Skocz do zawartości

Zabawa Z Bandziorem

Gość KRIZTOFER
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

widać, ze będzie moto na ostrym wypasie. Ciekaw jestem efektu końcowego :)

zawias przod od 1100W? srednica sztycy sie zgadza?

wrzuc zdjecie gdzie bedzie widac polaczenie ramy ze stelazem zadupka.[

Tak zawias od 1100 z 97 roku sztyca ma średnicę ta sama tylko krótsza o kilka cm potraktowałem ja tokarka i jest wszystko jak sie należy nie trzeba było duzo kombinacji. Co do stelaża zrobię foto jak odbiore moto od lakiernika

Dlaczego :zdziwiony: ??? Nie żebym się czepiał ale zaintrygowałes mnie :)

ano dlatego że lepiej mieć wiecej niż mniej ;)

• 4 months later...
  • 4 months later...

sa i zdj co prawda projekt nie ukonczony jeszcze w stu procentach ale mysle ze dam rade zanim nadejda cieple dni 

post-8381-0-16486900-1425160612_thumb.jpg

mam w planach jeszcze kilka zmian w tym projekcie *np.filtry k.n bo nie podoba mi sie duzy przeswit w okolicach filtrow a czerwone paski na ranty felg i licznik motogadet mini scoupe  ale to za jakis czas :zeby: moze ktos cos podlapie dla siebie :oki:  pozdro                                                                                                                                                                         ps dla wrazliwych sorki za pisownie ale lepiej tak niz wogole chyba co  :zeby:

post-8381-0-28667000-1425161008_thumb.jpg

Wahacz od czego? I czy mocowanie amortyzatora w ramie pasowało czy trzeba było przespawac w inne miejsce?

Naaajs.

Jeszcze czerwone trójkąty wypełnienia ramy bym dodał, bo kanapa póki za bardzo się odcina.

krynio pewnie bedzie jeczal ze laczenie ramy z zadupkiem w II gen wyglada beznadziejnie ,ale ogolnie efekt koncowy jest bardzo ciekawy. Fajnie sie to siedzenie odcina od calosci. Dobra robota...;)

Mi się podoba, pewnie sporo dopasowywania było z tym wahaczem i zadupkiem. W sumie można by pokusić się o jakieś wypełnienie/maskowanie tych prześwitów pod siedzeniem (chodzi o ten trójkąt między elementami ramy).

Wahacz od czego? I czy mocowanie amortyzatora w ramie pasowało czy trzeba było przespawac w inne miejsce?

wachacz jest od k7 750 wraz z amorem nie bylo jakiegos wiekszego problemu z umieszczeniem tego dziada amor pasowal w rame bez przerobek.wiec trochu pomiarow drapania sie po glowie i jechanes :usmiech:

Naaajs.

Jeszcze czerwone trójkąty wypełnienia ramy bym dodał, bo kanapa póki za bardzo się odcina.

kwestia gustu :usmiech: ja ogolnie nie chcialem nic tam zaslaniac same rorki sa spoko na zdj nie robi to wrazenia ale na zywo jest calkiem spoko pozatym zdj zrobione kiedy jeszcze instalacja byla nie do konca ulozona jak ukoncze projekta zrobie foto koncowe mysle ze jakos to bedzie :oki:

krynio pewnie bedzie jeczal ze laczenie ramy z zadupkiem w II gen wyglada beznadziejnie ,ale ogolnie efekt koncowy jest bardzo ciekawy. Fajnie sie to siedzenie odcina od calosci. Dobra robota... ;)

przyznaje ze rozwiazanie kwesti zadupka byla nieco irytujaca zrobilem to tak a nie inaczej mysle ze nie jest najgorzej moto dostalem w takiej ramie i nic nie poradze gdybym szukal bandita do przerobki przyznaje ze wolal bym starsza rame mozna wykonac lepiej modyfikacje tylu ramy

Mi się podoba, pewnie sporo dopasowywania było z tym wahaczem i zadupkiem. W sumie można by pokusić się o jakieś wypełnienie/maskowanie tych prześwitów pod siedzeniem (chodzi o ten trójkąt między elementami ramy).

dales mi do myslenia teraz kolego z tym wypelnieniem :zeby: tryby w glowie zaczynaja pracowac cos tam chyba wcisne ciekawego :usmiech:

Wiem, że nerwowy z Ciebie kolo ale ostatnie 3 posty można zamieścić w jednym. Nie traktuj tego jako krytykanctwa tylko jako podpowiedź. Takie zasady panują na forum :)

Fajny projekt.

Wiem, że nerwowy z Ciebie kolo ale ostatnie 3 posty można zamieścić w jednym. Nie traktuj tego jako krytykanctwa tylko jako podpowiedź. Takie zasady panują na forum :)

Fajny projekt.

spoko jestem laikem jesli chodzi o uzytkowanie forum a cenne i trafne wskazowki biore na klate z pokora  :usmiech:  czlowiek cale zycie sie uczy  pozdrowka :oki:

Dobra, to ja czekam na efekt końcowy.

A z tym trójkątem wypełnienia głóeki ramy chodziło mi bardziej o sam akcent kolorystyczny. Równie dobrze mogła by to być chłodnica (tudzież jej osłona) lub zaciski z przodu. No ale to jest moje zdanie.

Podoba mi się bardzo malowanie dekli i pokrywy w połączeniu z setami.

spoko jestem laikem jesli chodzi o uzytkowanie forum a cenne i trafne wskazowki biore na klate z pokora  :usmiech:  czlowiek cale zycie sie uczy  pozdrowka :oki:

polaczone , no problemo :)