Skocz do zawartości

Agv Horizon

Gość Balamanka
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że po kilku(nastu) godzinach przeglądania allegro, przymierzania kasków i czytania recenzji/opini zdecydowałem się kupić kask to wypadało by coś o nim napisać dla potomnych.

Dużego doświadczenia co do kasków nie mam, jeździłem w kasku firmy LP ?? (cokolwiek to jest), "topku" i kasku Naxa ( za jakies 300zł) od kumpla. Szukałem czegoś w okolicach 700-800zł wiec kupiłem AGV Horizon, model z 2013r. Na początku kosztował +/- 1300 zł. W tym sezonie, jako że jest już "stary" udało mi sie go wyrwać za niecałe 1000 z malowaniem scrape cośtam ( przy czym czarny połysk lub mat dostepne od 800zł).

Skorupa kompozytowa, zapięcie double D, blenda - czyli to co w kasku dla mnie jest najważniejsze (na bezpieczeństwie nie warto oszczędzać a blenda to najgenialniejszy wymysł ludzkości) i Horizon to był jedyny ( według mnie rozsądny) kask który to wysztko miał.

Wykonanie jest super, kask prezentuje się świetnie i jest bardzo wygodny. Po ubraniu kasku pierwsze co poczułem to straszne miażdżenie policzków, które po chwili przeradza się w przyjemne ugniatanie twarzy :) Przy pierwszej jeździe zdenerwował mnie świst powietrza, ale po 100km zrobił się pobudzający, wyzywający i zajebisty. Niestety powyżej 140km/h świst znika i słychać już tylko szum. Kask super trzyma się głowy, nawet przy wysokich prędkościach nie przekręca się na głowie. Widoczność jest bardzo dobra, jako że jest ciepło nie wiem jak z parowaniem szyby. Uważam, że problem nie powinien się pojawić bo wentylacja jest super.

Podsumowując, stwierdzam że kask warty swojej ceny. Nie trzeba się przejmować, że zaraz spadnie z głowy albo ja urwie. Wrażenie z jazdy się potęgują i do tego super wygląda. Polecam.

Jak śwista to wyreguluj szybkę, bo pewnie gdzieś przy uszczelce śmiga powietrze.

Dział recenzje służy jak sama nazwa wskazuje do recenzowania produktów, a więc do tego należy się jeszcze przyłożyć. Jak na razie temat przeniesiony do luźnych gadek. 

21653241.JPG

:p:

a jak ze szybką?

ponoć to ich mankament i się szybko rysują, nawet od byle przetarcia rękawicą

prawda to to?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.