Skocz do zawartości

Sonda Lambda Warszawa

Gość kejtov
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Wpadlem na pomysl na regulacje skladu mieszanki w b4 przy pomocy sondy lambda, jak to sie robi w autach na gazie. I mam takie pytanie, czy ktos z okokic Warszawy ma mozliwosc pozyczenia, badz odsprzedazy motocyklowej sondy? Stronie od serwiow jak moge, a szlag mnie juz strzela jak pomysle ze mam wydac 300zl na regulacje i synchro gaznikow jak mam zrobione waku w garazu, a stoje przez ten sklad mieszanki wolnych :)

Edytowane przez Krzysztof

możesz skład mieszanki ustawić według serwisówki i poźniej kontrolowac kolor świec i ewentualnie korygować skład mieszanki

Edytowane przez Kondzio

W teorii to proste jest. Komplikacje zaczynaja sie od tego ze mam przelot i te poktora obrotu to malo, i cialge mi sie obroty przywieszaja. Mechanikiem nie jestem a mala pomoc elektroniki zawsze mile widziana. Inna sprawa to zawsze wpadnie jakies nowe doswiadczenie i bede wiedzial ze tak sie da lub nie da :)

A masz kolektory pod sonde lambda przystosowane ?

dodawaj o 0,25 obrotu i kontroluj. Zadna filozofia. Uboga mieszanka od wolnych ma objaw ze moto na niezogrzanym silniku muli/ma dziure/nie chce jechac do ok 4tys obrotow, wtedy zaczyna sie unosic iglica.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.