:] moja droga od zapisania się na kurs do zdania prawka trwała niecały miesiąc :)

w pierwszej kolejności chciałem prosić o wyrozumiałość i nie oskalpowanie mnie za jazdę bez prawka, ale dziś zdałem kat.A za pierwszym podejściem :D , kat.B również za 1. razem, ale 3 lata temu ;)

Gratulacje: ) ja B w 1999 za pierwszym a A w 2001 za trzecim bo dwa pierwsze razy motór na egzamin byl jeszcze nierozgrzany a ze zdawalem pierwszy przez ssanie i większe obroty nie mogłem wyrobić ósemki: ) Własne moto kupiłem i tak dopiero w 2008: )

Pozdrowka

Kategoria A . Za pierwszym .

kategoria B - walcze dalej chociaz juz niedlugo mine 2 cyfrowa wartosc ;(

A-II podejścia - I podejście jazda ok powtórka z rozpoczęcia jazdy(nie zapięta sznurówka przy kasku imitująca zapięcie-:angry:)

B- I podejście

C- I podejście

• 2 weeks later...

A+B za pierwszym razem ale to było w 1994 dzisiaj pewnie bym na A oblał :rolleyes:

Wtedy w Krakowie zdawałem na superbike Simson S51 :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.