Skocz do zawartości

Neck Break, Buty, Zolw

Gość Balamanka
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Sparpujaco. Ciuszki na moto już prawie w komplecie, więc 3 pytanka

1. Na co zwraca9 uwage przy kupnie butow? A pozatym yo szukam butow rozmiar 42 ale kase będę mial w lipcu dopiero :)

2. Szukam zolwia bo w kurtce nie mam ochraniacza plecow. I pyanko na co zwracac uwage? Kurtke mam bardzo dobrze dopasowana i nie wiem za czym patrzec. Jakies sugestie? No i tak jak przy butach jak ktos cos ma. To proszę o PW.

3. Jezdzil ktos w "szyjolamaczu" ? Jak tak to czy warto inwestowac ina co zwracac uwage?

Z gory dzięki za kazda odpowiedz :)

1. Na to co w zwykłych butach, sposób składania, jakość szwów etc. Zależnie od przeznaczenia, tematów i recenzji trochę jest i warto się nimi posiłkować, przede wszystkim mają być wygodne ale nie kapciowate.

2. Żółw pod kurtkę to chyba nie jest idealne rozwiązanie, jak masz kurtkę z kieszenią to może lepiej po prostu ochraniacz dobry? Albo żółw którego można rozebrać i włożyć w kurtkę bez pasków (alpinestars i dainese mieli takie coś)

3. Chodzi Ci raczej o neckbrace i nie ma tam nic o łamaniu. O tym też był temat. Ogólnie to bardziej do offroadu żeby Ci nie psuło karku przy dużych dropach, są już oczywiście drogowe/torowe ale nie widziałem czegoś takiego, zawsze możesz rozpocząć nową modę.

Edytowane przez Magpie
  • Upvote 1

Ogolnie to sprawa z zolwiem wyglada tez tak, iz w kurtce jedt na protektor miejsce ale chroni on mala czesc plecow. A zolwia chcialbym normalnego takiego zeby mial pas nerkowy :) i nie mam o tym zielonego pojecia. A tematy z forum sa już stare dosyc i linki do alledrogo odmawiaja poslu szenstwa

Pas nerkowy? Ta guma ma trzymać żółwia, nie będzie się sprawdzać raczej jako pas nerkowy (i jest też za wysoko). Jak pominąć kwestię wygody to da się. Protektory w kurtkach są dość standardowych rozmiarów i wymiarów a robią je i pracują nad nimi od wielu lat, myślę, że można bezpiecznie założyć, że są takie nie bez przyczyny :) Ale co kto lubi, przezorny zawsze spocony czy jakoś tak.

Megpaj rozumiem Ty nie nosisz zolwia ale zeby tak zaraz odradzac jak ktos chce to niprofesjonalnie w Twojej profesji :)

Ostatnio lenar sprzedawal dainese. Mam i chwale sobie ale to jednorazowka wiec bywaja lepsze zolwie. Nazwy nie podam ale ludzie pisali na forumie.

Pisze z Ciapciaka wiec sory.

Yyy... Odradzam? Pisze co o tym myślę :) nie mówiłem ze to zły pomysł, pewnie lepiej chroni, napisałem o wygodzie rozwiązania. Ale wiesz, ja dziś jezdzilem w koszulce i adidaskach.

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka