Skocz do zawartości

Ozone Drift Black - Za Krótkie Rękawy ?

Gość Faciu3
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Wczoraj kupiłem kurtkę Ozone Drift Black. Mam 185cm i jestem dość chudy. Kurtkę wziąłem w rozmiarze S. XS pasowała ciaśniej ale rękawy jeszcze krótsze. 

Do tego wcześniej kupiłem krótkie rękawice bez mankietów i to chyba był mój błąd, ale nie jestem pewien. 

Gdy wyciągałem ręce na wprost w sklepie (udając że siedzę na moto) rękawy sięgały do nadgarstków. 

Podczas pierwszej jazdy na moto rękawy są tak na styk, i w połączeniu z krótkimi rękawicami podwiewa trochę aż do łokci - tam mam ściągacz ciasno zapięty i dalej nie wieje. 

Nie wiem jak taka dodatkowa wentylacja będzie działała na moje ręce.

Błąd leży w źle dobranej kurtce czy krótkich rękawicach ? Mam łapki Helda na zimę i będą idealne do tej kurtki, teraz kupiłem coś mało znanego, nie drogiego krótkie bez mankietów na lato, ale wieczorem przy zachodzie słońca podwiewa. Tak ma być czy wkurwiać się, że kurtka źle wybrana i tyle kasy przepłacone ? Może potrzebna trzecia para przejściowa z mankietami ? :) 

Jak jedziesz na moto ped powietrza dodatkowo dociska kurtke do ciala I rekawy wtedy tez podjezdzaja w gore reki .Wg mojego uznania to co opisales to rekawy troche za krotkie. Jestes dosc wysoki . Powinines wziac kurtke wieksza z dluzszymi rekawami - I albo przytyc albo zwezic kurtke wtedy bylaby dopasowana.Teraz to kup poprostu rekawice z dluzszymi mankietami I juz.Jak ci podwiewa pod lokcie to kiepskka jest jazda. Ewentualnie mozesz jakies takie cos na nadgarstki kupic do owiniecia -jakies elastyczne opaski w aptece np albo sportowym  zeby kurka scislej przylegala  wtym miejscu I heja.

Na razie pewnie sobie kupię jakieś tanie rękawice z mankietem (wiem, że to półśrodek) ale najwyżej później dla plecaczka zostaną. 

Albo myślę, żeby doszyć 2/3cm takiego ściągacza elastycznego jaki czasem występuje w zwykłym kurtkach w rękawach na końcu. Wtedy mam szczelnie zamknięty rękaw i basta ;) Ciekawie to nie będzie wyglądać pewnie, ale co z tego :P

Coś takiego może - http://www.stoklasa.pl/sciagacze-elastyczne-poliestrowe-komplet-wyrob-czeski-x11234

Edytowane przez Faciu3