Skocz do zawartości

Dylemat Życia

Gość Balamanka
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wielki dylemat i proszę o pomoc.

Sytuacja wygląda tak. Kupiłem bandita 600 z przebiegiem 62k km i następny serwis + wymiana oleju przewidziany jest na 66k km (tak mówi karteczka z zalecanym przeglądem z poprzedniego przeglądu). Aktualnie motocykl ma 63k km i chodzi ładnie, sprawnie nic się nie dzieje i w tym miejscu pojawia się pytanie. Mianowicie wypadało by oddać gaźniki do synchronizacji, sprawdzić rozrząd i luzy zaworowe. I nie wiem czy zrobić to teraz czy czekać do przeglądu. Jakieś sugestie??

od kogo kupiony? od kumpla kt. wiesz co kiedy robil? gdzies napisane co bylo robione na przegladzie 62k? jesli nic nie wiadomo - to zrobic co trzeba i latac kolejne 10k bez bolu glowy ze cos tam nie sprawdzone...

Dlaczego wypadałoby oddać do synchronizacji?

Źle pracuje silnik?

Jak wszystko jest w porządku, to po co to teraz ruszać? ;) 

Jak nie krztusi się, nie falują obroty, nie ma turbodziur itp., to zaczekaj na przegląd :) 

Motor sprowadzony z Belgii, bardzo fajnie utrzymany, przegląd był przy 60k taki dosyć solidny chyba, bo cały napęd + hamulce są nowe. Nie wiem tylko czy do serca zaglądali.

I to własnie chodzi mi po głowie, czy warto kopać przy czymś co działa, czy czekać do przeglądu i za jednym razem wszystko ogarnąć.

Edytowane przez Balamanka

Przepraszam, że śmiem pytać.

Co ten temat ma wspólnego z tuningiem/modyfikacjami?

SUPER, jak będę chciał się zapytać innych czemu jądra u mężczyzny są niesymetryczne i czy powinienem iść z nimi na przegląd do lekarza, również napisze TU.

Prawidłowym działem na problemy techniczne jest dział 'Technika': http://polishbanditcrew.pl/forum/11-technika/

Ale nie przejmuj się, nikt nie rodzi się z taką wiedzą, tylko nabywa w wypełnionym szyderstwami procesie wdrażania się w PBC :lol:

Nie przejmuj się Kryniem, ma syndrom odstawienia moto :motorek: 

Edytowane przez Kukuryku

Bidnemu cały czas wiatr w oczy i c*** w dupe. A ile by chciało w dupę i nawet tego nie dostają?? No cóż w takim razie jak jest szansa to prosze to przenieść do odpowiedniego działu, a następnym razem będę już wiedział. A co do twoich jąder to idź do lekarza.

Edytowane przez Balamanka

Kochane bravo moje lewe jadro jest bardziej sprzodu a prawe z tylu czy to zle?

To nie jest problem ale udaj sie do lekarza specjalisty.

Jak wytrzezwieje to przeniose do meliny B)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.